Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #3

13 lutego 2015 20:11
amelka

A poczemu? Taki Arab na ten przykład, po kilka żon ma i wcale biedny nie jest :-))

Biedny to nie jest,ale kondyche musi miec lepsza niz niejeden ogier ))))No coz w dzien kobiety pracuja na niego a on w nocy ))))
13 lutego 2015 20:15
natka

jak szła ta piosenka : zaopiekuj się mną...............chyba Ciechowski śpiewał

Rezerwat :)

O gotowaniu i szpinaku zapiekanym nic w piosence nie ma ;).
13 lutego 2015 20:16 / 1 osobie podoba się ten post
Hmmm a co nam zrobi jak nas odnajdzie??? przecież my nic złego nie robimy.....
13 lutego 2015 20:19 / 3 osobom podoba się ten post
magdzie

Biedny to nie jest,ale kondyche musi miec lepsza niz niejeden ogier ))))No coz w dzien kobiety pracuja na niego a on w nocy ))))

Ale ja myślę, że on sobie je zmienia.
A dlaczego tylko w nocy? Każda pora jest dobra.)
One też nie pracują, poddają się zabiegom upiekszającym )
13 lutego 2015 20:27
kasiachodziez

Hmmm a co nam zrobi jak nas odnajdzie??? przecież my nic złego nie robimy.....

Jeszcze nie ;-))
Ale ja odważna jestem i tak łatwo nie odpuszczam ) Żadnej kobiety się nie boję.

Na obiad dzisiaj był łosoś pieczony, szpinak, surówka  z pora z jabłkiem i ziemniaki.
Na deser kostki kaszki manny prażone z plastrami jabłka i cukrem na maśle. 
Z Dziadziem też jemy przy świecy /jednej/ ale nie zawsze.
Teraz mamy świecę z naturalnego wosku pszczelego, bo wczoraj byliśmy u pszczelarza kupić miód )
13 lutego 2015 20:28 / 1 osobie podoba się ten post
To jest groźba karalna i można trafić do więzienia.
A wówczas będziesz już tylko dla nas ;-))
13 lutego 2015 20:32
Dobra rada:) do starego srebra nobliwiej pasuja biale swiece:))) przerabiam to :))) sztucce tez macie srebrne? Moja pdp by chetnie tez by tak sibie pojadla, bo ja to tak skromnie, Bofrost:)) ale srebra pucuje:))
13 lutego 2015 20:41
dorotee

Dobra rada:) do starego srebra nobliwiej pasuja biale swiece:))) przerabiam to :))) sztucce tez macie srebrne? Moja pdp by chetnie tez by tak sibie pojadla, bo ja to tak skromnie, Bofrost:)) ale srebra pucuje:))

A czym? Masz jakieś środki??
Bo otrzymałam w prezencie widelczyki do ciasta i nie wiem czym czyścić.
Mam też ze srebra podstawę do lampy / takiej na świecę/ i schowałam ją do pudełka, bo szybko pokryła się patyną i nie wiem czym to wyczyścić. A takie "ciemne" niezbyt ładnie wygląda.
13 lutego 2015 20:45 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

A czym? Masz jakieś środki??
Bo otrzymałam w prezencie widelczyki do ciasta i nie wiem czym czyścić.
Mam też ze srebra podstawę do lampy / takiej na świecę/ i schowałam ją do pudełka, bo szybko pokryła się patyną i nie wiem czym to wyczyścić. A takie "ciemne" niezbyt ładnie wygląda.

Paskudnie wyglada:))Sidol Metallpolitur, tylko w rekawiczjach pucuj:)))
13 lutego 2015 20:59 / 1 osobie podoba się ten post
dzięki. Zrobię tak: widelczyki do soli z folią, a podstawę tym środkiem, bo ona ma przyklejony zamsz pod spodem, żeb stołu nie rysować.
13 lutego 2015 21:33
Znalazłam w necie za 7,50 Funtów brytyjskich.  Ale to pewnie zależy od wielkości opkowania.
Dzięki Geronimo.
Mam kolegę w Anglii to poproszę o kupienie. Wystarczy dla mnie na 10 lat pewnie )
13 lutego 2015 23:28
amelka

Znalazłam w necie za 7,50 Funtów brytyjskich.  Ale to pewnie zależy od wielkości opkowania.
Dzięki Geronimo.
Mam kolegę w Anglii to poproszę o kupienie. Wystarczy dla mnie na 10 lat pewnie :-))

14 lutego 2015 08:37
Pelkartofel und zazyki!!!
14 lutego 2015 09:00 / 1 osobie podoba się ten post
salazar

Amelko, mam coś podobnego i bardzo sobie chwalę :

http://srebro.tradoro.pl/srodki-czyszczace-sciereczki-szmatki-do-srebra-sciereczka-sciereczki-do-czyszczenia-srebra-silbo-promocja/p,184204#

i to sie nadaje do jedzenia ? Na obiad ? ha ha ha
14 lutego 2015 09:14 / 1 osobie podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Pelkartofel und zazyki!!!

Oj testowalam to w jednym miejscu az do znudzienia,raz w tygodniu ,lubie ale dla mnie za czesto bylo,choc najlepiej mi smakuja jak zrobie sama,bo jednak ogorek swiezy powinien byc ))A u mnie po hebrajsku dzis tzn niby piatek i ryba pieczona ,frytki )))))