Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #3

20 lutego 2015 11:25 / 1 osobie podoba się ten post
Dla pdp rosolek z lanymi kluseczkami
a dla mnie i meza pdp reszta od wczoraj czyli mam taka potrawke usmazone male kotlecicki mielone. z kukurydza,czerwona fasola i pieczarkami w sosie alapomidorowym- slodko kwasnym ze swiderkami makaronowymi
20 lutego 2015 14:01
U mnie już po obiedzie, ale smak jeszcze pozostał, bo był smakowity: kalafior w jajku i panierce tutejszej ( rewelacyjna, z dodatkiem ziół i lekkim posmakiem czosnku). Do tego surówka mojego autorstwa: cebula słodka, pomidor bez skórki w kosteczkę, jabłko starte na grubych otworach, dosmakowane to wszystko solą , pieprzem, cukrem i ulubionymi ziółkami. Mniam :)
22 lutego 2015 10:42 / 1 osobie podoba się ten post
Rosół z makaronem.

Pieczone kacze udka (dla córki kurzęcie) ,ciemne kluski i czerwona kapusta.
22 lutego 2015 10:55 / 2 osobom podoba się ten post
Panna Frania czyli ja nie gotuje nic.Syn Pdp zaprosił mnie na obiad .mają być bawarskie knedle i pieczeń wołowa.
Zobaczymy jak będzie smakować.
22 lutego 2015 10:57
knedle, czerwona kapustka sos i piersi z gęsi :):):):)
22 lutego 2015 10:59 / 3 osobom podoba się ten post
Szpecle ze sosem pieczarkowym z fleischkase na kwaśnej śmietanie.
22 lutego 2015 11:45 / 1 osobie podoba się ten post
Co to za deserek i widze ciasto farancuskie i co dalej?
22 lutego 2015 12:16 / 1 osobie podoba się ten post
Wątróbka kurzęcia z cebulka i jabłkami, ryz, fasolka zielona i marchewka. Warzywa polane roztopionym masełkiem z tarta bułką :)
22 lutego 2015 13:21 / 2 osobom podoba się ten post
Gulasz wołowy kluski śląske,czerwona kapusta i kompot z czerwonej porzeczki.
22 lutego 2015 13:27 / 2 osobom podoba się ten post
A u mnie drogie Golabeczki byly golabeczki w sosie pieczarkowym z kolorowa papryczka
a do kawusienki przekladany biszkopt kremem budyniowym,
plus wodka 50 gram(tyle dostalam od dziadka)a nawierzchu bita smietana z polska galaretka(czyli ptasie mleczko) posypane tarta czekoladka
bomba kaloryczna
noooo oni nie jedza duuuuuzo!!!! jak nie musza sami przygotowywac
to jako anegdota
22 lutego 2015 13:29 / 3 osobom podoba się ten post
Pierś z kurczaka panierowana,ziemniaki,buraczki na ciepło.Na deser bułeczki z jagodami i ciasto z jagodami.Sok winogronowy .Menu z serii - porządki w domowych zapasach:)
22 lutego 2015 13:37 / 3 osobom podoba się ten post
Bułeczki z jagodami,mniam się rozmarzyłam.
Najlepsze w sezonie,ze świeżymi jagodami.U mnie za rogiem w piekarni.
Sezon jagodowy spędzę w Pl to mnie ten przysmak nie ominie.
Ale póki co,u mnie dziś steki z jagnięciny irlandzkiej,z biedronki.
Biedronka ostatnio zaskakuje mnie,pozytywnie.Ciekawostki kulinarne dobrej jakości.
22 lutego 2015 13:42
Dzisiaj spatzle podsmażane z cebulą i szynką , fasolka szparagowa na masle i bułce tartej i  nieszczęsny stek. , dzisiaj zaliczony uffff .
22 lutego 2015 13:54 / 3 osobom podoba się ten post
Faszerowany mostek cielęcy (nadzienie bułczane) + sałatka z fasalki szparagowej (dla szefa), dla mnie cielęcina, kasza gryczana, buraczki po domowemu (z kwaśną śmietaną) i trochę fasolowej sałatki :).
22 lutego 2015 16:23 / 1 osobie podoba się ten post
Dla mnie dzisaj: kasza gryczana, mielone z mięsa wołowo-wieprzowego, kapusta czerwona zasmażana.