Michasia mam pytanie jak przyrzadzasz stek ?
Michasia mam pytanie jak przyrzadzasz stek ?
Moja Dama jje półkrwisty . Stek o grubości 2cm / taki proszę w slepie żeby mi ukroili. Wysuszony stek /ręcznik papierowy/ kładę na gorący tłuszcz / smażę na ramie/ i z jednej strony 3 min. i z drugiej 3 minuty przerzucam drewnianą łyżką i niczym nie nakłuwam i nie spawdzam. Pózniej wykładam na folię aluminiową solę pieprze i na wierz troszeczkę masełka i zapakuje goo i tak mi dojdzie ze 3-4 min. i podaję. Zazwyczaj wychodzi :) Ja sobię robię wysmarzonego to dłużej trzymam . pa pozdrawiam i mam nadzieję,że pomogłam.
Oj dziękuję ! Bardzo pomogłaś . A taki mniej krwisty ? Dłużej smażyć ? O ile ?
Oj dziękuję ! Bardzo pomogłaś . A taki mniej krwisty ? Dłużej smażyć ? O ile ?
Zupa pt.wielka improwizacja:)A w niej-zszatkowana cwiartka kapusty,papryka czerwona w kostkę,cebula w kostkę,starty seler,ziemniaki w kostkę,pieczarki w plasterki,zielona pietruszka i jak za rzadkie będzie to lane kluchy dorobię.Na koniec śmietana:)Zupa na świnskim ogonie.
Dzisiaj na stole Damy zagościły placki ziemniaczane ręcznie utarte z łososiem. Ulubione danie :)) Jutro też !!!
ale losos wedzony czy smazony. ciekawe zestawienie. podoba mi sie.
Ewa, dla Twojej wiadomosci podam, ze zaczelam "malpowac" Twoje obiady.
Sa w Pdp i moim guscie :-))
Łosoś wędzony, plastry paczkowane, najlepsze z Rewe. Powiem Ci że smaczne , na placuszka łososia i mniam. :) pozdrawiam i polecam.
u mnie dzisiaj paella z krewetkami :)