Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #3

05 marca 2015 12:38 / 2 osobom podoba się ten post
Paluszki rybne,sałatka z pory i jabłka,ziemniaki purre.PDp zjadła wsio.
05 marca 2015 12:54 / 2 osobom podoba się ten post
Duszone mięso z cebulą i imbirem,do tego sos czosnkowy,ziemniak gotowany i surówka z prawdziwej, polskiej, kiszonej kapusty
05 marca 2015 13:06 / 1 osobie podoba się ten post
BaskaS

Michasia mam pytanie jak przyrzadzasz stek ?

Moja  Dama jje półkrwisty . Stek o grubości 2cm / taki proszę w slepie żeby mi ukroili. Wysuszony stek /ręcznik papierowy/ kładę na gorący tłuszcz / smażę na ramie/ i z jednej strony 3 min. i z drugiej 3 minuty przerzucam drewnianą łyżką i niczym nie nakłuwam i nie spawdzam. Pózniej wykładam na folię aluminiową solę pieprze i na wierz troszeczkę masełka i zapakuje goo i tak mi dojdzie ze 3-4 min. i podaję. Zazwyczaj wychodzi :)  Ja sobię robię wysmarzonego to dłużej trzymam . pa pozdrawiam i mam nadzieję,że pomogłam.
05 marca 2015 13:14 / 2 osobom podoba się ten post
ryba w panierce, kalarepka na cieplo i ryz i sos koperkowy, jaogurt
05 marca 2015 13:52
michasia

Moja  Dama jje półkrwisty . Stek o grubości 2cm / taki proszę w slepie żeby mi ukroili. Wysuszony stek /ręcznik papierowy/ kładę na gorący tłuszcz / smażę na ramie/ i z jednej strony 3 min. i z drugiej 3 minuty przerzucam drewnianą łyżką i niczym nie nakłuwam i nie spawdzam. Pózniej wykładam na folię aluminiową solę pieprze i na wierz troszeczkę masełka i zapakuje goo i tak mi dojdzie ze 3-4 min. i podaję. Zazwyczaj wychodzi :)  Ja sobię robię wysmarzonego to dłużej trzymam . pa pozdrawiam i mam nadzieję,że pomogłam.

Oj dziękuję ! Bardzo pomogłaś . A taki mniej krwisty ? Dłużej smażyć ? O ile ?
05 marca 2015 13:59
BaskaS

Jak robię wysmażonego to dłużej potrzymam o minutę i trochę zmniejszam temperature , ale trochę prób było : :))
05 marca 2015 14:01 / 2 osobom podoba się ten post
BaskaS

Jak robię wysmażonego to dłużej potrzymam o minutę i trochę zmniejszam temperature , ale trochę prób było : :))   Przepraszam za błędy w poście karygodne : " wysmażyć " i inne sorki :) w  poprzednim poście :)
05 marca 2015 14:07 / 1 osobie podoba się ten post
Dzisiaj na stole Damy zagościły placki ziemniaczane ręcznie utarte z łososiem. Ulubione danie :)) Jutro też !!!
05 marca 2015 14:10 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Zupa pt.wielka improwizacja:)A w niej-zszatkowana cwiartka kapusty,papryka czerwona w kostkę,cebula w kostkę,starty seler,ziemniaki w kostkę,pieczarki w plasterki,zielona pietruszka i jak za rzadkie będzie to lane kluchy dorobię.Na koniec śmietana:)Zupa na świnskim ogonie.

ale tluste.
05 marca 2015 14:11
michasia

Dzisiaj na stole Damy zagościły placki ziemniaczane ręcznie utarte z łososiem. Ulubione danie :)) Jutro też !!!

ale losos wedzony czy smazony. ciekawe zestawienie. podoba mi sie.
05 marca 2015 14:21
amelka

ale losos wedzony czy smazony. ciekawe zestawienie. podoba mi sie.

Łosoś  wędzony, plastry paczkowane, najlepsze z Rewe. Powiem Ci że smaczne , na placuszka łososia i mniam. :) pozdrawiam  i polecam.
05 marca 2015 14:44 / 2 osobom podoba się ten post
amelka

Ewa, dla Twojej wiadomosci podam, ze zaczelam "malpowac" Twoje obiady.
Sa w Pdp i moim guscie :-))

Małpuj na zdrówko Amelko :)))))))))))
05 marca 2015 15:33
michasia

Łosoś  wędzony, plastry paczkowane, najlepsze z Rewe. Powiem Ci że smaczne , na placuszka łososia i mniam. :) pozdrawiam  i polecam.

Michasiu, jeśli jeszcze nie próbowałaś, to ciapnij na (albo obok) placka jeszcze trochę kwaśnej śmietany :).
05 marca 2015 15:37 / 1 osobie podoba się ten post
Joasia

u mnie dzisiaj paella z krewetkami :)

Proszę o przepis w stosownym wątku :).
05 marca 2015 16:09
U mnie dzisiaj skromniutko tzn. ryż z sosem od spageti ( z zamrażarki ) a do tego brukselka zasmazana w bułeczce tartej. Omci bardzo smakowało