Kuchnia Niemiecka - przepisy

19 czerwca 2013 19:24 / 4 osobom podoba się ten post
mleczko47

To te nie higieniczne??????????? ha ha ja bym ich nie jadla.

Ja kiedys z obozem wedrownym zawedrowalam w poznanskie, mala wioseczka. Troche gospodarzowi, starszemu panu, pomoglismy siano zwiesc przed burza, pani gospodyni nas uraczyla taka potrawa, moze jakbysmy zastali juz naprychane,to i z niewiedzy zjedlibysmy, ale bylismy tego swiadkami. Glod nam przeszedl w trymiga!
19 czerwca 2013 19:26 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

he,he,he ale miny mieliby moi he,he

Machnij im Iwanilia40 super danko, a co ? Powiedz ze masz dosc bratwurst z kiszona kapusta, teraz pojemy po polskiemu, O!
19 czerwca 2013 19:27 / 1 osobie podoba się ten post
margolcia

Ja kiedys z obozem wedrownym zawedrowalam w poznanskie, mala wioseczka. Troche gospodarzowi, starszemu panu, pomoglismy siano zwiesc przed burza, pani gospodyni nas uraczyla taka potrawa, moze jakbysmy zastali juz naprychane,to i z niewiedzy zjedlibysmy, ale bylismy tego swiadkami. Glod nam przeszedl w trymiga!

ha,ha,ha,ha  myślałam,że to jakiś kawał ! ha,ha ,to jednak jest lepsze od dowcipu.Proponuję Margolcia wrzuc ten przepis na jakieś forum o gotowaniu he,he.
19 czerwca 2013 19:29 / 1 osobie podoba się ten post
margolcia

Margolcia, a ja myślałam,że Ty sobie jaja robisz:)
19 czerwca 2013 19:32 / 1 osobie podoba się ten post
margolcia

Machnij im Iwanilia40 super danko, a co ? Powiedz ze masz dosc bratwurst z kiszona kapusta, teraz pojemy po polskiemu, O!

He,he,he ale mnie rozbawiłaś,siedzi obok mnie Corni i pyta z czego się tak śmieję he,he,he ,powiedzieć jej?
19 czerwca 2013 19:33 / 1 osobie podoba się ten post
Nie, nie robie, ja pytalam, to jest danie regionalne, wiesz Efka66 pewnie mlode gospodynie nie prychaja z buzi, ale te starsze tak, wiem ze po dzis dzien tak wlasnie prychaja, mam kolezanke ze szkoly w tamtych regionach, jej Mama prycha.
19 czerwca 2013 19:34 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

ha,ha,ha,ha  myślałam,że to jakiś kawał ! ha,ha ,to jednak jest lepsze od dowcipu.Proponuję Margolcia wrzuc ten przepis na jakieś forum o gotowaniu he,he.

Kurcze, oskarza mnie o plagiat! To kuchnia regionalna, ale, ale kiedys na slasku tez prychali.....chyba.
19 czerwca 2013 19:35 / 2 osobom podoba się ten post
margolcia

Nie, nie robie, ja pytalam, to jest danie regionalne, wiesz Efka66 pewnie mlode gospodynie nie prychaja z buzi, ale te starsze tak, wiem ze po dzis dzien tak wlasnie prychaja, mam kolezanke ze szkoly w tamtych regionach, jej Mama prycha.

Margolcia,a jak z uzębieniem tych kucharek,mają swoje zęby czy protezy?  Bo jak protezy to serwując takie danie mogą komuś oko podbić he,he,he
19 czerwca 2013 19:38 / 6 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Margolcia,a jak z uzębieniem tych kucharek,mają swoje zęby czy protezy?  Bo jak protezy to serwując takie danie mogą komuś oko podbić he,he,he

Ja tam tej pani gosposi w buzie nie zagladalam, ale pewnikiem ona zabkow nie miala, wydaje mi sie, ze lepiej bez zabkow, bo a noz jak ma zepsute, prochniczka jakas lub parodontoza czy jak jej tam.....he? lepiej chyba bezzzzzzzz. Na protezy trzeba uwazac przy prychaniu, wypadowywuja !!!!
19 czerwca 2013 19:46
Ej no ja jestem z poznańskiego i o takim koszmarze prychanym to jeszcze nie słyszałam:)
19 czerwca 2013 19:48 / 1 osobie podoba się ten post
margolcia

Ja tam tej pani gosposi w buzie nie zagladalam, ale pewnikiem ona zabkow nie miala, wydaje mi sie, ze lepiej bez zabkow, bo a noz jak ma zepsute, prochniczka jakas lub parodontoza czy jak jej tam.....he? lepiej chyba bezzzzzzzz. Na protezy trzeba uwazac przy prychaniu, wypadowywuja !!!!

Ale się uśmiałam he,he,he
19 czerwca 2013 19:50 / 5 osobom podoba się ten post
Dlaczego od razu koszmarze? Ja nie wiem czy prychaja w calym wojewodztwie, ale tam w tej wioseczce kolo Turka naprychali mi do talerza!!!! Moze za pozno sie urodzilas?.
19 czerwca 2013 19:52 / 2 osobom podoba się ten post
margolcia

Margolcia, brawo, ale się ośmiałam, do łez. Miałam coś pisać o jedzeniu, ale zapomniałam co:)))
19 czerwca 2013 19:56 / 2 osobom podoba się ten post
margolcia

Dlaczego od razu koszmarze? Ja nie wiem czy prychaja w calym wojewodztwie, ale tam w tej wioseczce kolo Turka naprychali mi do talerza!!!! Moze za pozno sie urodzilas?.

Słyszałam o tych prychanych ziemniakach,moja babcia mi opowiadała,ale na żywca nie widziałam.Jakby mi ktoś do talerza naprychał,to mogłabym się nieopanować.No ale wersja z protezą wymiata.
19 czerwca 2013 20:00
No jak dlaczego zaraz koszmar?:)
Jak nie koszmar, to dlaczego nie posmakowałaś regionalnej kuchni?:):):)
Nowe smaki i te sprawy... ludzie świat zjeżdżają, żeby je odnaleźć:)