Język niemiecki - od czego zacząć?

17 września 2014 18:58 / 1 osobie podoba się ten post
marshall.area

jaka jest różnica między : ( napisze jak słysze) iś habe kajne anung i kajne anung, to to samo tak? bo słyszę i tylko kajne anung jak mówią niemcy, bez iś habe (iś habe.. to z netu)

"Keine Ahnung" to po prostu skrócone "Ich habe keine Ahnung" czyli "Nie mam pojęcia". 
Różnica z tego co wiem żadna :)
17 września 2014 21:26 / 1 osobie podoba się ten post
coś dla Was drogie opiekunki
17 września 2014 21:31 / 1 osobie podoba się ten post
blee
disco polo nie lubimy:)
17 września 2014 21:31 / 1 osobie podoba się ten post
jak tam Ci idzie ta praca z dziadkiem? Poprawiło się coś?
pewnie nie tu się pytam......
17 września 2014 21:37 / 3 osobom podoba się ten post
wichurra

blee
disco polo nie lubimy:)

każda muzyka jest dobra, wszystko zależy od nastroju i okoliczności ;)
17 września 2014 21:40 / 1 osobie podoba się ten post
Polecam nowe bussu,nareszcie zmienili częściowo słownictwo i ćwiczenia bo stare znałam już na pamięć. Obecne lekcje są lepiej ułożone i więcej funkcji bez premium.
Marshall zaglądałeś na tę stronę?
17 września 2014 21:42 / 1 osobie podoba się ten post
agamor

jak tam Ci idzie ta praca z dziadkiem? Poprawiło się coś?
pewnie nie tu się pytam......

z dziadkiem daję rady, raz gorzej raz lepiej, jakoś się przyzwyczaiłem, on ma tylko 70 lat i ma humory jak dziecko, może z chorobą się nie pogodził, plus jak ma bóle, które ma codzienne, to się wyżywa na ludziach, noce nie są spokojne ale narazie żyję
17 września 2014 21:46
17 września 2014 21:46 / 1 osobie podoba się ten post
marshall.area

z dziadkiem daję rady, raz gorzej raz lepiej, jakoś się przyzwyczaiłem, on ma tylko 70 lat i ma humory jak dziecko, może z chorobą się nie pogodził, plus jak ma bóle, które ma codzienne, to się wyżywa na ludziach, noce nie są spokojne ale narazie żyję

Dasz rade! Dzielny z ciebie opiekun  
17 września 2014 21:48
joannaxd

Dasz rade! Dzielny z ciebie opiekun:-) :-) 

dzięki
17 września 2014 21:49
marshall.area

będzie dobrze, no cóż "pierwsze koty za płoty" :)
17 września 2014 21:50
agamor

będzie dobrze, no cóż "pierwsze koty za płoty" :)

dzięki ;)
17 września 2014 21:52 / 1 osobie podoba się ten post
gramatyka to temat u mnie chyba na kolejne wcielenie jeśli takowe będzie ;))
17 września 2014 21:57 / 4 osobom podoba się ten post
Dasz rade! Dzieci tez nie maja pojecia co to czasownik, rzeczownik itd, a mowia calkiem skladnie. Potrzebujesz czasu, zeby sie osluchac z jezykiem, a nie boisz sie pytac, jak z czyms masz problem, wiec wszystko przed toba. Nikt nie mowi od razu perfekt, kazdy potrzebuje dalszej nauki
17 września 2014 22:00 / 1 osobie podoba się ten post
joannaxd

Dasz rade! Dzieci tez nie maja pojecia co to czasownik, rzeczownik itd, a mowia calkiem skladnie. Potrzebujesz czasu, zeby sie osluchac z jezykiem, a nie boisz sie pytac, jak z czyms masz problem, wiec wszystko przed toba. Nikt nie mowi od razu perfekt, kazdy potrzebuje dalszej nauki

chyba masz racje