Na wyjeździe #20

24 stycznia 2015 15:26 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko47

Mycha z babciami jest roznie i rózne sa.Ja mam juz wypracowana metode jak postepowac z nimi..No Tobie nie podpadła, ale będzie nastepna i będzie dobrze.Nie bierz tak do serca zachowań pdp,Ty sie  Myszko przyzwyczaiłas do dziadkow i dla tego babcie Ci nie odpowiadają.Jesteś przy dziadku krolową kuchni a przy babci nie zawsze to się uda.:)))))))

Przy niektórych babciach może w ogóle się to nie udać:)
Celowo nam taka da na chwilę wolną rękę w kuchni i będzie łapki zacierać,ze to mięsko jak podeszwa będzie-a tu zonk, mięciutkie:)
I wtedy dopiero się zaczyna;)))
24 stycznia 2015 19:31
Tak z innej beczki chce kupic laptop do 1500zl macie jakies propozycje bo jak jeden mi sie podobal to na obecna chwilę niedostępny na rynku.
24 stycznia 2015 19:38
Jeden zalałam i na nim pracuję ale klawiatura slejona a w drugim poszły mi sterowniki i ciągle mi sie   resetuje a siedzę już od tygodnia  i szukam -miałam propozycje dotykowego ale za mała przekątna bo tylko 11,7 i rozsadna cena  ,szukam  powyżej 15 cali .

Ten jest ponoc rewelka ale jest na obecna chile niedostępny
. Lenovo IdeaPad G510 (59-401362)
24 stycznia 2015 20:57 / 1 osobie podoba się ten post
didusia

Tak z innej beczki chce kupic laptop do 1500zl macie jakies propozycje bo jak jeden mi sie podobal to na obecna chwilę niedostępny na rynku.

to ciężko będzie znaleść coś fajnego w takiej cenie, liczysz się z tym że to będzie sprzęt trochę straszej generacji? może warto jeszcze poczekać i dołożyć trochę tak za ok.2000-2300 idzie fajny sprzęt już znaleść, a co do klawiaruty, ją wystarczy wymienić, koszt klawiatury to ok.50-100 zł i będzie dalej chodzić,ja mam tutaj starego samsunga 10,1 cala i w nim wymieniłam matrycę i klawiaturę, zapłaciłam razem niecałe 200 zł, a sprzęt jeszcze trochę pochodzi :) a masz jakąś swoją ulubioną martkę, to mogę czegoś rozsądnego poszukać, bo ja w domu mam Della 15,6 cala czy jakoś tak i jestem z niego zadowolona i to bardzo :)
Andrejko może mu formatka wystarczy i będzie działał, czasem komputery po prostu na nowo systetem muszą mieć wgrany i działają jak mają, a jak nie to nowy, jakieś konkretne wymagania?
24 stycznia 2015 21:13
izanami

to ciężko będzie znaleść coś fajnego w takiej cenie, liczysz się z tym że to będzie sprzęt trochę straszej generacji? może warto jeszcze poczekać i dołożyć trochę tak za ok.2000-2300 idzie fajny sprzęt już znaleść, a co do klawiaruty, ją wystarczy wymienić, koszt klawiatury to ok.50-100 zł i będzie dalej chodzić,ja mam tutaj starego samsunga 10,1 cala i w nim wymieniłam matrycę i klawiaturę, zapłaciłam razem niecałe 200 zł, a sprzęt jeszcze trochę pochodzi :) a masz jakąś swoją ulubioną martkę, to mogę czegoś rozsądnego poszukać, bo ja w domu mam Della 15,6 cala czy jakoś tak i jestem z niego zadowolona i to bardzo :)
Andrejko może mu formatka wystarczy i będzie działał, czasem komputery po prostu na nowo systetem muszą mieć wgrany i działają jak mają, a jak nie to nowy, jakieś konkretne wymagania?

Tu raczej nie ma już szans z tym moim laptopem bo mam również zalany ekran i widzę tylko połowe aby przecztać całość muszę zaznaczać ja do kopiowania i wtedy coś nie coś widać prawdopodobnie chyba dołożę i kupię ciut droższy bo twoja opinia zgadza się z opinią moich znajomych .
24 stycznia 2015 21:57 / 1 osobie podoba się ten post
didusia

Tu raczej nie ma już szans z tym moim laptopem bo mam również zalany ekran i widzę tylko połowe aby przecztać całość muszę zaznaczać ja do kopiowania i wtedy coś nie coś widać prawdopodobnie chyba dołożę i kupię ciut droższy bo twoja opinia zgadza się z opinią moich znajomych .

tak jak wcześniej pisałam, dobrego w miarę laptopa będziesz mieć za ok.2000 zł może ciut więcej, ja za swojego dałam w grudniu 2013 roku ok.2300 zł, kupowałam go pod grę, może rewelacyjny do tej gry nie jest, ale całkiem nieźle sobie z nią radzi, a z prostymi zadaniami to już rewelacja ja mam procesor Intela i5 2rdzeniowy 4wątkowy, bardzo fajnie się sprawuje, otwiera się w tri miga, ma duży dysk, właśnie Dell, poprzedniego miałam Packardbella i działał ponad 4 lata bez kontuzji, potem umarł na ament, podejrzewamy kartę graficzną, a co do twojego laptopa to szkoda sprzętu, ja za swoim poprzednim laptopem prawie płakałam, Acery też są w miarę mój tata ma acera ponad 5 lat i też całkiem sprawnie chodzi[nie licząc klawiatury, ale w tym maczała palce moja siostrzenica, soczki, zupki...], a i taka mała rada w internecie szukaj, bo sprzęt jest tańszy i czasem sporo :)
24 stycznia 2015 22:05
izanami

tak jak wcześniej pisałam, dobrego w miarę laptopa będziesz mieć za ok.2000 zł może ciut więcej, ja za swojego dałam w grudniu 2013 roku ok.2300 zł, kupowałam go pod grę, może rewelacyjny do tej gry nie jest, ale całkiem nieźle sobie z nią radzi, a z prostymi zadaniami to już rewelacja ja mam procesor Intela i5 2rdzeniowy 4wątkowy, bardzo fajnie się sprawuje, otwiera się w tri miga, ma duży dysk, właśnie Dell, poprzedniego miałam Packardbella i działał ponad 4 lata bez kontuzji, potem umarł na ament, podejrzewamy kartę graficzną, a co do twojego laptopa to szkoda sprzętu, ja za swoim poprzednim laptopem prawie płakałam, Acery też są w miarę mój tata ma acera ponad 5 lat i też całkiem sprawnie chodzi[nie licząc klawiatury, ale w tym maczała palce moja siostrzenica, soczki, zupki...], a i taka mała rada w internecie szukaj, bo sprzęt jest tańszy i czasem sporo :)

Dzięki
24 stycznia 2015 22:05 / 1 osobie podoba się ten post
didusia

Tutaj masz testy laptopów w tej cenie
http://pclab.pl/art59432.html

Jednak jeżeli zależy Ci na wydajniejszym procesorze typu intel core, to w tej cenie takiego sprzętu nie kupisz, ale można dostać na allegro używane.
24 stycznia 2015 22:07
Jakie cuda? Może niebieski ekran z białymi napisami?
24 stycznia 2015 22:25 / 1 osobie podoba się ten post
didusia

procesor Intel Pentium , 4 rdzenie najlepiej, Lenovo 17 cali w promocji juz za 1000 zł mozna kupic. 
24 stycznia 2015 22:51
No kochana mi jak zaczelo cosik wyskakiwa c na lapku to wychodzi na to ,ze caly system mam usuniety .
Mam wiadomosc zainstaluj system i doopa , askad ja mam tu system wziasc .
Mam pozyczony lapek na czas mojego pobytu tutaj , a po powrocie moj lapcio musi do lekarza isc
24 stycznia 2015 22:59 / 1 osobie podoba się ten post
No ja tez za bardzo sie nie znam na lapkach , ale tak mi pokazalo na monitorze .
Pozatym mam czarny monitor i nic mi nie wchodzi .
25 stycznia 2015 00:09
jezu ,a mnie stale zawiesza sie kursor myszki,wszystko staje,dopiero jak wyjmę baterie,moge dalej działać.
25 stycznia 2015 00:17
Andrejka,mi mówili,że to najgorsze-co mozna zrobić,mojego dam chyba do serwisu,bo już mi ręce i cycki opadają!

25 stycznia 2015 06:00 / 1 osobie podoba się ten post
alinka1339

No ja tez za bardzo sie nie znam na lapkach , ale tak mi pokazalo na monitorze .
Pozatym mam czarny monitor i nic mi nie wchodzi .

Alinka ja jestem "lejek komputerowy" ciagam swojego lapka juz chyba ok 5 lat i odpukać, ale do tej pory jest sprawny a urzęduje nie raz, nie dwa 20 godz na dobe.Staram sie nie sciągać niczego z ciekawości tylko to co mi jest potrzebne.Jesli grzebie w nim to tylko w albumach ze zdjęciami.Ogladam filmy na ipli i mam zainstalowany TVN i TVP -1 darmowy.Jak coś zrobie żle to cofam,bo tez mam obawy,że sama nic nie zrobie żeby przywrócić mu życie.Odpukam w nie malowane - ale mam nadzieje że jeszcze mi po towarzyszy w podróżach.Kupiłam sobie net-booka podrasowany jest, ale cos mi nie lezy lubie mieć cos konkretnego na kolanach.A zresztą jak juz się do czegos (kogoś) przyzwyczaje, to nie ma mocnych na mnie