26 lutego 2015 19:09 / 6 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalnaIvanilko , bardzo mądre zdanie napisała niżej - " pod Tobą " Zosia-Samosia ".....żebyś Ty wiedziała jak tutaj ,, gdzie teraz jestem często zasypywana byłam pytaniami o życie w czasie " komuny " , biedę jak była , stanie w kolejkach ? Kiedyś już się wk..nerwiłam i powiedziałam , że tęsknię za tamtymi czasami , bo ........młoda była !!!!.......a wiesz dlaczego mnie tak pytano ? bo podobno jedna z poprzedniczek do " dziś " nie może się z tych strasznych czasów otrząsnąć , wyjść z biedy itd. No , takiej to tylko po pysku natrzaskać !!!....Żeby było śmieszniej : kobitka ledwo co po 40 -ce , musiała rodziców bez serca posiadać , że całe noce w kolejkach pod sklepami wystawała , bo ja też matką jestem , ale kilkunastoletniego dzieciaka napewno w całonocne " stojanie kolejkowe " bym nie wysyłała !....... Dziwimy się , że chcą nas obdarować jakimiś resztkami dezodorantów , zabawkami dla dzieci ( autkami bez kółek ) , porozwlekanymi ciuchami ? ...Wystarczy , że poprzedniczka będzie grała " bidę z nędzą " i następne już tak samo będą postrzegane a ONI są przecież "Panami ", więc myślą , że kromka chleba z leberką to dla nas luksus !....... Kobitka o której napisałam została obdarowana przez Pigułę ubraniami dla dzieci , po swoich dzieciach .....podobno Piguła była wściekła jak po jej wyjeździe mmusiała dziesiątki reklamówek ze starymi , porozwlekanymi ciuchami z powrotem zabierać , jeszcze tylko spytała mojej poprzedniczki : " a może ty dla wnuków byś chciała - to weź! "......moja poprzedniczka powiedziała jej wtedy , że jej wnuki to ubierają się tylko w markowe ciuchy a w Polsce ludzie przywiązują wagę do porządnego ubioru !...... Ivanilko , wystarczy , że jedna picuje , że niby ma tam tak dobrze - później picnie , że nie może wrócić , bo np. rodzina przeprowadza się do innego miasta w D. ( daleko stąd ) , że ona będzie pracowała " dochodząco " a w sumie bezpośrednio pojedzie na stellę do sąsiedniego , większego miasta !..... I przyjedzie taka , która wróci jeszcze raz - jak Ty , jeszcze raz i jeszcze raz - j a k j a !!!! i już skubańcy myślą , że już mają nas w garści , że na skrzydłach do ichniego raju wracać będziemy !......Wszystkim Opiekunkom , które przed obcymi grają bidotę z krajów trzeciego Świata mówimy stanowcze NIE ! choć byście w domu chleb jadali trzy x w tygodniu tutaj macie zagrywać Damy i Panów , bo pamiętajcie - Polak to brzmi dumnie !!! ....
Basiu,oczywiście masz wiele racji,ale ja nie należę do takich osób. Wróciłam do tej rodziny,ale od początku im nie cukrowałam i mówiłam wpost o wydzielaniu jedzenia,o tym że ich matka jest antypatyczna,więc nie mieli powodu żeby myśleć że ja mam u nich raj.
Te dziewczyny,które były przede mną też się im nie podlizywały,a mimo wszystko ta rodzina zachowuje się jakby pępkiem świata była. Nigdy też im nie mówiłam,że jakaś bida jestem,wręcz przeciwnie,pokazywałam im swoje zakupy,głównie ciuchy ,kosmetyki i perfumy.
Oni są po prosty zakochani w sobie,to taki typ ludzi i nic na to poradzić nie można.
A teraz z innej beczki: moja babka dziwnie się zachowuje,chyba jest smutna,że nie będzie miała komu chleba wydzielać. Przyszła dzis córka i wcale nie chciała z nią rozmawiać,poszła po 15 minutach. No i powiedzcie same,czy to jest normalne? Najpierw walczyla ze mną ,a teraz jej szkoda.