Na wyjeździe #22

28 marca 2015 22:24 / 1 osobie podoba się ten post
agamor

a no widzisz wichurra, a On się tak chwali takim cudownym zapisem

No ale zapis, że na jedzenie opiekuna trzeba przeznaczyć około 50-70 euro tygodniowo to jest fajny:)

Zastanawia mnie ten zapis o stanie gotowości, który nie jest wliczany do czasu pracy. To chyba niezgodne z prawem niemieckim.

28 marca 2015 22:25
wichurra

No ale zapis, że na jedzenie opiekuna trzeba przeznaczyć około 50-70 euro tygodniowo to jest fajny:)

Zastanawia mnie ten zapis o stanie gotowości, który nie jest wliczany do czasu pracy. To chyba niezgodne z prawem niemieckim.

trzeba, ale czy tak będzie?
28 marca 2015 22:26 / 8 osobom podoba się ten post
Lawenda

Czy wyście powariowały z tymi futrami??? To,że ktos nosi futra, to jakis zarzut? Powód do flekowania?
Ja również czasem noszę futra, i co z tego? Obniża to moją wartość jako człowieka?
No, przyznam,że różne zarzuty wobec różnych osób czytam tu czasami,mniej czy bardziej absurdalne, ale to,że można komuś uczynić zarzut z tego,że nosi futra, to dla mnie jest hiciorem numer jeden. Zaiste genialny argument, z gatunku : " jak się chce uderzyć psa, to jakiś kij zawsze się znajdzie".

Własnie. Sama świetnie spuentowałaś swoją wypowiedź, Lawenda. Pies był do bicia, bo trochę inaczej szczekał, nie pod publikę, więc trzeba było znaleźć kij, a że nie było pod ręką lepszego, to wyszło...futro. Nasza Igga sprowokować się jednak nie dała, bo to Kobieta z klasą i niech sobie te futra nosi. U Ciebie też mi nie przeszkadzają, boś Ty też "mundra"). Żeby nie było - ja nie noszę na razie, ale może zakupię niedługo;-).
28 marca 2015 22:26 / 4 osobom podoba się ten post
agamor

trzeba, ale czy tak będzie?

Zawsze lepiej mieć taki zapis, niż nie mieć.
W razie czego jest się na co powołać i swego się domagać. 
Rodzina też to podpisuje, a Niemiec jak ma czarno na białym to prędzej się będzie tego trzymał. 
28 marca 2015 22:31
wichurra

Zawsze lepiej mieć taki zapis, niż nie mieć.
W razie czego jest się na co powołać i swego się domagać. 
Rodzina też to podpisuje, a Niemiec jak ma czarno na białym to prędzej się będzie tego trzymał. 

tak masz rację, a po czasie zmieni opiekunke, potem kolejną, kolejną....
nie mowię o wszystkich Niemcach
ja jestem na takiej stelli, gdzie zmienniczka nie miała wolnego, ja mam
i jeszcze mnie podgadywała: idź powiedz, wywalcz sobie, 
owszem ona tu wraca, ja nie wiem, mi umowa się kończy pod koniec kwietnia, czy tu wrócę?
28 marca 2015 22:33
Moi nie mają takiego zapisu ale stosują sie do niego.Bo to oczywiste dla nich ze 50 Eu na dwie osoby na tydzień to za mało.Tak mniemam.
28 marca 2015 22:33 / 1 osobie podoba się ten post
Nie marudź Agamor:)
Lepiej mieć taki zapis i już.
28 marca 2015 22:36 / 2 osobom podoba się ten post
...a "ić".....:))))DDD
28 marca 2015 22:37 / 7 osobom podoba się ten post
Binor

Własnie. Sama świetnie spuentowałaś swoją wypowiedź, Lawenda. Pies był do bicia, bo trochę inaczej szczekał, nie pod publikę, więc trzeba było znaleźć kij, a że nie było pod ręką lepszego, to wyszło...futro. Nasza Igga sprowokować się jednak nie dała, bo to Kobieta z klasą i niech sobie te futra nosi. U Ciebie też mi nie przeszkadzają, boś Ty też "mundra":-)). Żeby nie było - ja nie noszę na razie, ale może zakupię niedługo;-).

Dziękuje binorku. Piekną wypowiedzią podbiłaś moje serce, które i tak już miałaś, ale teraz masz stukrotnie więcej.
:))))))
Kiedyś pewnie dojdzie do takiej paranoi, że komuś zarzuci się to,że nosi trampki albo zielony szalik - i będzie to koronny argument w dyskusji.

28 marca 2015 22:37
wichurra

Nie, żebym Ci żałowała, ale co tak długo?
O ile dobrze pamiętam, preferowałaś raczej krótsze wyjazdy.

Z  początku "kariery" jeździłam i po 4 miesiące, ale później się trochę wypaliłam i wolałam krótsze eskapady. Teraz jednak muszę tak zrobić, bo mam kilka terminów do ogarnięcia w lipcu i sierpniu, więc chciałabym całe te dwa miesiące mieć wolne.
28 marca 2015 22:42
Rozumiem:) I nadal u Twojego dziadka?
28 marca 2015 22:45 / 6 osobom podoba się ten post
Lawenda, Binor, wielkie dzięki za miłe słowa. Oj, ja już tak mam, że kiedy się wkręcę to mówię bardzo szczerze i to co myślę. To nie jest teraz modne, ale ja tak mam.
Lawenda, rozkleiłam się totalnie. Na urodziny od mojego dziadka dostałam piękny zielony szalik. A trampki to moje ulubione obuwie. Będą gadali?
Ty czarodziejką jesteś. Dzięki
28 marca 2015 22:47 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

Rozumiem:) I nadal u Twojego dziadka?

Tak, cały czas u tego samego dziadka :)
28 marca 2015 23:39 / 1 osobie podoba się ten post
agamor

margolcia....!!!!
nie rób sobie żartów :)))
dostałaś to futro czy nie? podziękowali za pracę czy nie w postaci futra?
no pochwal się :))
no chyba możesz moją ciekawość zaspokoić....:))

Toz mowie, ze jedno z mysich mymłonów a drugie z molami:)) Ha, ha poczekaj az sie doczekaz od niemraszków podziekowania za prace, oni przeciez takie "wielkie" pieniądze nam płacą.
A tak po prawdzie, ja nienawidze futer, za bardzo kocham zwierzątka, nie jestem pseudo-miłośniczka. 
28 marca 2015 23:42 / 12 osobom podoba się ten post
IGGA

Lawenda, Binor, wielkie dzięki za miłe słowa. Oj, ja już tak mam, że kiedy się wkręcę to mówię bardzo szczerze i to co myślę. To nie jest teraz modne, ale ja tak mam.
Lawenda, rozkleiłam się totalnie. Na urodziny od mojego dziadka dostałam piękny zielony szalik. A trampki to moje ulubione obuwie. Będą gadali?
Ty czarodziejką jesteś. Dzięki

Mnie się od dawna Twoja postawa podoba,bo trzeba mieć jaja,żeby nie dać się sprowokować.