Na wyjeździe #23

11 kwietnia 2015 12:01 / 2 osobom podoba się ten post
Mycha

Już wiem, wracam 24 czyli jeszcze dwa tygodnie tutaj zostaje. Babcia idzie do Heimu. Jeszcze nic o tym nie wie. Powie jej jedna z córek we właściwym czasie.

Tu babci nikt do Heimu nie odda:) Pflegegeldy są zbyt kuszące:)))
11 kwietnia 2015 12:23 / 4 osobom podoba się ten post
A ja muszę się pochwalić, chociaż to nie powinien być powód do chwalenia, że pierwszy raz mam w rękach kartę A1 i to dostałam ją po 3 tygodniach. Co prawda z błędnie wypisanym nazwiskiem , ale skorygowanym pieczątką, no ale mam. Przeczytałam to cudo kilka razy . Zmieniłam firmę i dało się .
11 kwietnia 2015 13:33
moncherie

Hej Marla, widze, ze urodziny w tym samym dniu mamy:) Oj, bedzie sie dzialo na forum;););)

hej hej :) to super :) a teraz gdzie przebywasz?
11 kwietnia 2015 14:14 / 2 osobom podoba się ten post
moncherie

Orim, sposob dobry, ale co jak dziadek z demencja albo masochista?;););)

A ja pomyslałam o zimnym prysznicu, ale jak by na zawał zeszedł pdp?
11 kwietnia 2015 15:18 / 1 osobie podoba się ten post
Andreyko , wiem co mogę napisać a co nie !.....Zdarzyło się , że komus coś opowiedziałam a nie pomyslałam , że ktos zrobi z tego zabawę . Ważne jest to , że osoba , która była tu niby  anonimowo , ale jednak poruszona , wiedziała , że jej " historię " opowiedziałam . Kolezanka czyta forum , nie jest zarejestrowana , bo nie chce , poczułam sie wczoraj wieczorem bardzo głupio , kiedy zadzwoniła do mnie z pretensjami , przeprosiłam , bo tylko to mogłam zrobić . Dobra , wystarczy , nie chcę dawać pozywki do jakiejś zbednej dyskusji ....
11 kwietnia 2015 15:32 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Andreyko , wiem co mogę napisać a co nie !.....Zdarzyło się , że komus coś opowiedziałam a nie pomyslałam , że ktos zrobi z tego zabawę . Ważne jest to , że osoba , która była tu niby  anonimowo , ale jednak poruszona , wiedziała , że jej " historię " opowiedziałam . Kolezanka czyta forum , nie jest zarejestrowana , bo nie chce , poczułam sie wczoraj wieczorem bardzo głupio , kiedy zadzwoniła do mnie z pretensjami , przeprosiłam , bo tylko to mogłam zrobić . Dobra , wystarczy , nie chcę dawać pozywki do jakiejś zbednej dyskusji ....

Basiu ja to kompletnie nie wiem o co chodzi i dobrze mi z tym.
Jednak od siebie chciała bym wrzucić,- kompletnie nie normalnym uważam to,że koleżanka robi Ci wyrzuty mimo iż nie jest tutaj zalogowana i nikt nie ma pojęcia o kim piszesz,sorry ale dla mnie to chore.
A tak jak tu zauważono,historia(czy jak zwał tak zwał) może przydać się innym to czytającym........ona też czyta i może czasem wyciąga wnioski.
Nie przejmuj się tym i nie czuj się głupio bo nie zrobiłaś nic złego.
11 kwietnia 2015 15:35 / 3 osobom podoba się ten post
Jestem b.b.zadowolona, dzisiaj otrzymałam potwierdzenie, że już za dwa tygodnie mogę pojechać do domku.
Jadę na króciutki urlop, bo zaledwie na trzy tygodnie ( tak chciałam i tak mi pasi)
Dzisiaj dzwoniła dziewczyna, która ma mnie podmienić, jakaś Basia......hm może ona jest wśród nas ? kto wie :))))
11 kwietnia 2015 16:00
Marla2805

hej hej :) to super :) a teraz gdzie przebywasz?

Hej:)Ja tu na stale jestem. W okolicach Karlsruhe.
11 kwietnia 2015 16:18 / 2 osobom podoba się ten post
Teraz to już nie jest wazne !!!!!...wazne bylo to , że na " świeżo " powiedziałam to komuś " od nas " , zaintresowanej się przyznalam od razu , że gadałam na ten temat  , ona mi wtedy powiedziała , poprosiła , żeby ta wiadomość nie była poruszana na naszym forum - przyrzekłam , że tak nie będzie , bo znam dobrze osobe i moge na nia liczyć , że pary nie puści ! Wczoraj wieczorem napisałam w odpowiedzi dwa , krótkie zdania , lecz po rozmowie z zainteresowaną dziś edytowałam i dopisałam . Kuzwa ! ja wiem jedno , że jeśli z kimś rozmawiam , ktoś mi opowiada o swoich problemach , znajomych - ja tego nie wypisuję bez zgody rozmówczyni !!! jeśli coś piszę o swoich znajomych to świadomie biorę na siebie jakąś odpowiedzialność w razie " w " !!!!...... Koniec dyskusji i kropka , mam juz serdwcznie dość .... Do  Ewelin : nie tłumacz mi jak dziecku , bo ja wiem o co chodzi , osoba zainteresowana już wczoraj wiedziała o co chodzi i niech tak zostanie ! 
11 kwietnia 2015 16:30 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Teraz to już nie jest wazne !!!!!...wazne bylo to , że na " świeżo " powiedziałam to komuś " od nas " , zaintresowanej się przyznalam od razu , że gadałam na ten temat  , ona mi wtedy powiedziała , poprosiła , żeby ta wiadomość nie była poruszana na naszym forum - przyrzekłam , że tak nie będzie , bo znam dobrze osobe i moge na nia liczyć , że pary nie puści ! Wczoraj wieczorem napisałam w odpowiedzi dwa , krótkie zdania , lecz po rozmowie z zainteresowaną dziś edytowałam i dopisałam . Kuzwa ! ja wiem jedno , że jeśli z kimś rozmawiam , ktoś mi opowiada o swoich problemach , znajomych - ja tego nie wypisuję bez zgody rozmówczyni !!! jeśli coś piszę o swoich znajomych to świadomie biorę na siebie jakąś odpowiedzialność w razie " w " !!!!...... Koniec dyskusji i kropka , mam juz serdwcznie dość .... Do  Ewelin : nie tłumacz mi jak dziecku , bo ja wiem o co chodzi , osoba zainteresowana już wczoraj wiedziała o co chodzi i niech tak zostanie ! 

Wybacz ale nie miałam zamiaru niczego Ci tłumaczyć,wyraziłam tylko swoje zdanie i nie wiszę powodu do tego abyś się na mnie dąsała.
Nie chciałam Cię tym urazić.
11 kwietnia 2015 16:33 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Bardzo proszę o niekomentowanie , ponieważ wiem , że koleżanka uważnie śledzi ( czyta ) moje i jednej z koleżanek posty a nie jest pierwszą naiwną , bo wie, że w przypływie szczerości jej historię opowiedziałam .....moj teść to mądry człowiek był , zawsze powtarzał , że po to człowiek ma język , żeby go trzymać za zębami ....:-(((((((
a koleżankę już przeprosiłam ....

ok, nie ma sprawy, jak uraziłam przepraszam, w każdym razie nie miałam niczego złego ani obraźliwego na myśli
11 kwietnia 2015 16:44
agamor

ok, nie ma sprawy, jak uraziłam przepraszam, w każdym razie nie miałam niczego złego ani obraźliwego na myśli

Nie gniewam się , nie przepraszaj , podpięłam się pod Ciebie , bo byłaś najbliżej )))
11 kwietnia 2015 16:59 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Nie gniewam się , nie przepraszaj , podpięłam się pod Ciebie , bo byłaś najbliżej :-))))

hahahah
ok, :)))))
nie przepraszam :)))
ale wiesz co......znam troche Basiek :)))) i faktycznie czasami chlapną......, ale wiedzą co zrobiły :))))
nie myślę jednak w złych kategoriach, ale w wesołych :))
11 kwietnia 2015 17:12
Oj tam oj tam.....do jutra wszystko rozejdzie się po kościach:P:D:D
11 kwietnia 2015 17:18 / 4 osobom podoba się ten post
I tak ma być,trza oszczędzać pozytywną energię i nie marnować jej tam gdzie jest pożerana:)))))
Każdy ma swój tok myślenia i niech tak zostanie:)))