Sposoby na nudę

03 września 2015 12:35 / 1 osobie podoba się ten post
Ide spac do 15tej
03 września 2015 12:41 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Jak mam czas to tez oglądam "Sturm der Liebe",świetny jest do nauki niemieckiego. Wiele tekstów mozna zapamiętac,wiele słów.Rozumiem tam wszystkim poza Alfonsem hi,hi,chyba jakim dialektem mówi czy co?

Fajnie byłoby się pouczyć, ale ja nawet po polsku tasiemców nie trawię, a telewizję ogólnie oglądam "od wielkiego święta". Nerwicy bym dostała musząc oglądać seriale niemieckie. Teraz z PDP oglądam wiadomości, ale niewiele mi to da bo mnie tv usypia i po 5-10 minutach odpływam czym niezmiennie ją bawię. Tak że szans na naukę nie ma.
Telewizor mam w pokoju u siebie, ale jak jestem tutaj rok to nawet nie włączyłam do gniazdka
03 września 2015 13:42 / 4 osobom podoba się ten post
Wstengo a radio? Tez tak na Ciebie dziala? Bo z radia tez sie nauczyc mozna. Chociaz to zdecydowanie trudniej, obrazkow brakuje Dzisiaj w radio Regenbogen uslyszalam np.ze dzieci w wieku od 6 do 13 lat dostaja ok.26€ miesiacznie kieszonkowego. Fachowcy uwazaja, ze to za duzo. Komentujacy stwierdzil, ze sie nie zna. Nie wiedza ile potrzeba na alkohol i narkotyk. A poza tym dziecko zdecydowanie mniej wyciaga niz zonaI zawsze jest szansa, ze kase lepiej zainwestuje niz doradca finansowy:pomponiara: Lubie sobie takie glupoty do porannej kawy posluchac
04 września 2015 15:41
No wlasnie trzeba miec nawet checi aby ja zabic ,posprzatalam,zrobilam pranie (nastawilam,bo prala pralka),juz wyprasowane i co dalej?siedze i czytam to tu to tam .Musze sie zebrac w duza kupe,bedzie lepiej.
17 września 2015 18:12 / 2 osobom podoba się ten post
No i znowu "zawituję" w moim nudnym wątku:))
Ech jak fajowo było w domciu:)
17 września 2015 21:32 / 4 osobom podoba się ten post
WSTENGA

Fajnie byłoby się pouczyć, ale ja nawet po polsku tasiemców nie trawię, a telewizję ogólnie oglądam "od wielkiego święta". Nerwicy bym dostała musząc oglądać seriale niemieckie. Teraz z PDP oglądam wiadomości, ale niewiele mi to da bo mnie tv usypia i po 5-10 minutach odpływam :lol2: czym niezmiennie ją bawię. Tak że szans na naukę nie ma.
Telewizor mam w pokoju u siebie, ale jak jestem tutaj rok to nawet nie włączyłam do gniazdka :-)

Moj telewizor wedlug lat ma ich ze 16 chyba.Taki stary mam z wystajacym tylem.Pudlo wielkie. Ale uzytkowo to ma lat moze 2.Piekny obraz, dobry, dziala bez zarzutu. Czasami wlaczam na Wiadomosci, zeby dowiedziec sie, co w swiecie slychac. A i jak sa mecze pilki noznej reprezentacji Polski na jakis mistrzostwach, no to wtedy ogladam.A i jeszcze Malysza namietnie tez ogladalem. Tyle lat fruwal, to ma jednak te 2 lata.W salonie goscinnym stoi i nowi goscie zawsze sie dziwia,ze takie stare telewizory dzialaja jeszcze.A to dlatego,ze go w prezencie dosalem.
17 września 2015 21:45 / 1 osobie podoba się ten post
WSTENGA

Fajnie byłoby się pouczyć, ale ja nawet po polsku tasiemców nie trawię, a telewizję ogólnie oglądam "od wielkiego święta". Nerwicy bym dostała musząc oglądać seriale niemieckie. Teraz z PDP oglądam wiadomości, ale niewiele mi to da bo mnie tv usypia i po 5-10 minutach odpływam :lol2: czym niezmiennie ją bawię. Tak że szans na naukę nie ma.
Telewizor mam w pokoju u siebie, ale jak jestem tutaj rok to nawet nie włączyłam do gniazdka :-)

To tak jak ja. W domu oglądam niemieckie filmy i czytam książki, a tutaj mi się nie chce. Jedynie jakieś programy o górach albo teleturnieje oglądam razem z pdp. Te pierwsze bardzo chętnie, na tych drugich też się czasem wyłączam.
01 października 2015 16:04
Jestem wyspana,wyspacerowana,najedzona - i nudzę sie. Może ktos ma okna do umycia albo ogród do przekopania(tylko nie w okolicy Wałbrzycha) za darmoche to zrobię. Zeby tylko się nie nudzic .Mogę też spacerować z babkami, dziadkami wyprowadzac psy na spacer.Tylko nie te koty od Piotrapana.

Czekam na zgłoszenia.
01 października 2015 16:35
Mój dziadek odpada bo właśnie wróciliśmy z godzinnego spaceru i wątpię żeby miał ochotę znowu wychodzić.
01 października 2015 17:01 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko1

Jestem wyspana,wyspacerowana,najedzona - i nudzę sie. Może ktos ma okna do umycia albo ogród do przekopania(tylko nie w okolicy Wałbrzycha) za darmoche to zrobię.:-) Zeby tylko się nie nudzic .Mogę też spacerować z babkami, dziadkami wyprowadzac psy na spacer.Tylko nie te koty od Piotrapana:-).

Czekam na zgłoszenia.

Mam okna do mucia, tylko PDP może nie pozwolic , ma AL. ale możemy spróbować
24 października 2015 14:51
Odkopałam ten temat bo tak właśnie się dzisiaj czuję......znudzona:)
Wszystko co mogłam już zrobiłam,-przecież nie będę się powtarzać
Taka sztela to fajna rzecz,ale czasem brakuje akcji..........na prawdę:)
24 października 2015 19:58
Ewelina1

Odkopałam ten temat bo tak właśnie się dzisiaj czuję......znudzona:)
Wszystko co mogłam już zrobiłam,-przecież nie będę się powtarzać:-)
Taka sztela to fajna rzecz,ale czasem brakuje akcji..........na prawdę:)

No to fakt za duzo spokoju tez moze dobic:):)
24 października 2015 20:08
Mazury

No to fakt za duzo spokoju tez moze dobic:):)

Może......i dobija.
Zgrzeszyła bym gdybym narzekała.........ale czasem po prostu...przerasta mnie ten spokój:)
24 października 2015 23:25 / 2 osobom podoba się ten post
Oj, mnie też brakuje akcji. Sztelę mam praktycznie bezproblemową,ale ta monotonia jest okropna...
03 listopada 2015 08:18
Włśnie dziewczęta co robicie żeby zabić czas? Ja też mam straszny spokój u siebie i przez to mi się dłuży niesamowicie. Ostatnio pomyślałam, że może nad jezykiem popracuje...ale opracowywanie książek jakoś mi nie leży:P siostra z Polski poleca kurs metodą Emila Krebsa z Krebsmethod.com próbowałą może któraś z Was?