Kącik bezglutenowy

19 czerwca 2015 10:10
Dziewczyny podpowiedzcie mi proszę gdzie w DE mogę kupić stewię.Prawdę mówiąc jeszcze jej nie szukałam w tutejszych sklepach ale jak już się tak naczytałam to teraz pora działać
19 czerwca 2015 10:13
balutka

Dziewczyny podpowiedzcie mi proszę gdzie w DE mogę kupić stewię.Prawdę mówiąc jeszcze jej nie szukałam w tutejszych sklepach ale jak już się tak naczytałam to teraz pora działać :-)

Ja kupilam w Penny. W Rewe i Edeka chyba tez jest?
19 czerwca 2015 10:16
MeryKy

Ja kupilam w Penny. W Rewe i Edeka chyba tez jest?

A może jakiś znak szczególny na opakowaniu 
19 czerwca 2015 10:23
balutka

A może jakiś znak szczególny na opakowaniu :zaklopotanie:

Kiedys juz wstawialam tu zdjecie. Okragly pojemnik podobny do sloika z zielona nakretka 
19 czerwca 2015 10:27
MeryKy

Kiedys juz wstawialam tu zdjecie. Okragly pojemnik podobny do sloika z zielona nakretka :-)

Zaraz poszukam dzięki 
19 czerwca 2015 10:29 / 1 osobie podoba się ten post
balutka

Zaraz poszukam dzięki :yeah:

A najlepiej wpisz w google i nacisnij grafika i ci opakowania wyskoczą 
19 czerwca 2015 11:44
balutka

Dziewczyny podpowiedzcie mi proszę gdzie w DE mogę kupić stewię.Prawdę mówiąc jeszcze jej nie szukałam w tutejszych sklepach ale jak już się tak naczytałam to teraz pora działać :-)

W Aldi nie widziałam, ale w Edece zawsze jest
19 czerwca 2015 12:27 / 1 osobie podoba się ten post
MeryKy

Czesto w musli jest dodatehk cukru i duzo mitaminek z grupy E :gotowanie: A mleko to laktoza czesto nietolerowana przez doroslych :-(

No ale tam są zboża ,bo sama wiem ,że nie powinno się pić mleka.
19 czerwca 2015 12:28 / 1 osobie podoba się ten post
teresadd

A co z musli i z mlekiem na śniadanie .Też weg.Napiszcie bo zakupiłam nową paczkę ,więc może już nie jeść tego.?

Tereska, zobacz, ile tam cukru ! Weglowodanów też pewnie masa. Eeee tam, wolę swoje płatki owsiane, choć i tu są zdania podzielone.
19 czerwca 2015 12:41 / 2 osobom podoba się ten post
teresadd

No ale tam są zboża ,bo sama wiem ,że nie powinno się pić mleka.

W Lidlu jest bez laktozy mleko. Może z takim sobie przyrządzać. A co do tych zbóż to jest tam dużo witaminy "E" czyli konserwantów. 
https://pl.wikipedia.org/wiki/Numer_E
Jadałam kiedyś mussli ale faktycznie były bardzo słodkie. Nawet te Fitness żeby schudnąć. Ale kiedyś przeczytałam że to jedne wielkie oszustwo za dużą cenę i teraz sama sobie mieszankę na talerzu robię. Dzisiaj miałam płatki owsiane z rodzynkami. cytryną i trochę avokado do tego Pyszne było
19 czerwca 2015 12:47
MeryKy

W Lidlu jest bez laktozy mleko. Może z takim sobie przyrządzać. A co do tych zbóż to jest tam dużo witaminy "E" czyli konserwantów. 
https://pl.wikipedia.org/wiki/Numer_E
Jadałam kiedyś mussli ale faktycznie były bardzo słodkie. Nawet te Fitness żeby schudnąć. Ale kiedyś przeczytałam że to jedne wielkie oszustwo za dużą cenę i teraz sama sobie mieszankę na talerzu robię. Dzisiaj miałam płatki owsiane z rodzynkami. cytryną i trochę avokado do tego :-) Pyszne było :gotowanie:

Ja tego mleka wcale nie muszę dolewać,ale czym zaparzasz płatki owsiane.Rodzynek nie lubię ,dosypuję pestki i orzechy.A może proso?Bo bulgur już jest w mojej kuchni.Makarony też są be ,po prostu nie lubię.
19 czerwca 2015 12:49 / 2 osobom podoba się ten post
teresadd

Ja tego mleka wcale nie muszę dolewać,ale czym zaparzasz płatki owsiane.Rodzynek nie lubię ,dosypuję pestki i orzechy.A może proso?Bo bulgur już jest w mojej kuchni.Makarony też są be ,po prostu nie lubię.

Gorącą wodą. Przykryje, trochę postoi i dodaje składniki. Aha jeszcze zapomniałam, że ostropest dodaje codziennie, ale to w Polsce kupiłam.

19 czerwca 2015 12:54 / 2 osobom podoba się ten post
teresadd

Ja zalewam odrobiną wrzątku - tylko zeby nie "pływało", bo tego nie lubię.
Nie lubię rodzynek, ale wrzucam żurawinę suszoną (tam na pewno jest cukier!), a do tego koniecznie starte świeżo na tarce jabłko, wtedy cała potrawa jest cudownie soczysta. I posypuję cynamonem - podobno pomaga w gospodarce cukrowej. I dodaję 2 łyzeczki mielonych migdałów - bo lubię i zdrowe białka i tłuszcze ma.
To jest naprawdę pyszne !!!
19 czerwca 2015 13:05 / 2 osobom podoba się ten post
Benita

Ja zalewam odrobiną wrzątku - tylko zeby nie "pływało", bo tego nie lubię.
Nie lubię rodzynek, ale wrzucam żurawinę suszoną (tam na pewno jest cukier!), a do tego koniecznie starte świeżo na tarce jabłko, wtedy cała potrawa jest cudownie soczysta. I posypuję cynamonem - podobno pomaga w gospodarce cukrowej. I dodaję 2 łyzeczki mielonych migdałów - bo lubię i zdrowe białka i tłuszcze ma.
To jest naprawdę pyszne !!!

Potarte jabłko też czasami daje. Na ogól to co akurat w kuchni się podwinie pod rękę
19 czerwca 2015 18:12
Dzień zaliczony, bo już po kolacji.
# dzień bez mąki i cukru.
Kto jeszcze?