Chyba poleciałyśmy na blog Lawendy z tematem. Za mną śniadanie i obiad - bez grzeszków. Pogoda deszczowa, to pójdę na 2-godzinny spacer.
Chyba poleciałyśmy na blog Lawendy z tematem. Za mną śniadanie i obiad - bez grzeszków. Pogoda deszczowa, to pójdę na 2-godzinny spacer.

Mery, a gdzie przepis ? dawaj.
Melduję, żem już po kolacji. Dzień zaliczony - na plus. Bez mąki i cukru. Moja wygrana !
Kto ze mną świętuje dzisiejsze zwycięstwo ?
Mery, jak tam ciasto ?

A ja dzisiaj zrobiłam placuszki ziemiaczane bez mąki a moja pdp. też jadła i mruczała mmmm......Tolll mmmmmm. ganz großartig :-)
Dodawałam do placuszków co mi pod rękę wpadło potarłam nawet trochę kalarepki, dodałam zioła mrożone ,które kupuje w Aldiku. Taka mieszanka 8 ziół. A na koniec otręby gryczane i smażyłam małe placuszki na oleju. Pdp jadła z Apfelmusem a ja z ogórkiem zielonym mniam....:gotowanie:
Dobrze wyszlo, ale jak je wyciagalam z foremki to musialam szybko poporcjowac bo by mi pdp z ciastem porzadek zrobila. Nie bylo czsu po aparat skoczyc. Zrobilam tabletem zdj.ecie zeby uwiecznic. Wieczorem podam przepis bo na tablecie tym jednym palcem pisanina mnie dobija:-(
Z dieta wytrzymalam i nawet nie zakupilam dzisiaj zadnej czekolady ani lodo w. Jestem z siebie dumna :-)
Melduję, żem już po kolacji. Dzień zaliczony - na plus. Bez mąki i cukru. Moja wygrana !
Kto ze mną świętuje dzisiejsze zwycięstwo ?
Mery, jak tam ciasto ?
Kibicuje wam kochane dziewczyny, po około 2 tygodniach cukier wam przestanie smakować .......no może 3 to zależy od organizmu.
Ugotowałam dziś ryż i kalarepkę z marchewką bez soli, zjedli , smakowało i nikt nie dosalał - solniczka stała na stole.
Obecnie nię robię dań z wieloma produktami, rozkoszuje się każdym smakiem osobno
A co z musli i z mlekiem na śniadanie .Też weg.Napiszcie bo zakupiłam nową paczkę ,więc może już nie jeść tego.?