Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #5

08 października 2015 14:43
dorotee

Niemiecki bigos plus sałatka owocowa:-)

jaki to jest niemiecki bigos,przepis prosze
08 października 2015 14:46
nadzieja

:gotowanie::gotowanie:jaki to jest niemiecki bigos,przepis prosze

Szegedinger Gulasch made by Bofrost koniec końcow podobny do naszego, kapusta kiszona, mięsko-świnka, koncentrat pomidorowy
08 października 2015 14:54
dorotee

Szegedinger Gulasch:-) made by Bofrost:gotowanie: koniec końcow podobny do naszego, kapusta kiszona, mięsko-świnka, koncentrat pomidorowy

Dzieki
08 października 2015 17:45
nadzieja

:gotowanie::gotowanie:jaki to jest niemiecki bigos,przepis prosze

Moi PDP niemiecki bigos robia tak:
na dno szybkowara tyle ile osób po plastrze na "głowę"(czyt. osobę) boczku wedzoengo o boczku surowego.Osobno na patelni usmazyc cebulę pokrojonę w kostkę dodac jabłko pokrojone w kostke i to podduszone wyłozyc na boczek dodac kapuste dusic ok 10-20 mni zalezy czy ktos jeszcze grzyie dobrze czy musi miec miękkie.(inna rodzinka dodawła jabłko w całosci z wbitymi gozdzikami poznije jabłko jedli lub szło do kompostu.
08 października 2015 20:07
Dorka

Moi PDP niemiecki bigos robia tak:
na dno szybkowara tyle ile osób po plastrze na "głowę"(czyt. osobę) boczku wedzoengo o boczku surowego.Osobno na patelni usmazyc cebulę pokrojonę w kostkę dodac jabłko pokrojone w kostke i to podduszone wyłozyc na boczek dodac kapuste dusic ok 10-20 mni zalezy czy ktos jeszcze grzyie dobrze czy musi miec miękkie.(inna rodzinka dodawła jabłko w całosci z wbitymi gozdzikami poznije jabłko jedli lub szło do kompostu.:gotowanie:

To ja wole nasz Polski bigosik,durzo miesiwa suszone grzybki,siliweczki palce lizac
08 października 2015 20:08 / 1 osobie podoba się ten post
A ja sie musze znowu powturzyc a mianowicie nic nie gotuje .Bylem w miescie jesc:):)
08 października 2015 20:12 / 1 osobie podoba się ten post
Mazury

A ja sie musze znowu powturzyc a mianowicie nic nie gotuje .Bylem w miescie jesc:):)

Hot dog fresh market?
08 października 2015 20:15
Mazury

No to chociaz napisz co jadles a nie tylko chwalenie sie,ze bylem w miescie.
Jutro tez tak napisze bylam w miescie w Aldi  
08 października 2015 20:42 / 1 osobie podoba się ten post
magdzie

No to chociaz napisz co jadles :-) :-) a nie tylko chwalenie sie,ze bylem w miescie.
Jutro tez tak napisze bylam w miescie w Aldi:-) :-) 

Krewetki ,muszle,,makaron, losos z grila warzywa i takie tam dodatki. Do picia cola zero. A to wszystko u chinczyka:):)
08 października 2015 21:58
Ann1967

Pysznie wyglądają , zjadłabym z talerzem:))

09 października 2015 06:57 / 1 osobie podoba się ten post
A ja dzis szykuje placuszki z dyni pierwszy raz bede robic Az sama jestem ciekawa jak beda smakowac!!
09 października 2015 08:02
Gulasz :)
09 października 2015 08:15 / 1 osobie podoba się ten post
Roladki z piersi kurczaka z szpinakiem i serem,gotowana kapusta kiszona i ziemniaczki:)
09 października 2015 08:21 / 1 osobie podoba się ten post
Dla babci sledzie w smietanie z Aldi + ziemniaczki,a ze ja sledzi nie jadam upieke sobie rybke z frytkami
09 października 2015 08:24
Flądra, ziemniaki, sałata , figi