Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #5

17 października 2015 11:57
Gosiap

Do tego dania uzywam zupy cebulowe Knorra. A ty?

Zupa cebulowa ,a jakiej firmy kupię to wszystko jedno ,ale fakt ,że Knorra są jedne z najlepszych.
17 października 2015 11:57
Gosiap

Do tego dania uzywam zupy cebulowe Knorra. A ty?

Zupa cebulowa ,a jakiej firmy kupię to wszystko jedno ,ale fakt ,że Knorra są jedne z najlepszych.
17 października 2015 12:51 / 2 osobom podoba się ten post
Gulasz wegierski, salata I tradycyjnie ziemniory
17 października 2015 13:03 / 3 osobom podoba się ten post
Mielone  z zapasów wrzuciłam w sosik grzybowy, fasolka szparagowa na maśle i bułce tartej i zrobiłam kluchy ziemiaczane. budyń czekoladowy którego już nie dała rady. Ja sobie próże kasze jaglana , którą uwielbiam ze wszystkim.
17 października 2015 14:05
michasia

Mielone  z zapasów wrzuciłam w sosik grzybowy, fasolka szparagowa na maśle i bułce tartej i zrobiłam kluchy ziemiaczane. budyń czekoladowy którego już nie dała rady. Ja sobie próże kasze jaglana , którą uwielbiam ze wszystkim.

jak kasze robisz?
17 października 2015 14:11 / 3 osobom podoba się ten post
Zupeczka miksowana dla dziadeczka z wołowinka ,a jakże nie byle jaka...hihi...A gospodyni domu dziś ma pierś z kaczuszki palce lizać,kasza bulgur i warzywka i kapustka czerwona z winkiem ,a co?? Jak szaleć to szaleć.
17 października 2015 14:13 / 1 osobie podoba się ten post
Pulpeciki w sosie pieczarkowym ( Onkel bofrost), ziemniaki, mizeria, melon
17 października 2015 16:44 / 3 osobom podoba się ten post
michasia

Kasza jaglana, cudowna jest, zdrowa, można nawet na śniadanie ugotowac. Też uwielbiam.
17 października 2015 18:24 / 3 osobom podoba się ten post
ania52

jak kasze robisz?

Przed ugotowaniem przelewam kaszę ciepłą wodą bo jaglana ma troche goryczki, pózniej w proporcjach 2:1 / woda: kasza/ gotuję na małym ogniu z solą i wlewam łyżeczkę oleju 10 - 15 min. i odstawiam pod przykryciem
17 października 2015 18:28
michasia

Przed ugotowaniem przelewam kaszę ciepłą wodą bo jaglana ma troche goryczki, pózniej w proporcjach 2:1 / woda: kasza/ gotuję na małym ogniu z solą i wlewam łyżeczkę oleju 10 - 15 min. i odstawiam pod przykryciem:fastfood:

dzieki....jutro zaprobuje
17 października 2015 18:53
ania52

dzieki....jutro zaprobuje

19 października 2015 11:08 / 3 osobom podoba się ten post
Co to nikt nie gotuje przy poniedzialku? Wszyscy resztki z wczoraj maja?
U mnie dzisiaj dyniowo... Wczoraj mielismy zupe dyniowa robic, ale nieoczekiwana zmiana planow nastapila, wiec zupa bedzie dzisiaj. A na drugie danie, a raczej kolacje, bo syn trening dzisiaj ma i posilek podzielic musze, kotleciki z piersi z indyka z zapiekanymi plasterkami dynii podsypanej swiezym rozmarynem i podlanej oliwa z oliwek. Do tego salata.
19 października 2015 11:23 / 1 osobie podoba się ten post
-warzywno-mięsna czyli pozostalości z sobotnio-niedzielnych obiadów.:dokucza:
19 października 2015 11:26
Gulasz ziemniaki Michasiowa surówka z białej kapusty.
19 października 2015 11:27
Mialo być...Uwielbiam wszelkie zupy ,niestety mój dziadek ich nie jada.A dyniowa po prostu ubóstwiam>>>.Dzisiaj zapiekanka ziemniaczano-mięsno -warzywna.