Jajo sadzone, ziemniaki, szpinak
Jajo sadzone, ziemniaki, szpinak
Kusisz, kusisz! Moze zaraz wystartuje, to na sniadanie trafie:yeah:
Wczoraj to miałam.
Piszcie co jutro gotujecie. Zeby było sporoczasu na wybranie czegoś z menu zaproponowanego przez "WYBITNE FORUMOWE KUCHARKI".
Ja mam jutro kurczaka juz dzisiaj go przyprawiłam i leżakuje. Ziemniaki jeszcze nie wiem jakie chyba upiekę i mizerie z zielonego ogorka z koprem zielonym.
Wczoraj to miałam.
Piszcie co jutro gotujecie. Zeby było sporoczasu na wybranie czegoś z menu zaproponowanego przez "WYBITNE FORUMOWE KUCHARKI".
Ja mam jutro kurczaka juz dzisiaj go przyprawiłam i leżakuje. Ziemniaki jeszcze nie wiem jakie chyba upiekę i mizerie z zielonego ogorka z koprem zielonym.
Jutro mam mleczko i jajeczko :pomponiara: czyli nic bo jestem sama i robię sobie "dzień wolny też od jedzenia".A jak będę miała forumowego Gościa to mam w zapasie do wyboru :):yeah:
Przyjdzie kotek wypije mleczko a ogonkiem zbije jajeczko:-)
Przyszła pani, kotka zbiła,
a skorupki, wyrzuciła :tanczy:
Nie dam Ci polubienia. kto to kotki bije?:-(
.......... a nóżki z kurczaka już dwa dni stoja w lodowce i wołają zrób nas!!! zrób nas!!! (oooo, lubię je i pysznie przyrządzam) i chyba pójde zaraz na dół do kuchni, zapanieruję i jutro zrobie, najwyżej zamrożę ale już gotowy obiadek.
Przyszła pani, kotka zbiła,
a skorupki, wyrzuciła :tanczy:
Hm, hm.....
A moja wnuczka mowi tak:
W pokoiku na stoliku stało mleczko i jajaeczko,
przyszedł kotek wypił mleczko a ogonkiem stłukł jajeczko.
Przyszła mama kotka zbiła a skorupki wyrzyciła.
Przyszedł tata, kotka schowal a mamusię pocałował.
A jak Gosiu robisz?
robię marynatę -sól, pieprz, papryka słodka, przyprawy włoskie, czosnek (malutko), pieprz, oliwa.Wysmaryje nogi (kurczakowe) i do lodówki. Jutro obsmażam krótko i duszę podlewając wodą. Wytworzy się sosik mniam, mniam zagęszczam czym bądź (mąka, modamin)Ostatnio dodalam mleczko kokosowe - niebo w gebie.Lecę do kuchni .............