13 września 2015 16:17 / 3 osobom podoba się ten post
MychaNo bo "Ci" akurat mają inna kulturę, chociaż gdyby chcieli to teoretycznie taki Wietnamczyk mógłby mnie "załatwić" kawałkiem bambusa - haha. Ale potrafią współżyć z innymi na całym świecie. Chcą współżyć. Ich "immamowie" ( to żartobliwe określenie ) nie nawołują do agresji. I to jest ta różnica.
Jest mi przykro, że za złą opinię islamu płacą przeciętni muzułmanie, którzy nie mają nic wspólnego z agresją. Wpadli w szablon tak jak Polacy. Tylko nasz szablon to pijacy i złodzieje aut. I jakoś nikt w Europie nie chce się nad tym zastanawiać.
Tu jest jeszcze jeden szablon Polaka, tym razem zapisany złotymi zgłoskami Gazety Wyborczej.Cyt:Nie znajdą pracy, wydrenują budżet, nie zrozumieją wolnych wyborów, aż w końcu któryś wysadzi się w metrze - takie głosy najłatwiej potraktować z góry, z pozycji moralnej wyższości, podlewając dydaktycznym sosem. Ale to błąd, bo odzwierciedlają wątpliwości i lęki dużej części Polaków. Niekoniecznie zoologicznych rasistów czy kiboli. Kosztownych zasiłków i trudności z asymilacją boją się nie tylko ochroniarze, kierowcy i fryzjerki, w domyśle - niewykształceni prostaczkowie. Również nauczyciele, lekarze, przedsiębiorcy, menedżerowie......itd...w ten deseń. Nie będę tego komentować, albowiem obiecałam sobie nie zabierać więcej glosu w tej dyskusji, w trosce o uczestników forum. Żeby znowu nie było, że ktoś walnie focha z przytupem, jak ktoś ma inne zdanie i je uzasadnia dość wyrażnie, chcąc rozjaśnić swój pogląd.Idę sobie na wątek o remontach, zakupach i takich tam innych :)