Na wyjeździe #29

19 października 2015 18:31 / 3 osobom podoba się ten post
Alina

No widzisz Basiu pamięć zawodna jest. Zapamiętałam Martę, dzideczka, fakt, że był erotomanem i zapędy podbluzkowe ale czy de facto czy tylko w marzeniach to już nie do końca:-) 

Sie niepotrzebnie wpierniczyłam .....może temat by się fajnie rozwinął , bo już , już się rozwijał a tak to d....a i to blada
19 października 2015 18:46 / 1 osobie podoba się ten post
Gosiap

Zimową pora zawsze mam w samochodzie łopatę jak jadę do Niemiec. Kiedyś na parkingu w Niemczech widząc kierowcę, ktory utknął w śniegowej koleinie i nie mógł wyjechać, podeszłam i wręczyłam mu łopatę. Był tak zdziwiony i nie bardzo wiedział co ma robić. Mówię do niego: machaj, machaj albo czekaj na roztopy. Pytał się mnie gdzie ma machać. Rany, musiałam palcem pokazywać z pod którego kola ma wybrać mazie śniegowe.
W Polsce łopaty nie wożę. Urok osobisty jeszcze działa a i nasi Polscy panowie nie są tacy źli, pomagają w razie.

My Kobiety, pomysłowe jesteśmy , zapobiegawcze itp
19 października 2015 18:56 / 4 osobom podoba się ten post
ivetta

Ja nie o umieraniu ,ani takie tam smutne rzeczy.Dziś jechałam rowerem i gdzieś mi się odpiął zegarek i po zegarku.Smutno mi się zrobiło ,ale cóż bywa.Po posileniu się w domu ,gotowa do nowego wyjazdu chciałam zabrać komórkę ,żeby wiedzieć która godzina ,ale komórka się rozładowała .No jak tu jechać tak bez zegarka i co ludzi będę pytać co chwilę o godzinę .Zabrałam do plecaczka PDP budzik,zawsze to zegarek.Jak trzeba było to spojrzałam i punktualnie do domu wróciłam przed PdP,która to jeździ na terapię do Tagesklinik.

Ivetta , z tym budzikiem to Ci sie udało kobieto. Gdyby zadzwonił w nieodpowiednim momencie wzieto by Cie za terrorystkę z bombą. Nie zapomi dzwonka wyłączyć.Możesz wrócic nie o czasie do pdp, bo nim się wytłumaczysz to moga juz sankcje mieć
19 października 2015 19:20 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Sie niepotrzebnie wpierniczyłam :-).....może temat by się fajnie rozwinął , bo już , już się rozwijał a tak to d....a i to blada :-):-):-)

Kobieto, wojnie zapobiegłaś !!! ..................
19 października 2015 19:52 / 2 osobom podoba się ten post
Alina

Sorry Marto, że coś poprzekręcałam ale mam nadzieję, że się nie obraziłaś. Boże! Miły dziadeczek wstający w południe. Przyjęłabym takiego od razu nawet gdyby nie miał kota.

A skądże,nie obraziłam się;) jedno czego nie cierpię to ukryta ironia ,naśmiewanie się  tylko z tego powodu że ktos ma inne zdanie...niedawno spotkało mnie coś takiego ale odpoczęłam sobie od pisania i jest ok;)
19 października 2015 19:57 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Sie niepotrzebnie wpierniczyłam :-).....może temat by się fajnie rozwinął , bo już , już się rozwijał a tak to d....a i to blada :-):-):-)

Basiu na " momenty" liczyłaś no niestety muszę cie rozczarować nie było ich

19 października 2015 20:10 / 10 osobom podoba się ten post
Gosiap

I to są właśnie nasze mocne strony
- Polki radzą sobie świetnie w sytuacjach prawie bez wyjścia.
Też się uśmiałam.

To ja też sie swoim sprytem pochwalę Wczoraj spaliła sie nam żarówka w kuchni,córka powinna nową dostarczyć,ale poproszenie jej o cokolwiek oznacza czekanie na tę rzecz tygodniamiTak wiec wykręciłam żarówkę na korytarzu przy drzwiach jej mieszkania i wkręciłam tę spaloną....o ,do siebie to ona nową żarówkę w te pędy zakupi  
19 października 2015 20:12 / 1 osobie podoba się ten post
Ludzie piszcie cos bo Moderator mnie zaraz pogoni za pisanie jednego posta pod drugim
19 października 2015 20:17
Piszę tu bo nie chce mi się szukać "zakupów"
czaję się na krupsa dolce gusto, popijam z damą codziennie po 2 kawki :) pyszna jest!
czy warto go jednak kupic na wlasnosc???
czy ktorys z tych innych typu tassimo czy cus?
doradzcie cos
19 października 2015 20:24 / 3 osobom podoba się ten post
Oglądacie debate?
Obietnic juz tyle ze w te pędy mozemy walizki pakować i nigdy na ''saksy'' nie jeździć
19 października 2015 20:27 / 1 osobie podoba się ten post
Ja słucham w radiu - na I programie, nie mogłam znależć w TV...
19 października 2015 20:44 / 4 osobom podoba się ten post
agama

Oglądacie debate?
Obietnic juz tyle ze w te pędy mozemy walizki pakować i nigdy na ''saksy'' nie jeździć :-)

Nie oglądam.Gdyby te wszystkie obietnice miały realną szanse na spełnienie to z PL byłaby za moment nie zielona wyspa a Atlantyda:)
Poza tym uważam ,że jak już, to w takiej debacie powinni brać udział przedstawiciele wszystkich partii-takie faworyzowanie tylko tych dwóch dalekie jest od sprawiedliwosci na niespełna tydzień przed wyborami.Obserwuję tę kampanię i wg mnie to najbardziej agresywna kampania ze wszystkich jakie były,dużo bardziej niż te w których kandydatami byli mężczyźni:)
Na wybory się wybieram oczywiście.Miałam nie iśc ,ale poczytałam tu i tam i tak sie wkurzyłam ,że idę:)A zamiast debaty piorącej mózgi skołowanemu społeczeństwu,które ma już dość wszystkiego wolę MjM obejrzeć:)Znacznie przyjemniejsza rozrywka:)I tyle na tematy polityczne:)
Lepiej nie drażnić Szefa:):):):) 
19 października 2015 20:45 / 2 osobom podoba się ten post
agama

Oglądacie debate?
Obietnic juz tyle ze w te pędy mozemy walizki pakować i nigdy na ''saksy'' nie jeździć :-)

po co psuć sobie wieczór?
nic nowego nie powiedzą, naobiecuja cha wiedzieć czego i tyle będzie.
19 października 2015 20:50 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Nie oglądam.Gdyby te wszystkie obietnice miały realną szanse na spełnienie to z PL byłaby za moment nie zielona wyspa a Atlantyda:)
Poza tym uważam ,że jak już, to w takiej debacie powinni brać udział przedstawiciele wszystkich partii-takie faworyzowanie tylko tych dwóch dalekie jest od sprawiedliwosci na niespełna tydzień przed wyborami.Obserwuję tę kampanię i wg mnie to najbardziej agresywna kampania ze wszystkich jakie były,dużo bardziej niż te w których kandydatami byli mężczyźni:)
Na wybory się wybieram oczywiście.Miałam nie iśc ,ale poczytałam tu i tam i tak sie wkurzyłam ,że idę:)A zamiast debaty piorącej mózgi skołowanemu społeczeństwu,które ma już dość wszystkiego wolę MjM obejrzeć:)Znacznie przyjemniejsza rozrywka:)I tyle na tematy polityczne:)
Lepiej nie drażnić Szefa:):):):) 

Kasiu! Obyś tylko czegoś nie wykrakała, wszak Atlandyda zatonęła.
19 października 2015 20:54 / 1 osobie podoba się ten post
Alina

Kasiu! Obyś tylko czegoś nie wykrakała, wszak Atlandyda zatonęła.

Oj,tam-zanim zatonęła była wyspa szczęsliwości ,krainą mlekiem i miodem płynącą,bez zmartwień ,chorób,wojen,biedy itp.Trochę popławimy się w luksusach a potem będzie potem:):):):):)