Na wyjeździe #30

10 grudnia 2015 17:20 / 7 osobom podoba się ten post
agama

Poważnie myslę o wczesniejszym powrocie.Tutaj nikt nie będzie wystarczajaco dobry jak panna którą zastępuję:(
Teraz już znam wytłumaczenie dla jej okropnych sińców pod oczami.Pdp budziła mnie dzisiaj w nocy 3 razy a o 5.30 zarzadała sniadania.W nocy mnie nie woła ale tak głośno gada z kotem że nie da rady nie usłyszeć.Już wczoraj była niesympatyczna a dzisiaj nadal ją trzyma.Nie ma demencji ani AL Dlatego wiem że robi wszystko świadomie.Pytam:chce pani skorzystać z toalety? Nie.Za dwie minuty mnie woła że tak(usr..... po pas)Otworzy pani okno,zamknie pani okno i to dla kota też.Ale jak w pewnym momencie okazała jawnie-podniosła głos-niezadowolenie to tylko tego mi było trzeba.Mówię: moment-pani jest niezadowolona a ja jeszcze bardziej.Nie śpie w nocy,woła mnie pani co chwilę,nie mam prywatności żadnej.Mnie jest obojetne jak długo tutaj zostanę-mogę dzisiaj zamówić bilet i wracać do Polski.Pani zostanie z przyjaciółkami dopóki nie przyjedzie ukochana opiekunka.Ofert pracy mam tyle że tylko wybierać najlepszą.
Obrazona poszła do łóżka.Ma kobieta 75 lat i najgorszy jest fakt że nie można takiego zachowania wytłumaczyć chorobą.

Ciezki przypadek.Ja mam czasami podobnie,tyle ze w nocy spokoj.
Taka moja rada jak nie chcesz sie zameczyc.Zatyczki do uszu na noc.Zwolnij tempo.Nie lec na kazde zawolanie.Zacznij ............jak by ci to napisac .......wyrabiac u niej odruchy na zasadzie psa Pawłowa.Brzmi to moze nie slicznie, ale dziala.Mowiac inaczej.Pani jest ok to ty jestes mila i usmiechnieta.Pani stroi fochy to ty robisz wszystko sluzbowo,jak w szpitalu.Bez komentarza,bez zbednych ceregieli.Nie wiem na jak dlugo masz tam byc ale na dluzsza mete taka metoda dziala.Pdp zaskakuje z czasem ze jak jest nie fit to ma obsluge taka sama
10 grudnia 2015 17:46 / 7 osobom podoba się ten post
agama

Poważnie myslę o wczesniejszym powrocie.Tutaj nikt nie będzie wystarczajaco dobry jak panna którą zastępuję:(
Teraz już znam wytłumaczenie dla jej okropnych sińców pod oczami.Pdp budziła mnie dzisiaj w nocy 3 razy a o 5.30 zarzadała sniadania.W nocy mnie nie woła ale tak głośno gada z kotem że nie da rady nie usłyszeć.Już wczoraj była niesympatyczna a dzisiaj nadal ją trzyma.Nie ma demencji ani AL Dlatego wiem że robi wszystko świadomie.Pytam:chce pani skorzystać z toalety? Nie.Za dwie minuty mnie woła że tak(usr..... po pas)Otworzy pani okno,zamknie pani okno i to dla kota też.Ale jak w pewnym momencie okazała jawnie-podniosła głos-niezadowolenie to tylko tego mi było trzeba.Mówię: moment-pani jest niezadowolona a ja jeszcze bardziej.Nie śpie w nocy,woła mnie pani co chwilę,nie mam prywatności żadnej.Mnie jest obojetne jak długo tutaj zostanę-mogę dzisiaj zamówić bilet i wracać do Polski.Pani zostanie z przyjaciółkami dopóki nie przyjedzie ukochana opiekunka.Ofert pracy mam tyle że tylko wybierać najlepszą.
Obrazona poszła do łóżka.Ma kobieta 75 lat i najgorszy jest fakt że nie można takiego zachowania wytłumaczyć chorobą.

No jak bym o mojej podopiecznej czytała w pewnym momencie jej zycia wespół w zespół z opiekunką, moja kolezanką, która przyjechała mnie zmienić. Babka , która na codzień jest aniołem, tak własnie z nią postepowała. Liczyła chyba na to, że Gosia się zniechęci, wróci do domu , a przyjade ja, jej ulubienica. Niestety Zonk. Gosia wytrzymała 2 miesiące, nie musiała w nocy wstawać, ale o 5 rano owszem, bo babka juz na równych nogach była, potem drzemała w fotelu a Gosia chodziła na rzęsach :( O ile u mojej babci było to wytłumaczalne bo miała wtedy juz 92 lata bodajże, o tyle u Twojej babki to chyba za wczesnie na taką głupotę. Mój szef ma 72,5 roku i smiga na nartach oraz pracuje w swojej własnej firmie. Dobrze zróbiłaś, że jej tak powiedziałaś. To, że jest obrazona to się nie dziw, ale moze jutro zacznie normalnie funkcjonować po Twojej pogadance. Ja na Twoim miejscu tez bym jej nagadała.
Wytrzymaj kochana, ale nie daj się. Niech sobie babka nie mysli. Tobie przeciez pieniądze potrzebne jak każdemu z nas, choc oczywiscie nie za wszelką cenę.  NA sobie tez doświadczyłam takiego postepowania babki, po turnusie obrzydliwego lizusa z Wrocławia, którego sama zresztą tu sprowadziłam. Też babce powiedziałam, że nie muszę u niej być i chętnie ją pożegnam jesli jej nie pasuje (po 3 latach mojej pracy i 5 tygodniach pobytu wrednego lizusa)
Potem rozmowa z szefem, wypowiedzenie na stół i babka się naprawiła natychmiastowo. Ten stan trwa do dziś, a o lizusie juz nikt nie pamięta!
Po tym incydenie nie mam złudzeń. Ani co do niektórych zmienniczek, ani co do podopiecznych :( Zanim wredny lizus zagościł u babki, to byłam goldstickiem, engelem i w ogole byłam członkiem ;) rodziny :D :D :D :D Po pobycie lizusa, zostałam nazwana obca osobą :D :D :D :D
No, incydent był 2 lata temu, ale moja pamięc jest długa, dlatego jadę sobie za 2 dni radosnie do domu i zwisa mi , że babka urządza histerię, boi sie nowej opiekunki, bo ,,obca". Przed pobytem lizusa pewnie bym została na swięta jak dotychczas, a tak to niech się....za przeproszeniem ......................w..........
10 grudnia 2015 17:49 / 1 osobie podoba się ten post
ivetta

Myślę ,że Ciebie nie kusi ,a zresztą co to za przyjemność za kasę .

Chodzi wam chyba o uliczke za brama.Nie jest to brama tylko plot.Tam kobieta nie wolno wchodzic
Tam nie sidza dla przyjemnosci tylko wlasnie dla kasy To tak jak my
10 grudnia 2015 17:50 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

Ciezki przypadek.Ja mam czasami podobnie,tyle ze w nocy spokoj.
Taka moja rada jak nie chcesz sie zameczyc.Zatyczki do uszu na noc.Zwolnij tempo.Nie lec na kazde zawolanie.Zacznij ............jak by ci to napisac .......wyrabiac u niej odruchy na zasadzie psa Pawłowa.Brzmi to moze nie slicznie, ale dziala.Mowiac inaczej.Pani jest ok to ty jestes mila i usmiechnieta.Pani stroi fochy to ty robisz wszystko sluzbowo,jak w szpitalu.Bez komentarza,bez zbednych ceregieli.Nie wiem na jak dlugo masz tam byc ale na dluzsza mete taka metoda dziala.Pdp zaskakuje z czasem ze jak jest nie fit to ma obsluge taka sama

Masz rację. Może nie na wszystkich to działa ale z moją pdp jest podobnie .W przypadku Agamy może nie  mieć to zastosowania bo ona jest na zastępstwie. Jej pdp czeka z utęsknieniem na stałą opiekunkę.
10 grudnia 2015 17:55 / 3 osobom podoba się ten post
Alina

Masz rację. Może nie na wszystkich to działa ale z moją pdp jest podobnie .W przypadku Agamy może nie  mieć to zastosowania bo ona jest na zastępstwie. Jej pdp czeka z utęsknieniem na stałą opiekunkę.

To takie gadanie tylko.Zawsze ten co byl jest lepszy i wspominany.Jak wyjedzie to ta "lepsza" naslucha sie jaka Agma byla super.Taka mentalnosc ludzi starszych.Chodzi o to abys sie bardziej "spiela" i starala dorownac poprzedniej i o to ze jak bedziesz lepsza to podniesiesz poprzeczke dla nastepnej.
10 grudnia 2015 18:05 / 5 osobom podoba się ten post
ORIM

To takie gadanie tylko.Zawsze ten co byl jest lepszy i wspominany.Jak wyjedzie to ta "lepsza" naslucha sie jaka Agma byla super.Taka mentalnosc ludzi starszych.Chodzi o to abys sie bardziej "spiela" i starala dorownac poprzedniej i o to ze jak bedziesz lepsza to podniesiesz poprzeczke dla nastepnej.

Też prawda. Moja pdp długo wspominała niejaką Marię jaka to super była bo podczas jej obecności w szpitalu kamienie z krawężnika w ogródku oczyściła i obróciła na tę ładniejszą, niezniszczoną stroną, a ja jestem be bo w ogródku nie tylko, że kamieni nie czyszczę to nie dziabię, nie koszę trawy itd, itp. Początkowo to Putzfrau i ogrodnik próbowali mi mówić co mam robić. Ukróciłam ich mówiąc, że to nie jest moja praca np. zamiatanie przed posesją.  Inna pani natomiast siedziała z pdp  na tarasie i manicure jej robiła, no i w ogóle to jestem pierwsza, która jakieś wychodzenie w czasie wolnym sobie wymyśliła bo inne to spacerowały sobie po ogrodzie albo szły na górkę się położyć. Teraz natomiast jak byłam w domu to moja zmienniczka musiała wysłuchiwać jaka to ja wspaniała jestem.
10 grudnia 2015 18:12
Jaki to piękny, raczej straszak jednym słowem okropność, może chociaż jakiś lifting  albo piercing, a bo i nie wiem co jeszcze
10 grudnia 2015 18:21 / 3 osobom podoba się ten post
Michalinka

Jaki to piękny, raczej straszak :lol2: jednym słowem okropność, może chociaż jakiś lifting  albo piercing, a bo i nie wiem co jeszcze :brak wiary:

piercing ?????? no chyba zartujesz To niby ze tak :

10 grudnia 2015 18:56 / 6 osobom podoba się ten post
ORIM

piercing ?????? no chyba zartujesz :-) To niby ze tak :

A idź Pan   z takim stylistą.
10 grudnia 2015 19:16 / 4 osobom podoba się ten post
Michalinka

A idź Pan   :lol1: z takim stylistą.

Ale się wystrachałam teraz !!!!!
Myślałam, że to robaki są ,,
10 grudnia 2015 20:43 / 3 osobom podoba się ten post
I można go "stłuc" 
10 grudnia 2015 20:51 / 4 osobom podoba się ten post
Bo Yoda jest baardzo sympatyczny a Moduś ???  ....... to nie wiem. 
10 grudnia 2015 20:55
Mycha

Bo Yoda jest baardzo sympatyczny a Moduś ???  ....... to nie wiem. 

Wydaje mi się, że jest bardzo sympatyczny.
10 grudnia 2015 21:17 / 2 osobom podoba się ten post
Mycha

I można go "stłuc" :lol1:

w drobny mak???? 
10 grudnia 2015 21:31
Zofia Ty to nawet 2 razy stłukłaś !!