Zakupy #3

19 maja 2016 16:50 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

Nie potrafie :-) Nie robie tam zakupow :-)

Ja też nie, choć skuszona zachwycającymi postami kolezanek, próbowałam
19 maja 2016 17:12
doda1961

Czy ktoś mógłby wytłumaczyć mi fenomen uwielbienia produktów z DM? Poza ceną oczywiście.

Ja tylko chemie kupuje
19 maja 2016 17:21
doda1961

Czy ktoś mógłby wytłumaczyć mi fenomen uwielbienia produktów z DM? Poza ceną oczywiście.

Bo są inne niż u nas i mają ciekawe zapachy:) 
Wiadomo, że cuda to nie są, ale jest kilka produktów z DM, które bardzo lubię i na stałe u mnie goszczą. 
19 maja 2016 17:30 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra2

Bo są inne niż u nas i mają ciekawe zapachy:) 
Wiadomo, że cuda to nie są, ale jest kilka produktów z DM, które bardzo lubię i na stałe u mnie goszczą. 

Acha, no bo myslałam, że to jakieś cuda są , ktorych ja dostrzec nie umiem. No ale przecież wiadomo wszem i wobec , żem ja dinozaur jest pielęgnacyjno-kosmetyczno-upiększająco-pachnący Perfumy od lat te same, szampony te same, farby do włosów te same i dlatego zapytałam. Ja najchętniej kupuję Dusch Das, te to dopiero mają piekne zapachy i też sa wydajne i tanie. Natomiast zaszalałam niedawno i kupiłam tusz do rzęs Lancome i podkład równiez Lancome. No i powiem, że to jest klasa. Jak dotchczas najlepsze produkty jakie nabyłam. Nawet Vichy się chowa. Zresztą zachwytu nad Vichy tez nie rozumiem
19 maja 2016 17:41
doda1961

Acha, no bo myslałam, że to jakieś cuda są :-), ktorych ja dostrzec nie umiem. No ale przecież wiadomo wszem i wobec , żem ja dinozaur jest pielęgnacyjno-kosmetyczno-upiększająco-pachnący :-) Perfumy od lat te same, szampony te same, farby do włosów te same i dlatego zapytałam. Ja najchętniej kupuję Dusch Das, te to dopiero mają piekne zapachy i też sa wydajne i tanie. Natomiast zaszalałam niedawno i kupiłam tusz do rzęs Lancome i podkład równiez Lancome. No i powiem, że to jest klasa. Jak dotchczas najlepsze produkty jakie nabyłam. Nawet Vichy się chowa. Zresztą zachwytu nad Vichy tez nie rozumiem :-)

Z Vichy tylko filtr stosuję i jest świetny. O kremach czytałam, że w sumie nic specjalnego. Ale kusi mnie nowy dermabled 3d - podkład - tylko nie wiem, czy nie bedzie za bardzo kryjący. Przetestuję sobie przy okazji.
Z Dusch Das kupiłam sobie ostatnio mleczko do ciała w spray'u o zapachu ogórków i chyba lilii wodnej. Coś w miarę świeżego, bo nie mogłam nic znaleźć, co będzie pachniało świeżo, ale nie cytrusami. 
Lancome... wiadomo, że to wysoka półka:) Kupiłaś tak z doskoku, czy wcześniej testowałaś? Nieraz mnie kuszą takie drogie produkty, ale przy lampach sklepowych to nie przetestuje się dobrze, poza tym tak głupio sobie podkład w sklepie na twarz nakładać. No to poprosiłam kiedyś ekspedientkę o próbki - wcisnęła mi po kilka pompek do pojemniczków podkładu z Diora i jakiegoś jeszcze. Ale nie wyglądały na mnie - skóra się szybko po nich świeciła i bardzo ciężkie były. Na tym zakończyłam poszukiwania luksusowych podkładów, a w szumie szkoda, bo pewnie znalazłoby się coś fajnego. 
19 maja 2016 17:59 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra2

Z Vichy tylko filtr stosuję i jest świetny. O kremach czytałam, że w sumie nic specjalnego. Ale kusi mnie nowy dermabled 3d - podkład - tylko nie wiem, czy nie bedzie za bardzo kryjący. Przetestuję sobie przy okazji.
Z Dusch Das kupiłam sobie ostatnio mleczko do ciała w spray'u o zapachu ogórków i chyba lilii wodnej. Coś w miarę świeżego, bo nie mogłam nic znaleźć, co będzie pachniało świeżo, ale nie cytrusami. 
Lancome... wiadomo, że to wysoka półka:) Kupiłaś tak z doskoku, czy wcześniej testowałaś? Nieraz mnie kuszą takie drogie produkty, ale przy lampach sklepowych to nie przetestuje się dobrze, poza tym tak głupio sobie podkład w sklepie na twarz nakładać. No to poprosiłam kiedyś ekspedientkę o próbki - wcisnęła mi po kilka pompek do pojemniczków podkładu z Diora i jakiegoś jeszcze. Ale nie wyglądały na mnie - skóra się szybko po nich świeciła i bardzo ciężkie były. Na tym zakończyłam poszukiwania luksusowych podkładów, a w szumie szkoda, bo pewnie znalazłoby się coś fajnego. 

Wstyd się przyznać , ale........kupiłam zamawiając przez internet w Douglasie, bez wczesniejszego wypróbowania No taka ze mnie kaskaderka
Własciwie to zdecydowałam się na zakup tuszu w komplecie z małym płynem do dekamijazu (rewelacja) i korektorem, z powodu tego iż w gratisie dawali puder mineralny ( tez rewelacyjny) Mam tez podkład Vichy i dupy nie urywa. Ten mogłam wypróbować , bo mam pod ręką farmaceutę z własną apteką i mi przywiózł do wyprobowania . Teraz na urodziny dostałam od niego zestaw Vichy takich małych kremików Ideal soleil i krem na noc neovadiol Vichy. Oczywiscie nawet jeszcze nie otworzyłam, bo ja kremu uzywam jak nie zapomnę, a zapominam permanetnie Acha a z Lancomy jeszcze sobie kupiłam róż, tez rewelacja. Wiesz, to jest taka firma, że tu nie ma lipy. Kiedyś uzywałam ich kosmetyków, jak miałam narzeczonego co z Ameryki przywoził , wraz z zakonczeniem relacji narzeczeńskich, skonczył się dostęp do tych kosmetyków W Polsce wtedy były nie do kupienia
Zreszt am znasz mnie juz trochę, że ja zakupy robię impulsywnie, czyli jak się w d....zapali i jakoś zawsze dobrze trafiam. No może z wyjątkiem własnie tych głęboko przemyslanych zakupów, ktore jednak czasami mi się zdarzają Jest niemal pewne, że wówczas będę niezadowolona z zakupu.
19 maja 2016 18:02
To zazdroszczę tego szczęścia w zakupach, bo kurde takich drogich rzeczy przez internet bym się bała zamawiać - to może kolor nie pasować, być za lekki lub za ciężki, albo się rolować, albo, albo... :)
19 maja 2016 18:23
wichurra2

To zazdroszczę tego szczęścia w zakupach, bo kurde takich drogich rzeczy przez internet bym się bała zamawiać - to może kolor nie pasować, być za lekki lub za ciężki, albo się rolować, albo, albo... :)

no ale co ma się rolować? Ja mam cerę normalną, ze wskazaniem na trochę suchą,no to nie wiem co ma mi się rolować Wiem jednak , że osoby z cera mieszaną, bądź tłustą , maja problemy z doborem kosmetyków upiekszających.
19 maja 2016 18:37
wichurra2

Diorskin Air wyprobowywalaś? Superlekki podkład, stapia się ze skórą.
19 maja 2016 18:38
doda1961

:-) no ale co ma się rolować? Ja mam cerę normalną, ze wskazaniem na trochę suchą,no to nie wiem co ma mi się rolować :-) Wiem jednak , że osoby z cera mieszaną, bądź tłustą , maja problemy z doborem kosmetyków upiekszających.

Masz rację - to kremy się rolują po nałożeniu podkładu, a nie same podkłady:)
19 maja 2016 18:39
tina 100%

Diorskin Air wyprobowywalaś? Superlekki podkład, stapia się ze skórą.

Nie próbowałam - a jakie ma krycie?
19 maja 2016 18:41 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra2

Nie próbowałam - a jakie ma krycie?

Jak na tak lekki podkład- dobre. Dla osób, które nie mają jakiś widocznych defektów skóry to idealny. Zimą go używalam, bo nie lubię cięzkich podkładów- jak dla mnie się sprawdził, a podkład jest na lato. Ma płynną konsystencję, dobrze się rozprowadza.
19 maja 2016 18:44
wichurra2

Masz rację - to kremy się rolują po nałożeniu podkładu, a nie same podkłady:)

No wiesz, ja tam się za bardzo nie znam, ale po nałozeniu kremu to trzeba odczekać az się wchłonie. No ale wiesz, ze ja dinozaur w te klocki i wiem również, że osoby z cera tłustą i mieszaną mają problemy, a to si e własnie roluje, a to się swieci, a to cos tam. Rozumiem i współczuje.
19 maja 2016 18:48
doda1961

No wiesz, ja tam się za bardzo nie znam, ale po nałozeniu kremu to trzeba odczekać az się wchłonie. No ale wiesz, ze ja dinozaur w te klocki i wiem również, że osoby z cera tłustą i mieszaną mają problemy, a to si e własnie roluje, a to się swieci, a to cos tam. Rozumiem i współczuje.

Tak robię, ale na niektórych kremach podkład mi się roluje i koniec. 
19 maja 2016 18:50
tina 100%

Jak na tak lekki podkład- dobre. Dla osób, które nie mają jakiś widocznych defektów skóry to idealny. Zimą go używalam, bo nie lubię cięzkich podkładów- jak dla mnie się sprawdził, a podkład jest na lato. Ma płynną konsystencję, dobrze się rozprowadza.

Czytam recenzje tego podkładu i nawet się trochę już podjarałam, ale wyczytałam, że jak się stosuje jakieś preparaty złuszczające, nawet tonik wystarczy, to on się roluje. A ja przez większą część roku takie preparaty stosuję. No ale poczytam dalej:)