Mam przykazane kupić wątróbkę i ananasa Annie będzie jutro czarować w kuchni tak więc Andaluzjo trzymaj swój kajecik z przepisami na wierzchu:-)
Mam przykazane kupić wątróbkę i ananasa Annie będzie jutro czarować w kuchni tak więc Andaluzjo trzymaj swój kajecik z przepisami na wierzchu:-)
Kotlecik mielony z cebulą i zieloną papryką, pieczarki na to i taki też sos.
Ziemniaki malutkie (to prezent po zmienniczce, zamiast krzywdy zrobiła mi radochę), gotowane w mundurkach,dalej pieczone na gałązkach tymianku,
Surówka z białej kapusty z koperkiem, pomidory, zielony groszek gotowany.
Na popicie woda zabarwiona Coca-colą :-)))
Och, jakie to dobre, rzekła Babcia, ale najpierw z półuśmiechem przyjrzała sie temu, co na talerzu ma:-)))
Ło matko, ja przykazałam kupić wątróbkę synowi (jak mu będzie bieda).
Ściana wschodnia to taka bidna jest ((
Oj, ale mi apetytu narobiłeś:-)
Ja do ziemniaczków daję rozmaryn, tymianek do mielonych do środka, a białą kapustę podmieniam na pekińską, bo łatwiejsza do pogryzienia. Ale kupię i zrobię, ewentualnie sama zjem:fastfood:
To ja "gonię" na "ścianę wschodnią"
jak tam zawsze na "biedę" wątrubkę podają :)))
No chyba, że bez podsmażonej cebuli,
no to wtedy - bieda :))
o jablkach zapomniales:-)
Oj, ale mi apetytu narobiłeś:-)
Ja do ziemniaczków daję rozmaryn, tymianek do mielonych do środka, a białą kapustę podmieniam na pekińską, bo łatwiejsza do pogryzienia. Ale kupię i zrobię, ewentualnie sama zjem:fastfood:
O nie...on z jabłkami nie lubi,wiec jak robimy wątróbkę to on sie zatrzymuje na etapie samej cebuli,zabiera z patelni swoją część,ja dorzucam jabłka i majeranek,smażę dla siebie,zabieram z patelni,po czym Darek znowu wrzuca swoją porcję na patelnię bo lubi mocno przysmażoną:-) Tak więc nie jest to wszystko takie proste:-)
Orim, nie nawidzę wątrubki z jabłkami,
może być na pierwsze wątrubka a na drugie chleb z powidłami jabłkowymi,
ale nigdy razem