Ponawiam pytanie,bo widze ze nikt chyba nie wie,albo ma w doooopie:-)
ROTWURST ,ktos robil te dziadostwo ?? Co to jest .:zakochana:
Blutwurst to kaszanka i/lub salceson a rotwurst to chyba ale nie jestem pewna bo nie robiłam ale chyba kielbasa jak u nas zwyczajna- przynajmnuej kiedys widzialam takowa w sklepue opisana jako rotwurst, ale co i jak z nia nie mam pojęcia tym bardziej ze jest jeszcze w sloikach.
Dziś na obiad pieczona wieprzowina. Szybki obiadek - wczoraj mięsko doprawiłam, dziś wstawiłam do piekarnika - i 2,5 godziny spokoju. Do tego ziemniaczki i ogórki ze słoika.
No to się pochwalę w temacie obiadowym : mięsko wyszło mięciutkie, smaczniutkie, a moja Pdp odmówiła zjedzenia. Na moje pytanie, to dlaczego chciała kupić to mięsko, odpowiedziała, że to specjalnie dla mnie, bo widzi, że ja za mało jem !!!
No Comment !!
No to moja Podopieczna dzisiaj zaczęła jeść obiad, poszła do Wc i jak wróciła, to był koniec jedzenia. Całą prawie zawartość talerza wywaliłem do kosza ze śmieciami Bio.
Pozostawiłem tylko krewetki.
Cała moja robota na marne poszła. Zezłościłem się na maksa. Poinformowałem tylko, że jutro na obiad będzie danie "nic'.
Babcia niewzruszona do pokoju wyszła, stwierdzając tylko, że jedzenie było brdzo dobre, tylko ona czasami apetytu nie ma.
Obiecałem sobie, że koniec z ":wygotowywaniem" wykwintnych dań. Szkoda mojego czasu. Jutro pójdę do Aldi, popatrzę po półkach, co najtańsze i na wpół zrobione już. Takie będzie w sam raz.
Tylko podgrzeje lub zagotuję, poleję jakimś sztucznym sosem za 0,50 EUR za całe pudełko, i na stół postawię, posypując obficie solą i czosnkiem w proszku, też z puszki.
Nie wiem tylko, czy ja wtedy zechcę to zjeść :-)))
To jest salceson moja je z chlebem ale jak byłam na saksach to tam normalnie do ziemniakow w słoiczku kupowane ale rotwurst zimy podawałam tak moja podopieczna chciała no bo na ciepło to sie rozpłynie,sorki mMadzi dopiero zobaczyłam
Taka metoda gotowców i tutaj się sprawdzi. Ja grożę, że będziemy jeść ziemniaki z solą, albo sól z ziemniakami - a Pdp mówi, że jej to pasuje, może być. No i po co my gotujemy ??
Zjadła dwie papryki i talerz sałaty...twarda kobieta,ona jeszcze tego raka pokona...
To jest trzeci rak w jej życiu a dziś 9 chemia
Ale nie poddaje się kobieta