Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #6

23 stycznia 2016 11:47 / 1 osobie podoba się ten post
magdzie

Losos - posmarowac musztarda ,troche miodu i na gore odrobine brazowego cukru 20 minut i gotowe,przed jedzeniem skropic cytryna :-)

20 minut za długo. Suchy będzie jak wiór. Ryba musi soczysta być. O sorryy,tak mi się wymskło.
23 stycznia 2016 12:02 / 2 osobom podoba się ten post
Knorr

20 minut za długo. Suchy będzie jak wiór. Ryba musi soczysta być. O sorryy,tak mi się wymskło.

Zalezy jaki masz kawakek piszac myslalam o minimum 1| 2 - 1 kg 
Oczywiscie masz racje ryba musi byc soczysta  
23 stycznia 2016 13:20 / 3 osobom podoba się ten post
23 stycznia 2016 14:44 / 3 osobom podoba się ten post
Na  obiad była zupa pomidorowa, gulasz z kaszą i buraczki.
23 stycznia 2016 21:31 / 4 osobom podoba się ten post
Zrobiłam gołąbki na życzenie pdp,było na dwa dni. Jutro kapuśniak ze słodkiej kapusty.
24 stycznia 2016 00:43 / 2 osobom podoba się ten post
Jutro robię na obiad leczo plus ryż i kompocik do picia.Na deser galaretka owocowa z bitą śmietaną .
24 stycznia 2016 08:44 / 2 osobom podoba się ten post
Dzis ziemniaczki ,piersi z kurczaka,i kalafior sosik,jogurt i herbatka
24 stycznia 2016 08:46
Zupa ziemniaczano- porowa.Z kiełbaską wiedeńską.
24 stycznia 2016 08:51 / 3 osobom podoba się ten post
Ja mam klopsiki w sosie pomidorowym + ziemniaki + surówka z  pekinki z pomarańczą . Bardzo smakuje moim pdp ta surówka. W domu robię ze smietaną na kwaśno - słodko . Tu robie sos  : odrobina wody + sól + cukier + sok z cytryny + magi w płynie +pieprz.
24 stycznia 2016 09:18 / 2 osobom podoba się ten post
U mnie dzisiaj szaleństwo: klopsiki w sosie chrzanowym dla synów (ostatni niedzielny obiad przed moim wyjazdem, niech tam mają ;-)a ja mam ochotę na wątróbkę drobiową z ziemnakami
Oj, no i oczywiście marchewka z groszkiem, a do wątróbki jakaś surówka...
24 stycznia 2016 09:45 / 3 osobom podoba się ten post
My dzisiaj idziemy na proszony obiadek:)Co prawda tylko piętro wyzej,do córki Pdp ale warto bo naprawdę dobrze gotuje i piecze-żadnych gotowców Co było i jak smakowało napiszę po konsumpcji:)
24 stycznia 2016 09:54
mleczko1

Ja mam klopsiki w sosie pomidorowym + ziemniaki + surówka z  pekinki z pomarańczą . Bardzo smakuje moim pdp ta surówka. W domu robię ze smietaną na kwaśno - słodko . Tu robie sos  : odrobina wody + sól + cukier + sok z cytryny + magi w płynie +pieprz.

dodałam owoce kiwi , bardzo smaczna, nie bedę juz dodawała soku z cytryny .
24 stycznia 2016 10:06 / 1 osobie podoba się ten post
Jeszcze nie wiem co dziś ugotuję , ale na pewno będzie to coś polskiego . Może rosołek ?
24 stycznia 2016 10:10 / 1 osobie podoba się ten post
Zupa cebulowa z grznkami, pierś z kurczaka w cieście, surówka z sałaty lodowej z marchwią i jabłkiem, ziemniaki z koperkiem, budyń waniliowy z sokiem malinowym:))a niech sobie dzisiaj pojedzą:))
24 stycznia 2016 10:17 / 2 osobom podoba się ten post
Grzyby w sosie. Z ryżem basmati. To lubię.