Na wyjeździe #32

09 kwietnia 2016 18:31 / 8 osobom podoba się ten post
Kama84

ORIM a kto powiedział ,ze trzeba być tolerancyjnym na multi kulti ???   nie ma żadnego przymusu, każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie i pogląd.
Tak się składa,że ja tolerancyjna nie jestem , ja bardziej narodowcem się czuję , a więc i rasitką trochę też.  Jestem dumna ze swojego kraju, kocham go i głośno o tym mówię i nie toleruję ,,obcych''.  

Tym bardziej nie rozumiem co szukasz w De?? Skoro "Polska dla Polaków" to chyba "De dla Niemców" ?
09 kwietnia 2016 18:36 / 7 osobom podoba się ten post
Michalinka

Tym bardziej nie rozumiem co szukasz w De?? Skoro "Polska dla Polaków" to chyba "De dla Niemców" ?

Akurat dzisiaj wszystko mi się kojarzy z Pawlakiem i Kargulem ....Oj Michalinka , bo Kama jak ten Witia Pawlak " jak się tak na nią napatrzę to tak ją nienawidzę ... " , więc ona tez z tej nienawiści do " obcych " siedzi w D. i tak się patrzy , patrzy i przez to patrzenie tak tych Niemców nienawidzi , że hej 
09 kwietnia 2016 18:39 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Akurat dzisiaj wszystko mi się kojarzy z Pawlakiem i Kargulem :-)....Oj Michalinka , bo Kama jak ten Witia Pawlak " jak się tak na nią napatrzę to tak ją nienawidzę ...:-) " , więc ona tez z tej nienawiści do " obcych " siedzi w D. i tak się patrzy , patrzy i przez to patrzenie tak tych Niemców nienawidzi , że hej :lol3:

Basiu, trocchę nie w temacie, ale pamietam Twoja Pusię?, co u niej? Może mnie trochę tez nie było
09 kwietnia 2016 18:40
Michalinka

Co tu robię?  jest okazja,żeby zarobić, więc naciągam tych niemiaszków ile się da. Nie jestem z tych co włażą im  bez mydła oj nie. Robię konkret , za to mi płacą i spadam do swojej Ojczyzny.  Zgadza się , byłabym za zamknięciem granic, więc De dla Niemców,  proszę bardzo ,płakać nie będę. A nwet się ucieszę bo przynajmniej ukraiństwa u Nas nie będzie.  Tyle w temacie.
09 kwietnia 2016 18:52 / 10 osobom podoba się ten post
dorotee

Basiu, trocchę nie w temacie, ale pamietam Twoja Pusię?, co u niej? Może mnie trochę tez nie było:-(

Pusia zmarła 15 stycznia - tego dnia by była wymiana zmienniczek , ja bym jechała , ale już pod koniec grudnia wiedziałam , że nie pojadę , bo syn ( Beno ) mnie powiadomił , że jak zmienniczka będzie kończyła kontrakt to wejdzie juz opieka paliatywna . Z czystym sumieniem odeszłam z tamtej " pseudo firmy " i 14 stycznia wyjecjałam z inną , bardzo znaną , w przyszła sobotę jadę na urlop do Pl ( po 3 m-ch ) , jestem w Getyndze - chociaż Marta twierdzi , że na wsi ( była u mnie ) , ale adres jest Getyngi i już ..... A co do Pusieńki : jak wyjeżdżałam stamtąd to już podejrzewałam , że nie wrócę , była bardzo lichutka . Nawet przy pożegnaniu i mojej formułce " proszę czekać na mnie , ja wrócę " już nie było płaczu i słów , że jest jej przykro , tylko życzyła mi miłego urlopu i dziękowała " za wszystko " ...Teraz mam super sztelę , śpię w nocy , nie dźwigam , profesorowa bardzo miła , rodzina też , dużoooooooo wolnego i niech tak zostanie . O Pusi nie zapomniałam , wspominam ją z uśmiechem , wiem , że już ma lepiej , że nic nie boli .....żałoby nie noszę - takie życie
09 kwietnia 2016 19:05 / 12 osobom podoba się ten post
Kama84

ORIM a kto powiedział ,ze trzeba być tolerancyjnym na multi kulti ???   nie ma żadnego przymusu, każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie i pogląd.
Tak się składa,że ja tolerancyjna nie jestem , ja bardziej narodowcem się czuję , a więc i rasitką trochę też.  Jestem dumna ze swojego kraju, kocham go i głośno o tym mówię i nie toleruję ,,obcych''.  

To dziwne w takim razie, że w Niemczech pracujesz. Przecież też tutaj jesteś obca. 
09 kwietnia 2016 19:10 / 21 osobom podoba się ten post
Kama84

Co tu robię?  jest okazja,żeby zarobić, więc naciągam tych niemiaszków ile się da. Nie jestem z tych co włażą im  bez mydła oj nie. Robię konkret , za to mi płacą i spadam do swojej Ojczyzny.  Zgadza się , byłabym za zamknięciem granic, więc De dla Niemców,  proszę bardzo ,płakać nie będę. A nwet się ucieszę bo przynajmniej ukraiństwa u Nas nie będzie.  Tyle w temacie.

No no - bez mydła 
niedawno skarżyłaś się, że nie masz przerw, że Niemiec Cię wykorzystuje itd, itp.
Pomimo wredności charakteru swojego pdp tam siedzisz, więc chyba aż taką dumną Polką nie jesteś.
Albo dumną tylko u siebie, jak Ukraińca widzisz. 

Nie lubię takich ludzi, co to Polak muszą pisać z dużej litery, ale o innych narodach już się pogardliwie wypowiadają. 
09 kwietnia 2016 19:11
wichurra2

To dziwne w takim razie, że w Niemczech pracujesz. Przecież też tutaj jesteś obca. 

Tak ,jestem tu obca, to normalne, to nie jest moja ojczyzna. Jestem Polką. Jak juz wczesniej napisałam , jestem tu dla pieniędzy, nie jestem altruistką ,która poświęca się starszym bo takie ma powołanie. To mi się po prostu opłaca, bo taki mamy przelicznik walut, póki co.
09 kwietnia 2016 19:13 / 11 osobom podoba się ten post
wichurra2

Obca i pewnie nawet brana za "łatwą" ;). Jak ta biedna kobieta to znosi ?!
09 kwietnia 2016 19:34 / 1 osobie podoba się ten post
salazar

Obca i pewnie nawet brana za "łatwą" ;). Jak ta biedna kobieta to znosi ?!

Wiecie dziewczyny, tłumaczyć się przed wami ze swoich poglądów nie będę. Ani z tego, dlaczego bardziej szanuję swój kraj niż Niemcy też nie.Bo dla wielu jest to zrozumiałe. Jeżeli chcecie być bardziej niemieckie niż Niemki, proszę bardzo. Ja osobiście gardzę takimi ludźmi. Nie oszukujmy się ,jesteśmy tu na najniższym szczeblu, czyli pomoc domowa m.in.do podcierania d....up , a więc nie ma co nosiś głowy w chmurach. Bo zaszczyt wielki was nie kopnął. 

09 kwietnia 2016 19:35 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra2

No no - bez mydła 
niedawno skarżyłaś się, że nie masz przerw, że Niemiec Cię wykorzystuje itd, itp.
Pomimo wredności charakteru swojego pdp tam siedzisz, więc chyba aż taką dumną Polką nie jesteś.

Nie lubię takich ludzi, co to Polak muszą pisać z dużej litery, ale o innych narodach już się pogardliwie wypowiadają. 

09 kwietnia 2016 19:43 / 15 osobom podoba się ten post
Kama84

Wiecie dziewczyny, tłumaczyć się przed wami ze swoich poglądów nie będę. Ani z tego, dlaczego bardziej szanuję swój kraj niż Niemcy też nie.Bo dla wielu jest to zrozumiałe. Jeżeli chcecie być bardziej niemieckie niż Niemki, proszę bardzo. Ja osobiście gardzę takimi ludźmi. Nie oszukujmy się ,jesteśmy tu na najniższym szczeblu, czyli pomoc domowa m.in.do podcierania d....up , a więc nie ma co nosiś głowy w chmurach. Bo zaszczyt wielki was nie kopnął. 

Tłumaczyć sie nie musisz i chyba większość z nas tego nie oczekuje. 
Wystarczająco dużo napisałaś, bym mogła stwierdzić, że serca do tej pracy to Ty nie masz (((( 
To, że jeździmy do opieki, bo kasa jest dobra, nie znaczy, że nie należy być wrażliwym i uczuciowym, 
czego Tobie (w moim odczuciu) brak. 
09 kwietnia 2016 19:51
wichurra2

No no - bez mydła 

tak zgadza się, skarżyłam się, bo cham chciał mnie naciągnąć, nie daję się jak mogę, ale nie wszystko da się zrobić ot tak!
zostałam,zgadza się, bo mam w tym interes i głupotą byłoby zrobić inaczej, a ja za głupią się nie uważam
natomiast dumną Polką jestem zawsze i wszędzie , mój Pdp zna moje poglądy, powiem więcej, widzę, mimo ze się z nimi nie zgadza, to zaimponowałam mu tym ,że nie tańczę tak jak on zagra no i że przede wszystkim mam swoje poglądy ,które się bronią.... 

09 kwietnia 2016 19:54 / 18 osobom podoba się ten post
Kama84

Wciąż nic nie rozumiesz i pewnie nieprędko (albo wcale) nie pojmiesz. Na szczęście to Ty musisz z tym żyć, ja na świat i ludzi patrzę inaczej :). 
Nie wiem, jak to jest być młodą osobą zamkniętą w swoim małym, ksenofobicznym, pełnym strachu i uprzedzeń świecie, ale myślę, że niefajnie.. Pisałaś kiedyś, ze nie chcesz i nie lubisz wyjeżdżać. Myślę, że powinnaś się tego trzymać. Szukaj pracy w Polsce i tam buduj swoje szczęście. Nie myśl o obcych i ich nie zauważaj, bo masz w sobie tyle nienawiści i pogardy, że możesz zrobić krzywdę innym i sobie przy okazji również.
09 kwietnia 2016 19:58 / 13 osobom podoba się ten post
Kama84

Moze Ty jestes na tym najnizszym szczeblu, albo tak do swojej pracy podchodzisz. Albo masz pecha do miejsc, albo nie "czujesz" tej pracy. Jakis czas bedzie Ci sie udawac, jakis czas wytrzymasz i z Toba wytrzymaja, ale Twoje wlasne podejscie do pracy w DE, a szczegolnie do bycia opiekunka - da Ci niezly wycisk.
Zapewniam Ciebie, ze absolutnie nie umiejscawiam swojej osoby na jakims tam szczeblu, albo czuje sie gdzies dobrze, albo rezygnuje. Nawet nie masz zielonego pojecia, jak bardzo pacjenci i ich rodziny potrafia docenic ta niewdzieczna i trudna prace.