Sentencje na dzień dzisiejszy #3

04 lipca 2016 11:04 / 4 osobom podoba się ten post
04 lipca 2016 11:09 / 2 osobom podoba się ten post
margarita13

i to jest sprawiedliwe Ромашка и колокольчик
04 lipca 2016 11:18 / 2 osobom podoba się ten post
Kobietka

„Jedną z najodważniejszych decyzji, jaką kiedykolwiek podejmiesz, będzie odrzucenie wszystkiego, co rani Twoje serce i duszę.”   /Brigitte Nicole/

Prawda. Tylko,ze bywa to trudne...Albo jeszcze trudniejsze.
04 lipca 2016 11:21 / 7 osobom podoba się ten post
"Jeśli chcesz poznać swoją przeszłość, spójrz w teraźniejszość, która jest jej wynikiem.
Jeśli chcesz poznać swoją przyszłość, spójrz w teraźniejszość, która jest jej przyczyną".

/Budda/
04 lipca 2016 11:56 / 6 osobom podoba się ten post
fioletowa.mysz

Takie mam doświadczenia
04 lipca 2016 17:43 / 6 osobom podoba się ten post
"Czasem punktem wyjścia jest wejście w czyjeś położenie"
*Marian Karczmarczyk
04 lipca 2016 19:59 / 3 osobom podoba się ten post
Nugatka

"Czasem punktem wyjścia jest wejście w czyjeś położenie"
*Marian Karczmarczyk

Z takiego wchodzenia w cudze położenie ciężko jest znaleźć drogę powrotną ...
04 lipca 2016 20:02 / 3 osobom podoba się ten post
Kobietka

"Jeśli chcesz poznać swoją przeszłość, spójrz w teraźniejszość, która jest jej wynikiem.
Jeśli chcesz poznać swoją przyszłość, spójrz w teraźniejszość, która jest jej przyczyną".

/Budda/

Jeśli faktycznie tak jest to mogę patrzeć w przyszłośc z umiarkowanym optymizmem.
04 lipca 2016 20:03 / 2 osobom podoba się ten post
nowadanuta

Z takiego wchodzenia w cudze położenie ciężko jest znaleźć drogę powrotną ... :-(

Czasami nie ma innego wyjścia. Skoro chce się kogoś zrozumieć, doradzić, to myslę, że należy postawić się w czyimś położeniu i dobrze przemyśleć, co sie doradza i mówi 
04 lipca 2016 20:09 / 1 osobie podoba się ten post
fioletowa.mysz

Ale wykonalne  i jaka potem satysfakcja,że się udało:)
04 lipca 2016 20:21 / 4 osobom podoba się ten post
Nugatka

Czasami nie ma innego wyjścia. Skoro chce się kogoś zrozumieć, doradzić, to myslę, że należy postawić się w czyimś położeniu i dobrze przemyśleć, co sie doradza i mówi 

Kiedyś zajmowałam się pomaganiem... Mam nawet pokończane jakieś kursy, które słono kosztowały... I jedno wiem, nie jest w stanie prawdziwie pomóc komuś ten kto nie umie pomóc sobie... Teraz jak patrzę na chorych uzdrawiaczy to niedobrze mi się robi... Garbaty nie jest w stanie doradzać jak się wyprostować. I wpierw trzeba wiedzieć czy ktoś jest ważniejszy od ciebie, żebyś wchodzila w to cudze położenie i z niego nigdy już nie wyszła... )))
04 lipca 2016 20:27 / 4 osobom podoba się ten post
nowadanuta

Kiedyś zajmowałam się pomaganiem... Mam nawet pokończane jakieś kursy, które słono kosztowały... I jedno wiem, nie jest w stanie prawdziwie pomóc komuś ten kto nie umie pomóc sobie... Teraz jak patrzę na chorych uzdrawiaczy to niedobrze mi się robi... Garbaty nie jest w stanie doradzać jak się wyprostować. I wpierw trzeba wiedzieć czy ktoś jest ważniejszy od ciebie, żebyś wchodzila w to cudze położenie i z niego nigdy już nie wyszła... )))

Zgadzam się z Tobą w tej kwestii, to samo jest ze stwierdzeniem: "Przykro mi, wiem co czujesz" - czy można powiedzieć coś takiego osobie, która np. straciła dziecko, nie mając dzieci lub mając całe i zdrowe....uważam, że nie.
04 lipca 2016 20:34 / 2 osobom podoba się ten post
Nugatka

Zgadzam się z Tobą w tej kwestii, to samo jest ze stwierdzeniem: "Przykro mi, wiem co czujesz" - czy można powiedzieć coś takiego osobie, która np. straciła dziecko, nie mając dzieci lub mając całe i zdrowe....uważam, że nie.

Madra babka z Ciebie... bardzo ...  ))))
04 lipca 2016 20:38 / 2 osobom podoba się ten post
nowadanuta

Madra babka z Ciebie... bardzo ...  ))))

...i vice versa 
04 lipca 2016 21:08 / 9 osobom podoba się ten post