W poniedziałek-kierunek Pobierowo! Aż sama sobie zazdroszczę-tra,la,la! Wreszcie odsapka psychiczna i spacery,spacery,spacery,szum fal i te klimaty:tanczy:

Kac i obolałe nogi od baletów

powodzenia i wypoczywaj. Ładuj akumulatory!
W poniedziałek-kierunek Pobierowo! Aż sama sobie zazdroszczę-tra,la,la! Wreszcie odsapka psychiczna i spacery,spacery,spacery,szum fal i te klimaty:tanczy:
Darek mówi że to krąp...?
Pierwsze słyszę o takiej rybie no ale ja nie wędkarka:)
To karaś srebrzysty - japoniec
To karaś srebrzysty - japoniec
Zapiszę sie do Ciebie Malgi na korepetycje . Ja tylko rybki akwariowe znam i w rybnym ometkowane . Moja wnuczka zapisala się czy wstapiła w szeregi wędkarzy musze troche sie podszkolić , żeby kleksa nie zrobić w jej oczach. Nie wiem jak sie płec u ryb rozróżnia ? :-)))))) wiem tylko jak wiek ryby sie określa .
Na Mazurach miesiąc wcześniej wiem
z dokładnością do pół godziny w którym porcie będziemy cumować,
przy której keii i w której tawernie zjemy kolację,
z dokładnością do dwóch kabin wiem gdzie o 6 rano wezmę prysznic,
zaczyna mnie to już nudzić.
Pragnę dobić do dzikiego brzegu - i nie wiedzieć gdzie jestem
(no rano włączę nawigację i sprawdzę)
więcej nie chcę nic
Darku na Mazurach w Rynie jest tawerna gdzie podają pyszne jedzonko,zresztą tam wszędzie jest pyszne, te małe rybki smażone, och boziu jak bym zjadła gamie rybki.
Zapiszę sie do Ciebie Malgi na korepetycje . Ja tylko rybki akwariowe znam i w rybnym ometkowane . Moja wnuczka zapisala się czy wstapiła w szeregi wędkarzy musze troche sie podszkolić , żeby kleksa nie zrobić w jej oczach. Nie wiem jak sie płec u ryb rozróżnia ? :-)))))) wiem tylko jak wiek ryby sie określa .
Aniu, to bardzo proste:
Jak wziął przynętę - to ON (ryba-samiec), a jak wzięła - to ONA (samica) ;-)
A poważnie to karaś srebrzysty jest rybą dwupłciową i gdy w akwenie zabraknie np samców - to starsze samice zmieniają swoją płeć, po to by gatunek dalej się rozmnażał. :-)
Malgi, zazdraszczam karasiom :D! Nie, żebym, jako "starsza samica", chciała sie rozmnażać (tym bardziej dwupłciowo :D), ale idea mi się bardzo podoba :D ;).
Aniu, to bardzo proste:
Jak wziął przynętę - to ON (ryba-samiec), a jak wzięła - to ONA (samica) ;-)
A poważnie to karaś srebrzysty jest rybą dwupłciową i gdy w akwenie zabraknie np samców - to starsze samice zmieniają swoją płeć, po to by gatunek dalej się rozmnażał. :-)
No patrz Malgi takie rybki a cos sobie wytworzyły :-) a mowi się ,że bez faceta to ani , ani :-)
Słyszałam bardziej naukową* wersję określenia wieku ryby. Im dalej oko od ogona tym ryba starsza :-) hehehehe