Dziękuję. Muszę zobaczyć bo specjalistka z zawijancach nie jestem. Kiedyś makowiec z ciasta drozdzowego pieklam taki zawijany ale to było jeszcze przed :-)
Dziękuję. Muszę zobaczyć bo specjalistka z zawijancach nie jestem. Kiedyś makowiec z ciasta drozdzowego pieklam taki zawijany ale to było jeszcze przed :-)
To proste . Jak Ci nie wyjdzie, gnieciesz ciasto jeszcze raz wkładasz do lodówki na pól godziny i znów próbujesz .
Wstawaj Kika , moje ciasto juz lezakuje w lodowce . Mocniej schlodzone lepiej sie rozciaga . Zapach jablek i cynamonu zrekompensuje wczesniejsze wstawanie .Udanego wypieku .
Powiedzcie mi prosze czy z tego ichniego puddingu da sie zrobić krem np. do karpatki?
Nie . Dodaj żółtko. troche masła i łyżke maki .
Do ciepłego puddingu to wszystko dodać?
Te, Magda G. :lol3: Jak do ciepłego, musisz to ugotować . Dosyp makę do budyniu i żółtko też . Wymieszaj dobrze, a masło dodaj do mleka .:gotuje: