Bo taki powinnień być- całkowicie odwrócony.Ser wylewam na wierz i w pieczeniu odwraca się na dół/ znalazłam w swoim archiwum:)

Bo taki powinnień być- całkowicie odwrócony.Ser wylewam na wierz i w pieczeniu odwraca się na dół/ znalazłam w swoim archiwum:)
Michasia,jakby ci się jeszcze kiedyś jakieś ciasto nie udało,to ja chętnie zjem,naprawdę:-)
Wpadniesz na Mazury to upiekę specjalnie z zakalcem:)Mam takiego kuzyna typowego warszawiaka/ co to kurę dostał ze wsi wykąpał bo mu smierdziała/który kiedys zjadł całe ciasto zakalcowate /było do wyrzucenia/ i z żalem do zony ze mu takich smacznych nie piecze.
Cholera jasna!Dosyć tego wypiekania!!Nudzi się w pracy?!Wiosna idzie-ogrody PDP czekają na przekopanie,strychy,garaże i piwnice na uporządkowanie-do prawdziwej pracy się weźcie, a nie będą porządnych ludzi szczuły swoimi ciastami!!!!Wrrrrr
Tak jest! Pogoń to towarzystwo! Niech poczytają wywiad z I. O. i biorą przykład. Ciasta by tylko żarły. :strzela z bicza:
Kury nigdy nie kąpałam jeszcze, ale uwielbiam zakalec.
Michasia, zapodaj przepis na to serowe coś. :modlitwa: Nawet, jeśli z mlekiem w składzie. :lol2:
Cholera jasna!Dosyć tego wypiekania!!Nudzi się w pracy?!Wiosna idzie-ogrody PDP czekają na przekopanie,strychy,garaże i piwnice na uporządkowanie-do prawdziwej pracy się weźcie, a nie będą porządnych ludzi szczuły swoimi ciastami!!!!Wrrrrr
To po świętach,teraz wielkanocne porządki,no wiesz mycie okien,upinanie firan ,takie tam dupenszwance.:-)
Ella2 jak wiadomo twaróg jest z mleka ale po obróbce to mnie szkodliwy:) więc napiszę tylko zeby Ci nie zaszkodził
Warstwa ciemna:
- 3 całe jajka
- 150gr. cukru
- 150 gr, margaryny
- 150 gr. mąki
- 2 łyzki kakao
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- cały cukier waniliowy
jajka, cukier, margaryne ubijamy, dodajemy suche składniki i wylewamy na blachę/wysmarowana tłuszczem i buła tartą lub na papier.
MASA TWAROGOWA
500grm twarogu /quark/
-150 grm.cukru
- 3 jaja całe
-1 budyń
- sok z 1 cytryny
jaja z cukrem ubijamy dodajemy twaróg,budyń i sok.
Maseę twarogową wylewamy na ciene ciasto, wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180 st na 50-60min - smacznego:)
Masa twarogowa po 15 minutach powoli schodzi na dół a kakaowa na góre/ a jakze obserwuję.
Ja to tak pod synusia :lubie_gotowac:kawaler- jestem za stara, ale kto wie przez żołądek do serca.Ogródek ma spory do zoorania widac po nosie:dobranoc1:
Dziękuje Ci bardzo, Michasia. :przytula:
Nie zaszkodzi, najwyżej odchoruje. Będę jeść, chocbym miała flaki wyrzygac.