Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #8

09 września 2016 19:26 / 1 osobie podoba się ten post
margarita13

Margaritko ja wprost uwielbiam zupy,ale tutaj nie znajdują uznania...:strzela z bicza:
Raz ugotowalam pyszny rosól,to jadłam sama,a kiedyś zupę dyniową i mój POD tylko spróbowal(ale znów zakupiłam dynię i ugotuję dla siebie).

A nie mówiłam, zupowe też jesteśmy
09 września 2016 20:15 / 1 osobie podoba się ten post
margarita13

Mam pytanie,jak długo je pieczesz? Ja dlatego kroję w plastry,żeby skrócić czas pieczenia...

ha, dobre pytanie, nie wiem, nie patrze na czas, sprawdzam czy juz gotowe...
09 września 2016 20:21 / 1 osobie podoba się ten post
anula2

ha, dobre pytanie, nie wiem, nie patrze na czas, sprawdzam czy juz gotowe...

Ja gotuje w łupinie i sprawdzam widelcem czy miękki. Później obieram ze skórki. Raz się skusilam ale szału nie było.
Wolę normalne ziemniaki.
10 września 2016 06:57 / 2 osobom podoba się ten post
dzsiaj ostatnia moja sobota w nastepna o tej porze będe w drodze do domu wyjeżdżam o 4 -tej . Może w okolicy Berlina jeszcze korkow nie będzie.

Dzisiaj obiad nasz " po chłopsku " kotlet mielony , ziemniaki , buraczki czerwone na zimno. Kompot z naszych* jabłek . Jabłoń około 60 - letnia jak mowi moj pdp . Nie wiem co to za gatunek , ma bardzo smaczne owoce po ugotowaniu puree powstaje, Jak chce kawałeczki jabłek to dorzucam tylko na minutke .Przygotuje i wyjazd w plener .
10 września 2016 08:00 / 5 osobom podoba się ten post
Chyba dostałam pomysłam kotlety mielone,ziemniaczki i fasolk szparagowa ,budyn i herbatkeDzieki Mleczko
10 września 2016 08:41 / 5 osobom podoba się ten post
Zupa ogórkowa
Coś mi się wydaje, że moja Pdp już sobie wybrała ulubione potrawy z mojego "kulinarnego repertuaru"
10 września 2016 10:03 / 7 osobom podoba się ten post
Ciasto śliwkowe juz w piekarniku. Na obiadek udka kurczaka z warzywami, brokuł, buraczki marynowane i ziemniaki. Sałatka owocowa i jogurt.
10 września 2016 11:23 / 6 osobom podoba się ten post
Jak Wy macie fajnie z tymi obiadkami , zazdraszczam .
Lubie gotowac i lubie czasem dobrze zjesc , nie powiem ze tu gloduje , aleee....
Zara lete po wursta sztuk 3 , dla kazdego po jednym i chlebek.
10 września 2016 11:26 / 8 osobom podoba się ten post
Nic nie gotuję. Do jadlodajni sie udaje,szumnie zwanej restauracja. Czyli kolejny dzień lenistwa gwarantowany
10 września 2016 12:03 / 4 osobom podoba się ten post
Wątróbka z frytkami .
10 września 2016 12:09 / 5 osobom podoba się ten post
U mnie zażyczono sobie domowego kebaba- ale będzie to kebab ambiwalentny - mięso z żeberek wieprzowych...
10 września 2016 12:12 / 6 osobom podoba się ten post
u mnie sztuka mięsa w sosie chrzanowym, sałata lodowa.Ja, pd nie, lody oreo przepyszne na deser
10 września 2016 12:35 / 7 osobom podoba się ten post
była dokładka drugiej części, jogurt na póżniej:)
10 września 2016 12:38 / 5 osobom podoba się ten post
Caneloni nadziewane mielonym z sosem beszamelowym i żółtym serem.
10 września 2016 12:58 / 4 osobom podoba się ten post
Dziś miałam od rana maraton. Najpierw kąpiel mojej babulenki, śniadanie, fajka pokoju, zakupy więc ugotowalam tylko makaron i podgrzalam sos boloński, który został sprzed dwóch dni, mizeria i na deser jogurt. Jutro się bardziej postaram....