Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #8

14 września 2016 12:02 / 3 osobom podoba się ten post
Kotlet szarpany, mizeria, salata, ziemniaki. 
14 września 2016 20:41 / 1 osobie podoba się ten post
Wczoraj było dziwne jedzenie,którego w D nie jadłam jeszcze,mianowicie:Maultaschen z mięsem pokrojone na paski i obsmażone na tłuszczu z podduszoną cebulą i jak już się podsmażyły to na to wszystko 3 jaja wybełtane ze szczypiorkiem.Zjadliwe nawet ale dla mnie nieco za suche.
A dziś córka gotowała,zupkę dyniową.Konsystencja bardziej musu jak zupy ,ale taka dobra ,że wtrąchnęłyśmy po 2 talerze:)
14 września 2016 20:52 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Wczoraj było dziwne jedzenie,którego w D nie jadłam jeszcze,mianowicie:Maultaschen z mięsem pokrojone na paski i obsmażone na tłuszczu z podduszoną cebulą i jak już się podsmażyły to na to wszystko 3 jaja wybełtane ze szczypiorkiem.Zjadliwe nawet ale dla mnie nieco za suche.
A dziś córka gotowała,zupkę dyniową.Konsystencja bardziej musu jak zupy ,ale taka dobra ,że wtrąchnęłyśmy po 2 talerze:)

Taka z imbirem, na ostro?
14 września 2016 21:05
hawana

Taka z imbirem, na ostro?

Imbir był,ale nie na ostro, bo siostry by nie zjadły albo sraczki dostały:)Lekko pikantna i mało słona,córka PDP i ja dosalałysmy.Bardziej to była taka pod babcie dosmaczona.Raz robiłamw domu wg przepisu jakiegs z netu,mąż się zajadal a mi nie smakowała, a ta dzisiejsza była pyszna:)Cała micha zamrożona została,będzie na przyszły tydzień:)Hi hi
14 września 2016 21:12 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Imbir był,ale nie na ostro, bo siostry by nie zjadły albo sraczki dostały:)Lekko pikantna i mało słona,córka PDP i ja dosalałysmy.Bardziej to była taka pod babcie dosmaczona.Raz robiłamw domu wg przepisu jakiegs z netu,mąż się zajadal a mi nie smakowała, a ta dzisiejsza była pyszna:)Cała micha zamrożona została,będzie na przyszły tydzień:)Hi hi

Zapodaj przepis jak możesz
14 września 2016 21:38 / 3 osobom podoba się ten post
hawana

Zapodaj przepis jak możesz:-)

Córka PDP pichciła:)
Dynia Hokkaido/taka baaaardzo pomaranczowa/,2 duze cebule,imbir,2 duże ugotowane ziemniaki,jeden pomidor.Sól,pieprz,zielona pietruszka do posypania.Cebulę udusić na szklisto,dodac pokrojona dynie ze skórką,poddusić dalej do miękkości.Przełozyć do garnak,dodac ziemniaki,imbir,dosmaczyc ,podlac wodą,zagotowac mieszając bo geste ,żeby się nie przypaliło,dosmaczyć.Zmixować.Posypać pietruszką.Mniej wiecej tak to gotowanie wygladało:)
14 września 2016 21:41
kasia63

Dynia Hokkaido/taka baaaardzo pomaranczowa/,2 duze cebule,imbir,2 duże ugotowane ziemniaki,jeden pomidor.Sól,pieprz,zielona pietruszka do posypania.Cebulę udusić na szklisto,dodac pokrojona dynie ze skórką,poddusić dalej do miękkości.Przełozyć do garnak,dodac ziemniaki,imbir,dosmaczyc ,podlac wodą,zagotowac mieszając bo geste ,żeby się nie przypaliło,dosmaczyć.Zmixować.Posypać pietruszką.Mniej wiecej tak to gotowanie wygladało:)

Dzięki, jak się zawezmę, to się nauczę
15 września 2016 06:16 / 4 osobom podoba się ten post
Dzisiaj zupa z ciecierzycy  z boczkiem i kiełbaskami . Nie wiem o ktorej przyjedzie moja zmienniczka  a chcę cos gorącego podać Wystarczy jak na dzisiaj . Jutro zrobimy rybkę panierowana i sałate. Ale ja jutro reprezentuje klan "opiekunek" leżę do góry brzuchem . Niech sie nowa wykaże Pracy tu nie ma specjalnie , trzeba szukać  żeby sie nie zanudzić.
15 września 2016 06:42 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Moja poprzednia chlebodawczyni gotowała, ale niestety do tej zupy dodawała całą puszkę masła kokosowego .... i było   Tylko na masle kokosowym gładko  poszło ... To była luksusowa stella, niestety ten luksus (zupa z dyni) mi nie wchodził ...
15 września 2016 07:38 / 1 osobie podoba się ten post
Zpiekanka-szpecle,papryka,miesko mielone ,kukurydzia,szczypiorku,zobacze co tam jeszcze z resztek jarzyn zostało,sosik do zapiekamek,i ser zołty,budyn,i kompot
15 września 2016 11:31 / 4 osobom podoba się ten post
Bofrost
Na przerwie udaje sie na rybke smazona , aby dopelnic zoladek
15 września 2016 11:48 / 2 osobom podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Zpiekanka-szpecle,papryka,miesko mielone ,kukurydzia,szczypiorku,zobacze co tam jeszcze z resztek jarzyn zostało,sosik do zapiekamek,i ser zołty,budyn,i kompot:gotowanie:

To ile masz tam podopiecznych ? kompanie czy batalion ?
15 września 2016 12:46 / 4 osobom podoba się ten post
Ziemniak pulpetydrobiowe w pomidorowym sosie,ogórek, rzodkiewka z jogurtem naturalnym.
15 września 2016 12:48 / 3 osobom podoba się ten post
Placuszki z cukinii i kalarepki, pierś w sosie koperkowo-smietanowym, mus jablkowy
15 września 2016 12:53
A skąd wiesz jak nie próbowałes...? Ale masz rację....dobre