Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #8

11 września 2016 09:46 / 4 osobom podoba się ten post
Sznycel, ziemniaki, kalafior pod beszamelem, sałata. Na deser lody z sosem karmelowym.
11 września 2016 10:12 / 4 osobom podoba się ten post
Ja dzisiaj poszłam po niedzieli i zrobiłam wolne od gotowania..Odmroziłam z zapasów kapuste kiszoną na boczku i do tego  usmażę kiełbaski puree.Myslałam ze zrobimy powtórkę wczorajszego kurczaka ale się skrzywiła .
11 września 2016 11:14 / 5 osobom podoba się ten post
Ja wrociłam z tarasu , juz dłużej nie da się wysiedzieć . Chętnie chłodnik bym zjadła z ogórkiem i koperkiem , ale........ . Dzisiaj mamy odbiad proszony* corka pdp cos pichci na niedziele . Narazie czuje czosnek , co to będzie okaże sie przy stole.
11 września 2016 11:20 / 4 osobom podoba się ten post
mleczkovoll40

Ja wrociłam z tarasu , juz dłużej nie da się wysiedzieć . Chętnie chłodnik bym zjadła z ogórkiem i koperkiem , ale........ . Dzisiaj mamy odbiad proszony* corka pdp cos pichci na niedziele . Narazie czuje czosnek , co to będzie okaże sie przy stole.

Ja też bym zjadła chłodnik...Uwielbiam
U mnie dziś piersi z kurczaka pokrojone w kostkę z dodatkiem warzyw(brokuły,kalafior,marchewka,czosnek i cebula) w sosie śmietanowym.
A do tego Spatzle.
Deser ciasto z jerzynami i zakalcem(od wnuczki)Hihi hi,ale jestem zzzzłośliwaA POD zachwycony,bo ona sama upiekla...
11 września 2016 11:27 / 6 osobom podoba się ten post
Kiedyś gdy uczyłam sie piec ciasta walnełam taki zakalcocha , że mąz do tej pory mowi " nikt takiego zakalca nie piecze " hehehe . Nerwy człowiekowi  szarpie Teraz ,  tyle lat po slubie , wtedy to zjadł i sie nie odzywał )) tak czas zmienia smaki
11 września 2016 12:54 / 5 osobom podoba się ten post
Papryka nadziewana mięskiem z ryzem . Babciunia nie przepada za ryzem...ale zjadła wszystko :)
11 września 2016 13:02 / 6 osobom podoba się ten post
Mieso z szynki, buraczki z  papryka i cebula, rzodkiewka i ziemniaki. 
11 września 2016 13:45 / 9 osobom podoba się ten post
Zupka warzywna, spaghetti bolognese - wszyscy zadowoleni
13 września 2016 12:10 / 3 osobom podoba się ten post
Nikt nie gotuje ????
Jam ci gotuje hehe..
Makaron z sosem pomidorowym i jajecznica.Pani zbulwersowana , ze bede jesc bez jajecznicy , no nie pasi mi razem wszystko za duzo.ehh.
Po obiedzie wybieram sie na zer , musze zjesc porzadnie jaki kawal swiezego miecha .
13 września 2016 12:36 / 4 osobom podoba się ten post
Ziemniaki pieczone, wurst, fasolka szparagowa,mus jabłkowy.
13 września 2016 12:52 / 5 osobom podoba się ten post
Ziemniaki zapiekane z jajkiem i śmietaną iburaczki, mielone. galaretka/ polska mam w Globusie Nasze stoisko/ ubita śmietana i malinki .
13 września 2016 12:52 / 1 osobie podoba się ten post
Bo jak się polepszy.....to się popieprzy
13 września 2016 12:55 / 2 osobom podoba się ten post
mam i zdjęcie do mojego wyżejopisanego postu:)
13 września 2016 13:15 / 3 osobom podoba się ten post
Ja dzisiaj na szybko placuszki z cukini z serem żółtym, i już spadam na basen
13 września 2016 13:33 / 3 osobom podoba się ten post
Pierogi z mięsem.