Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #8

04 lipca 2016 22:18 / 2 osobom podoba się ten post
Nugatka

Piecz takie, aby w razie czego można było bitą śmietaną udekorować :-) gdyby sie środek zapadł, to wyrównasz :lol2:

Nie zapadaja mi sie ciasta ale bywaja jakies krzywe  No jednym slowem brzydkie sa!!! Ale smaczne jak cholera 
04 lipca 2016 22:24 / 2 osobom podoba się ten post
fioletowa.mysz

Nie zapadaja mi sie ciasta ale bywaja jakies krzywe :-) No jednym slowem brzydkie sa!!! Ale smaczne jak cholera :-)

Mogą być nawet fioletowe to zjem
04 lipca 2016 22:27 / 4 osobom podoba się ten post
michasia

Mogą być nawet fioletowe :modlmy sie:to zjem:lol3:

To na wiosne...ozdobie fiolkami w cukrze! Piekne bedzie,nawet jesli krzywe 

Teraz musze tak...dla Kobietki mojej zrobic adwokata i wypic wspolnie.I ciasto bananowo truskawkowe,chociaz to dla jej rodziny bardziej ;)))
Dla Nugat lazanie obiecalam,taka na ostro!
Dla Ciebie Michaska fioletowe ciacho!
Ojjjj,czueka mnie troche pracy przy garach ale dla was wszystko! 
04 lipca 2016 22:30 / 3 osobom podoba się ten post
Dzisiaj byla zupa jarzynowa z  maultaschen z nadzieniem warzywnym (gotowe, kupione na życzenie Pdp, jak na gotowce calkiem, calkiem).
Ha ! I jadłam po przyjeździe spaetzle. Córka babci zrobiła. Do tego sos pieczarkowy i sałata z sosem z ziołami. Kiedyś chyba na forum pytałam co to takiego, no to już wiem
04 lipca 2016 22:33 / 1 osobie podoba się ten post
fioletowa.mysz

To na wiosne...ozdobie fiolkami w cukrze! Piekne bedzie,nawet jesli krzywe :-)

Teraz musze tak...dla Kobietki mojej zrobic adwokata i wypic wspolnie.I ciasto bananowo truskawkowe,chociaz to dla jej rodziny bardziej ;)))
Dla Nugat lazanie obiecalam,taka na ostro!
Dla Ciebie Michaska fioletowe ciacho!
Ojjjj,czueka mnie troche pracy przy garach ale dla was wszystko! :-)

Lazania na ostro i coś na zaspokojenie pragnienie pamiętaj 
04 lipca 2016 22:34 / 2 osobom podoba się ten post
Nugatka

Lazania na ostro i coś na zaspokojenie pragnienie pamiętaj :lol2:

Pol piwa mialo byc,pamietam przeciez 
04 lipca 2016 22:36 / 2 osobom podoba się ten post
fioletowa.mysz

Pol piwa mialo byc,pamietam przeciez :-)

...i szklanka wody 
04 lipca 2016 22:49 / 2 osobom podoba się ten post
A ja nareszcie pogardzam garami !! Ale podkreślam bardzo mocno, podwójnie wręcz !! Jestem w PL w domciu
05 lipca 2016 11:48 / 1 osobie podoba się ten post
Klops, ale bez jajka (życzenie babci) + ziemniaki gotowane + gotowa sałatka z buraczków, bo trzeba zapasy "powyjadać".
Do popicia sok jabłkowy, woda, ale ja oczywiście maślanka !!!
05 lipca 2016 12:02 / 1 osobie podoba się ten post
Makaron razowy ze szpinakiem,oraz ciutke sera startego na wierzch. Z braku laku jest to gouda chociaz parmezanu nie zastapi nic!
05 lipca 2016 12:29 / 1 osobie podoba się ten post
fioletowa.mysz

Makaron razowy ze szpinakiem,oraz ciutke sera startego na wierzch. Z braku laku jest to gouda chociaz parmezanu nie zastapi nic!:-):-)

Mam duzo parmezanu, chetnie sie podziele, chociaz to pdp kupila, caly kawaaaal, ona chetnie kupuje, kobiecie to chzyba zostanie do ostatnich chwil. Pdp wklada do koszyka jak leci, ja z synem jej  ukladamy na polki.
05 lipca 2016 12:33 / 1 osobie podoba się ten post
Leberkäse plu jajo sadzone, ziemniaki duszone, salata ,ogorek, truskawki z twarozkiem
05 lipca 2016 12:45 / 1 osobie podoba się ten post
fioletowa.mysz

Makaron razowy ze szpinakiem,oraz ciutke sera startego na wierzch. Z braku laku jest to gouda chociaz parmezanu nie zastapi nic!:-):-)

Rahmspinat ? 
05 lipca 2016 13:50
dorotee

Mam duzo parmezanu, chetnie sie podziele, chociaz to pdp kupila, caly kawaaaal, ona chetnie kupuje, kobiecie to chzyba zostanie do ostatnich chwil. Pdp wklada do koszyka jak leci, ja z synem jej  ukladamy na polki.

Bardzo chetnie tyle,ze obiad juz zjedzony 
05 lipca 2016 13:51
MartaP

Rahmspinat ? 

Sama robie szpinak o tej porze roku ;) Ale tak...Rahmspinat