Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #8

20 lipca 2016 11:22 / 1 osobie podoba się ten post
Zupa ogórkowa i nie wiem co na drugie danie ;-)
20 lipca 2016 12:34
margolcia

U mnie wszystko na miekko, musi rozgotowane być. dzisiaj gotowiec jeger klosschen z champignonsauce do tego ryż i warzywa jakieś rozgotowane:-)

Trudno Ci plusa dać
20 lipca 2016 12:40 / 2 osobom podoba się ten post
margolcia

U mnie wszystko na miekko, musi rozgotowane być. dzisiaj gotowiec jeger klosschen z champignonsauce do tego ryż i warzywa jakieś rozgotowane:-)

Jak masz tam Stabmixer, to odłóż dziadziowi do miseczki ,  włącz ustrojstwo na full i gotowe :)

Dziś taki numer z gulaszem odstawię, do tego makaron.
A od rana odzywiam się koktajlem z mango z sokiem pomarańczowym-na upały super.
20 lipca 2016 12:44 / 2 osobom podoba się ten post
Placki z cukini z musem jabłkowym no i woda:)
20 lipca 2016 12:53 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara48

U mnie też, córka Pdp zrobiła wczoraj Apffelmuss z papierowek i babcie nieśmiało spytaly czy zrobię placki? Ok, dobrze że dużo nie jedzą bo muszę ręcznie trzeć ziemniaki. Ziemniaki też z ogródka córki.

ja tez chcialam zrobic apfell muss sama ,ale wczesniej kupilam w sloiku i musze go zuzyc bo sie zepsuje u mnie babcia bardzo malo je jak zrobie szesc plackow to w zupelnosci starczy
20 lipca 2016 13:06 / 1 osobie podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Placki z cukini z musem jabłkowym no i woda:)

Mamuelko jak Ty robisz te placki? Patrzylam w internecie ale są różne przepisy.
20 lipca 2016 13:27 / 2 osobom podoba się ten post
Filet smażony (rybny)  + ziemniaki puree z dużą ilością zieleninki (sypnęło mi się !) + sałata masłowa z sosem + surówka z białej rzodkwi z marchewką
I trochę z majonezem
20 lipca 2016 14:03 / 2 osobom podoba się ten post
Kobietka

Filet smażony (rybny)  + ziemniaki puree z dużą ilością zieleninki (sypnęło mi się !) + sałata masłowa z sosem + surówka z białej rzodkwi z marchewką :-)
I trochę z majonezem :yo:

Dobra , odgapiam fileta smażonego !
20 lipca 2016 14:15 / 1 osobie podoba się ten post
BaskaS

Dobra , odgapiam fileta smażonego ! :-)

Dobra !
20 lipca 2016 14:26 / 2 osobom podoba się ten post
Pomidorowa, ale taka, gotowana z uczuciem,wszystkie warzywa i zielenina swieże, własne kluseczki, mniam. Zupy zazwyczaj takie robię, zajmuje mi to mnóstwo czasu. Drugie z kolei, to zazwyczaj robię migiem : dzisiaj ryż basmati z z pieczonymi warzywami- nawet jeden burak się trafił
20 lipca 2016 14:42
Klopsiki w sosie pieczarkowym ,kalarepka na ciepło ,makaron.To dla PDP.Dla mnie wersja z kaszą i surówka z kalarepki
20 lipca 2016 14:58
Pierogi z mięsem
20 lipca 2016 19:09 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara48

Mamuelko jak Ty robisz te placki? Patrzylam w internecie ale są różne przepisy.

Basiu cukinie  w całosci zcieram na grubej tartce jak marchewke,do niej daje w drobna kostke pokrojony ser zołty w zaleznosci z ilu cukini robie,sol pieprz,make ,jajka,według smaku make na oko troche wiecej niz do ziemniakow,ja juz z dyni tez probowałam tez sa pyszne,zbieram sie do marchwianych ale zobacze tu pdp taki lubiacy  dobre jedzonko ale mało co nie znaczy ze wykwintne:)))
21 lipca 2016 07:23 / 2 osobom podoba się ten post
Dzis knedle ze sliwkami ,sosik waniliowy,woda
21 lipca 2016 09:43 / 3 osobom podoba się ten post
U mnie dzisiaj placuszki z cukini,podpatrzone u Mamueli;)) Do tego na wierzch troche gestej smietany(u mnie schmand),na to troche wedzonego lososia,oraz koperek. Pychota! Do popicia maslanka ze szczypiorkiem,koperkiem i ogorkiem. Na deser mus karmelowy z biszkoptami(mus zakupiony w tzw.proszku) oraz kawa z cynamonem