Na wyjeździe #34

03 października 2016 18:38 / 1 osobie podoba się ten post
Dziękuję Emilio za odpowiedź.
Takie właśnie wyobrażenie miałam.Ale wątpliwości miałam również.

03 października 2016 20:41 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Binorku,cieszę się że zajrzałaś :przytula:

Wrócilismy z urodzin i muszę powiedzieć,że dziadek ma bardzo fajną rodzinę. Ma sześcioro rodzeństwa,sam jest drugi z kolei. Było 25 osób,a atmosfera super. Ze wszystkimi zamieniłam kilka zdań,każdy mi powiedział miłe słowo nikt nie traktował mnie jak wschodnie dziwadło. Jedzenie było też pycha,choć w Polsce restauracja tuż przy oborze nie zdałaby egzaminu. To własnie jedna z tych krów z obory dziś jedlismy na obiad,powiedziałam do brata dziadka,ze mam nadzieję,że ta pieczen nie miała imienia :-).
Niemcy maja całkiem inne podejście,tak prawde mówiąc nie bardzo rozumiem dlaczego uwielbiają mieszkać czy jadać wsród swojskich zapachów. Jak byłam na Bawarii to wiele pensjonatów było własnie przedłużeniem obór,a turyści bardzo chętnie wynajmowali tam pokoje.
Reasumując,pieczeń była pyszna a na deser puchar lodów,teraz siedzę z rozpiętym paskiem od spodni i popijam zieloną herbatę z imbirem,może się poluzuje .

Może wydaje im się wtedy, że wiedzą skąd mięso pochodzi. A jak gospodartwo jest eko, to już w ogóle dziki szał:)
03 października 2016 20:43 / 3 osobom podoba się ten post
wichurra2

Może wydaje im się wtedy, że wiedzą skąd mięso pochodzi. A jak gospodartwo jest eko, to już w ogóle dziki szał:)

Dziki szał ? czy może te " tegeś-śmieges - dzikie węże " ?
03 października 2016 22:25 / 4 osobom podoba się ten post
PDP- Książe- Szef Mojej
(notabene narzeczoną ma wiele młodszą od Mojej)
od jutra wyjeżdża na trzy tygodnie)
więc Marta będzie się opiekowała tyko duchami i dwoma psami
Trzeba je wyprowadzić na podwórko (park pond hektar)
Ale "Majordomus" napewno jakiś ogrodnik pomoże
03 października 2016 23:13 / 2 osobom podoba się ten post
A Ty myślisz, że ja wierzę???
03 października 2016 23:17 / 1 osobie podoba się ten post
co 45 minut są zdjęcia z satelity,
tylko jeszcze 2 komnaty Marty nie mam okamerowane :))))
03 października 2016 23:33 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Strzelić to mogę ,ale juz przerzucić tu, to nie umiem:(:(:(:(Coś mam niepoustawiane na tym smartfonie,a sama to nawet próbowac nie chcę:)
Zdjęcie masz za duże :( Tu można je zmniejszyć: 
http://zmniejszacz.pl/

Kasiu ja jak zrobie zdjecie smartfonem i na op24 nie chce wejsc to przesylam na mojego Messengera, zapisuje obraz i wstawiam na Opiekunkowo. Nie wchodze na zmniejszacza zdjec, moze jest wygodnie ale nie probowalam. 
04 października 2016 01:04 / 6 osobom podoba się ten post
Darku ogrodnik tak jak jego pies: sam nie weźmie i majordomusowi nie da teszzz
04 października 2016 08:58 / 5 osobom podoba się ten post
kasia14

Darku ogrodnik tak jak jego pies: sam nie weźmie i majordomusowi nie da teszzz

majordomus - to Moja
04 października 2016 09:07 / 13 osobom podoba się ten post
Babka dziś pospała do 8 i panika,że za długo (zawsze max do 7:30), jakby się gdzieś do pracy czy coś miała spóźnić.
Za 1,5 godziny idziemy do kwiaciarni wybrać kwiaty dla sąsiadki, więc śniadanie ekspresowo zjedzone, babka już wystrojona, wyszykowana....nawet buty już ma ubrane.
Dobrze, że ogrzewanie się włączyło i jest ciepło, bo by już w płaszczu czekała ;)
Zezuje na mnie, że ja jeszcze po domowemu ubrana
04 października 2016 10:15 / 2 osobom podoba się ten post
basiaim

Babka dziś pospała do 8 i panika,że za długo (zawsze max do 7:30), jakby się gdzieś do pracy czy coś miała spóźnić.
Za 1,5 godziny idziemy do kwiaciarni wybrać kwiaty dla sąsiadki, więc śniadanie ekspresowo zjedzone, babka już wystrojona, wyszykowana....nawet buty już ma ubrane.
Dobrze, że ogrzewanie się włączyło i jest ciepło, bo by już w płaszczu czekała ;)
Zezuje na mnie, że ja jeszcze po domowemu ubrana :-)

Ja nie wiem czemu te pd tak mają,chyba z przyzwyczajenia jak pracowały,normalny dzień 7,30 wstajemy w sobotę i niedzielę o 8,i nie ma bata tak ma być punktualnie i koniec
04 października 2016 11:07 / 5 osobom podoba się ten post
darekr

majordomus - to Moja

O! to pardomcio, to tak na wszelki wypadek,   gdyby się jeszcze inny pomagacz     pojawił, ogrodnik będzie stał na straży.
04 października 2016 11:27 / 6 osobom podoba się ten post
E, nooo , będzie git 
04 października 2016 11:33 / 14 osobom podoba się ten post
Dziś doznałam wyższego stopnia zaufania od właścicielki domu,dała mi pilota do garażu,w którym stoją tony . Wcześniej nie mogłam sama sobie owtworzyć bo nie zasługiwałam ,teraz wzystko się zmieniło.
04 października 2016 11:35 / 6 osobom podoba się ten post
darekr

majordomus - to Moja

Tiaaa , " majordomus " to Twoja .....ale chyba jak w Kielcach na urlopie jest ...A kto pisał , że sprząta pokoje po ekipiach TV ? Dareczku , Ty nasz skarbie najukochańszy ( nasz - dla zmylenia przeciwnika , bo miałam napisać " mój " , ale Twoja by się wściekła ! ) : majordomus to zarządza personelem a nie na mopach śmiga ....Jak by tu jeszcze Ci ją obrzydzić ? ...muszę pomyśleć , ale z tym od jakiegoś czasu u mnie nie teges