Co dzisiaj gotujesz na obiad? #9

20 października 2016 14:09 / 2 osobom podoba się ten post
Dziś obiadek samotny , Babuszka w przedszkolu się stołuje.
Gołąbek w sosie pomidorowym a jakże od wczoraj plus ziemniaczek plus surówka z marchewki.
A na deser istna rozpusta banan i soczek pomarańczowy.
20 października 2016 14:09 / 1 osobie podoba się ten post
michasia

.Rozpal w kominku i jak wygaśnie kartofelki bez folii wrzuć w ten popiół.- 20 min, gotowe:) sól i nic więcej.mniam

Dokładnie tak zrobiłam,bez folii,potem obrałam z tych czarnych skorupek,przekroiłam,posoliłam,dodałam wiórek masła i...niebo w gębie.
Dziś też upiekę,na kolację

21 października 2016 13:48 / 3 osobom podoba się ten post
Na obiad dzisiaj były duszone na maśle leśne podgrzybki z cebulą i odrobinką śmietany. Ziemniaki z wody, sałata masłowa, pomidor.
Wszyćko posypane świeżą natką pietruszki.
Czarna herbata do picia.
Na deser: pieczone jabłka z ogrodu.

Ryba poczeka na kolację, ale jej się i tak nie upiecze) Będzie gotowana na parze.

21 października 2016 13:50
Knorr

Na obiad dzisiaj były duszone na maśle leśne podgrzybki z cebulą i odrobinką śmietany. Ziemniaki z wody, sałata masłowa, pomidor.
Czarna herbata do picia.

Ryba poczeka na kolację, ale jej się i tak nie upiecze:-)) Będzie gotowana na parze.

Pieczone jabłka jak?
21 października 2016 13:58
michasia

Pieczone jabłka jak?

Michasiu, wkładam do zimnego piekarnika na blaszkę. One sie pieką jakiś czas. Po czym wyłączam piecyk i zapomniam. Jak nadchodzi czas na jedzenie, to soczyste, słodkie jabłka wyjmuję na talerz. Sa pyszne, moja Pdp uwielbia, bo nie może jeść surowych. 
21 października 2016 14:07 / 3 osobom podoba się ten post
Knorr

Czarna herbata do picia.

Ryba poczeka na kolację, ale jej się i tak nie upiecze:-)) Będzie gotowana na parze.

Knorr, pomyliłeś tematy czy to Twoje hobby? 
Dziękuję, przeniesione.
21 października 2016 14:14
Ellax2

Knorr, pomyliłeś tematy czy to Twoje hobby? :tanczy:
Dziękuję, przeniesione.

Nie pisz tak, by nie sugerować takich rzeczy.
Dziękuję, pomoc się przydaje.
21 października 2016 14:31 / 6 osobom podoba się ten post
Wyciagnełam zupke z soczewicy z zamrazarki i po robocie jogurt ,herbatka Chciałam szybko i wyskoczyc jeszcze połki9 sklepowe poogladac a tu mi ogoda psikusa zrobiła
21 października 2016 14:36 / 4 osobom podoba się ten post
Puree ziemniaczane , surówka z białej kapusty i rybka .
21 października 2016 15:06
Możecie podpowiedzieć co ugotować w niedzielę? Nie mam pomysłu i nie wiem co kupić.W ostatnią niedzielę były roladki wołowe.Pomozecie?
21 października 2016 16:01 / 3 osobom podoba się ten post
Ja już jestem 3 miesiące i brak mi konceptu,dzisiaj wiecie co zrobiłam kotlety z jajek do tego podsmażone kartofelki i sałata lodowa,moja pd była zachwycona
21 października 2016 16:22 / 8 osobom podoba się ten post
21 października 2016 16:24 / 6 osobom podoba się ten post
21 października 2016 16:24 / 2 osobom podoba się ten post
gosiako

Możecie podpowiedzieć co ugotować w niedzielę? Nie mam pomysłu i nie wiem co kupić.W ostatnią niedzielę były roladki wołowe.Pomozecie?

Ja robię karkówkę pieczoną,będzie od razu na poniedziałek.
21 października 2016 16:36 / 3 osobom podoba się ten post
u mnie udeczka z warzywkami duszone w szykowarze