Co dzisiaj gotujesz na obiad? #9

21 października 2016 21:13 / 2 osobom podoba się ten post
kasia14

U mnie na prośbę pdp będą Königsberger Klopse i surówka z buraczków.

Też się przymierzam, a na razie kapary wyżeram ze słoiczka ;(.
21 października 2016 21:13 / 1 osobie podoba się ten post
7777

A moja zacięła się babuszka i nie je nic ale to nic mozna powiedziec ma 94 latka i chce umrzeć ale że jej nie dolega nic to postanowiła glodować i tak czekamy kiedy straci siłę zemdleje to wtedy zabiorądo szpitala to jest kobieta ktora urodziła się w Zgierzu kolo Łodzi i ma nazwisko panieńskie zydowskie to tak myślę że to nie polka i zacieta jak zyd i mnie wykancza:(((

Kup w aptece multiwitaminę wzmagającą apetyt. Zapytaj lekarza najpierw o pozwolenie. 
Ale co Ty, ja też nie polka, a wcale zaciety nie jestem. ))
A to się Twoja pdp zdziwi, jak apetytu nabierze.
21 października 2016 21:18 / 2 osobom podoba się ten post
gosiako

Możecie podpowiedzieć co ugotować w niedzielę? Nie mam pomysłu i nie wiem co kupić.W ostatnią niedzielę były roladki wołowe.Pomozecie?

U mnie będzie sznycel wiedeński z sałatką ziemniaczaną i ogórkową, a dla mnie z mizerią i cielęcina sauté, bo panierki to ja tak średnio lubię ;).
21 października 2016 21:27 / 2 osobom podoba się ten post
Marta

Szalotka?
Wpadłabym do kogoś na obiad.Od paru tygodni prawdziwego nie jadłam,jakos tak byle co.

Zapraszam. Jutro malutkie, biale kiełbaski (te są całkiem fajne) smażone z cebulką, kapusta kiszona  (mam ją poddusić z cebulą i jakimiś przyprawami, które jutro rano dostarczy zięć Pdp)  i ziemniaki gotowane w wodzie z solą. To akurat umiem....
21 października 2016 21:32 / 3 osobom podoba się ten post
michasia

Pieczone jabłka jak?

Jak w  jablku wydrazysz dziurke,dodasz troche miodu i cynamonu,oraz o ile lubisz,kilka sparzonych rodzynek,to...Niebo w gebie. Moja babcia mi takie robila. Pycha!! Albo konfiture z wisni,w te dziurke znaczy sie...o Losie. Ale bym se zjadla..
21 października 2016 21:37 / 1 osobie podoba się ten post
Ellax2

Knorr, pomyliłeś tematy czy to Twoje hobby? :tanczy:
Dziękuję, przeniesione.

Nie, to nie moje hobby. 
21 października 2016 21:40 / 1 osobie podoba się ten post
fioletowa.mysz

Jak w  jablku wydrazysz dziurke,dodasz troche miodu i cynamonu,oraz o ile lubisz,kilka sparzonych rodzynek,to...Niebo w gebie. Moja babcia mi takie robila. Pycha!! Albo konfiture z wisni,w te dziurke znaczy sie...o Losie. Ale bym se zjadla..

No też można, ale to już tuczące i moja Pdp tego nie zjadłaby. 
W tym tu miejscu muszę zwracać uwagę na ilość klorii w potrawach.
21 października 2016 21:41 / 3 osobom podoba się ten post
Knorr

No też można, ale to już tuczące i moja Pdp tego nie zjadłaby. 
W tym tu miejscu muszę zwracać uwagę na ilość klorii w potrawach.

Wszystko co dobre to tuczy. Tez mnie to zlosci gdy chudne Chcialoby sie a nie mozna,buuu!!
21 października 2016 21:52
A ja bym dziewczynki prosiła o jakiś fajny przepis na karpia. Najlepiej z piekarnika jak ktoś zna, żeby było mnie roboty
21 października 2016 21:56 / 1 osobie podoba się ten post
gosiako

Możecie podpowiedzieć co ugotować w niedzielę? Nie mam pomysłu i nie wiem co kupić.W ostatnią niedzielę były roladki wołowe.Pomozecie?

U mnie bedzie golonka
22 października 2016 08:08 / 4 osobom podoba się ten post
Na dzis zostało zaplanowane kapust kiszona po niemiecku   z kiełbasa ,ale i tak ja lubie no i kartofelki piure,kapusty zrobie wiecej co by na poniedziałek  zostało  to moja  zmienniczka tylko zimniaczki ugotuje i juz po robocie!!Acha no i jogurci,i herbatka
22 października 2016 08:25 / 2 osobom podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Na dzis zostało zaplanowane kapust kiszona po niemiecku   z kiełbasa ,ale i tak ja lubie no i kartofelki piure,kapusty zrobie wiecej co by na poniedziałek  zostało  to moja  zmienniczka tylko zimniaczki ugotuje i juz po robocie!!Acha no i jogurci,i herbatka:gotowanie:

Smacznie będziezmienniczka niemieckie zimne naczki ugotuje i będzie fit.buziole rozweselaczu nasz:)
22 października 2016 08:28 / 4 osobom podoba się ten post
michasia

Smacznie będzie:przytula::lol2:zmienniczka niemieckie zimne naczki ugotuje i będzie fit.buziole rozweselaczu nasz:)

A tak staram sie pilowac juz ech co tak przynajmniej zabawa jest
22 października 2016 08:34 / 2 osobom podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

:czerwieni sie:A tak staram sie pilowac juz ech co tak przynajmniej zabawa jest:lol2:

Nie staraj sięnie piluj jest uśmiech
22 października 2016 08:50 / 3 osobom podoba się ten post
Rosół z makaronem:)