Minuta ciszy [*]

17 lipca 2025 18:28 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

I w ciągu swojego  zycia rozswietlała dni Polakom, zebrała rzeszę fanów, choć były i osoby, które nie do końca rozumiały jej lekko surrealistyczne poczucie humoru. Mnie bardzo odpowiadało, oglądam ją od lat. 
Może ktos zna, a kto nie zna , to zachęcam do obejrzenia . Początki jej twórczosci 

Serial Spadkobiercy również świetny. Rodzinnie oglądaliśmy :) 

Zawsze miała inteligentny humor. Szkoda, że odeszła, obejrzę jej starsze nagrania.
17 lipca 2025 20:35 / 2 osobom podoba się ten post
Magdalenka

Zawsze miała inteligentny humor. Szkoda, że odeszła, obejrzę jej starsze nagrania.

Prawda, pełnokrwista artystka stanowiaca fenomen na niezbyt lotnej scenie kabaretowej. Obejrzyj koniecznie ! . 
17 lipca 2025 21:12 / 2 osobom podoba się ten post

Magdalena Szpunar

Walczyła z najokrutniejszym przeciwnikiem świata
który miał za nic ukryte w niej wszystkie uśmiechy świata
i odczarowywania ludzkiego zamartwiania

Walczyła dzielnie z najagresywniejszym przeciwnikiem świata
zabijała tylko uśmiechem
ironią i ciętą ripostą walczyła ze złem tego świata

Nie można było na nią patrzeć bez uśmiechu
nie można było o niej myśleć bez radości
odeszła zabrała ze sobą wszystkie uśmiechy świata

Walczyła, Magdalena Szpunar, 17.07.2025

/Joannie Kołaczkowskiej zm. 16.07.2025 RIP 🖤/

18 lipca 2025 17:37 / 1 osobie podoba się ten post
🖤
19 lipca 2025 10:09 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Prawda, pełnokrwista artystka stanowiaca fenomen na niezbyt lotnej scenie kabaretowej. Obejrzyj koniecznie ! . 

Lubuszanka . Szkoda, takie życie zasran......
20 lipca 2025 15:16
Mleczko

Dziwne prawda? Pogodna, pozytywna osoba, a jednak choroba jej nie ominęła. Inni piją, palą, mają straszną dietę i nic im nie dolega.. Kiedyś zastanawiałam się nad tym i doszłam do wniosku, że to kwestia genów.
21 lipca 2025 14:46 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Szkoda ogromna . Wrzucę jedną z jej odsłon. Zrobiła świetną robotę w Nocnym Kochankiem , którego jest cały zespół - na dodatek metalowy i na wesoło. Swietne teksty , które nalezy traktowac z przymrużeniem oka , a na serio jest świetna muzyka i wokal. Wokalista - polonista i tak skręcił :)
A oto i oni na tle wywiadu, żeby wiadomo bylo o co chodzi, jak ktoś nie zna. 
22 lipca 2025 08:39 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Szkoda ogromna . Wrzucę jedną z jej odsłon. Zrobiła świetną robotę w Nocnym Kochankiem , którego jest cały zespół - na dodatek metalowy i na wesoło. Swietne teksty , które nalezy traktowac z przymrużeniem oka , a na serio jest świetna muzyka i wokal. Wokalista - polonista i tak skręcił :)
A oto i oni na tle wywiadu, żeby wiadomo bylo o co chodzi, jak ktoś nie zna. 

Bardzo smutne 🖤. Nie jestem fanką kabaretów,moja córka uwielbia Hrabi i ciągle mi coś wysyłała , z dopiskiem - lubisz czy nie, Joasię (Jej imienniczkę) ,musisz !obejrzeć. I tak rozkochałam się w Niej. Cóż,nikt nie wie,kiedy po niego przyjdzie " zegarmistrz światła ". W tym samym czasie kiedy przeczytałam tę smutną wiadomość,dowiedziałam się też,że odszedł nagle ,w wieku 57 lat, mąż mojej kuzynki . W miniony piątek byłam na pogrzebie w Tarczynie. Spieszmy się więc kochać ludzi i życie. Cieszmy się każdą chwilą 
22 lipca 2025 13:33 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Bardzo smutne 🖤. Nie jestem fanką kabaretów,moja córka uwielbia Hrabi i ciągle mi coś wysyłała , z dopiskiem - lubisz czy nie, Joasię (Jej imienniczkę) ,musisz !obejrzeć. I tak rozkochałam się w Niej. Cóż,nikt nie wie,kiedy po niego przyjdzie " zegarmistrz światła ". W tym samym czasie kiedy przeczytałam tę smutną wiadomość,dowiedziałam się też,że odszedł nagle ,w wieku 57 lat, mąż mojej kuzynki . W miniony piątek byłam na pogrzebie w Tarczynie:-(. Spieszmy się więc kochać ludzi i życie. Cieszmy się każdą chwilą 

Jeszcze z Potem - kultowe, nie wiem czy znasz - wczesna produkcja , ale każdy znajdzie coś dla siebie :)
22 sierpnia 2025 17:10 / 2 osobom podoba się ten post
Nie żyje Stanisław Soyka. Miał 66 lat.
23 sierpnia 2025 05:45 / 1 osobie podoba się ten post
Magdalenka

Nie żyje Stanisław Soyka. Miał 66 lat. :-(

Na miły Bóg...(*)
04 listopada 2025 14:11
tina 100%

Jeszcze z Potem - kultowe, nie wiem czy znasz - wczesna produkcja , ale każdy znajdzie coś dla siebie :)

Weszłam w ten wątek, by zobaczyć czy ktoś wspomniał tu Asię i widzę, że są tu jej fani. 
Dla mnie ona nadal jest, nie umiem inaczej o niej myśleć.
Wspaniały talent i piękny człowiek.