Internet w Niemczech

14 września 2014 09:02 / 1 osobie podoba się ten post
marshall.area

udało mi się to zrobić, tzn. odpalić neta z aldi, ale nie przez ten program verbind... tylko przez mój oryginalny ze sticka, tylko że musiałem ściągnąć ze strony jak ustawić aldi-apn,serwer itp. i działa ;)

Da radę,ja mam sticka z Playa,a z Verbindungasisstenta korzystałam jak musiałam doładować,lub ustawić taryfę,ale łaczę się przez Playa.
14 września 2014 09:02 / 3 osobom podoba się ten post
jakoś Cie lubie ;) chociaż Cię nie znam ;))
14 września 2014 09:19 / 2 osobom podoba się ten post
marshall.area

udało mi się to zrobić, tzn. odpalić neta z aldi, ale nie przez ten program verbind... tylko przez mój oryginalny ze sticka, tylko że musiałem ściągnąć ze strony jak ustawić aldi-apn,serwer itp. i działa ;)

Oj,  marshall, marshall .......:)

A jak myślisz, po co się pytałam: jakie masz oryginalne oprogramowanie na Sticku?
To co mi odpowiedziałeś i to 2 razy?
"Medion mobile"
"aldi talk 4.2"
:)))))))))))))))))))))))

Polaczysz sie i z jednego i drugiego, tylko nie mogą być oba aktywne.
-jak chcesz się połączyć z oryginalnego (nie wiem co to za program) - to trzeba zmienić ustawienia sieciowe w tym APN,
-jak chcesz się lączyć z ALDI TALK Verbindungsassistent - to trzeba po załadowaniu sterowników zamknąć ten oryginalny (pewno otwiera się  automatycznie po włożeniu Sticka ) i otworzyć Verbindungsassistenta.
Ten aldikowy jest o tyle wygodniejszy, że przez niego możesz zaawiadywać kontem:
-doładowywać i sprawdzać ile masz na koncie,
-wymawiać bądź zmieniać Flatrate itd.

Jak już sam ustawiłeś nowy APN - to do łączenia najprościej używaj tego programu, gdybyś chciał cos zmienić - aldikowego .....chociaż ty chyba masz założone konto Mein Aldi Talk na stronnie internetowej aldika - to tam też można.

14 września 2014 14:06
marshall.area

tak, tylko że to co jest na pulpicie tego medion mobile to aktywne jest tylko sms i einstelungen, ale nic tam nie idzie robić.power i siła sygnału nie działa, kontrolka na czerwono, jakby coś nie włączało tego programu,

Ja mam Aldi asystenta i Playa i zawsze trzeba jednego rozłaczyć bo z automatu chca sie oba łaczyć i jest o jednego za dużo.
O jakiej kontrolce na czerwono piszesz na modemie czy tej na ekranie z Aldi? Tę czerwoną kontrolkę z Medion Mobile należy nacisnąć do połaczenia bo samo się nie właczy.
Co mnie zastanawia, że piszesz o tym ze masz 0,01 centa nie potrafisz się połaczyć? I skąd się wtedy biorą twoje posty z pytaniami? :)))
14 września 2014 14:12 / 1 osobie podoba się ten post
MeryKy

Ja mam Aldi asystenta i Playa i zawsze trzeba jednego rozłaczyć bo z automatu chca sie oba łaczyć i jest o jednego za dużo.
O jakiej kontrolce na czerwono piszesz na modemie czy tej na ekranie z Aldi? Tę czerwoną kontrolkę z Medion Mobile należy nacisnąć do połaczenia bo samo się nie właczy.
Co mnie zastanawia, że piszesz o tym ze masz 0,01 centa nie potrafisz się połaczyć? I skąd się wtedy biorą twoje posty z pytaniami? :)))

MeryKy - możesz któryś program wyłączyć z autostartu .....to wtedy będzie się automatycznie otwierał ten żądany :)  
nie chciałam wcześniej pisać o tym, żeby marshallowi nie pomieszać :)))))
-on korzysta też z neta sąsiadki.
17 września 2014 10:21
Koleżanka wybiera się do pracy w okolicach Freilassing i pyta czy tam dobrze odbiera stick z aldika??
Pomóżcie dziewczyny proszę.
17 września 2014 10:51
kasiachodziez

Koleżanka wybiera się do pracy w okolicach Freilassing i pyta czy tam dobrze odbiera stick z aldika??

Tu podawałam mapkę zasięgu:
http://www.opiekunki24.pl/forum/temat/zobacz/996/page/48 

najlepiej niech wpisze na gorze dokładny adres z kodem, ulicą i nr domu -mozna sprawdzić jaki zasięg (nieraz kilka domów dalej zasęg jest już inny).
Można to sprawdzić z PL !!
17 września 2014 20:01
Ich brauche HILFE!Wykupiłam dostęęp do 1000 niemieckich słów,wczoraj przedłuzyłam abonament,dokupiłam 500 wyrażeń i dupa-nie wczytuje strony,odpowiada,ze serwer Dns nie odnalazł strony,Gaaabrysia,wer bist du???
17 września 2014 22:02
kruszynka1964

Ich brauche HILFE!Wykupiłam dostęęp do 1000 niemieckich słów,wczoraj przedłuzyłam abonament,dokupiłam 500 wyrażeń i dupa-nie wczytuje strony,odpowiada,ze serwer Dns nie odnalazł strony,Gaaabrysia,wer bist du???

Kruszynko - sorki, przykro mi ze nie mogę pomóc.
Nie znam zupełnie tej strony. Moze trzeba troszkę poczekać na aktywację?
17 września 2014 22:45
kruszynka1964

U mnie ta strona normalnie się otwiera,ale ja się tam nie loguję.Masz problemy z zalogowaniem,czy serwer DNS w ogóle nie odpowiada?
To może wcale wina strony nie być,ale np.dostawcy internetu.
17 września 2014 23:11 / 2 osobom podoba się ten post
kasiachodziez

Ja zawsze ze sobą zabieram przedłuzacz USB i klamerkę. I wszedzie do tej pory odbierałam. Nieraz były jakieś niewielkie kłopoty, ale przypięty wysoko do firanki stick  odbiera na tyle, że okno na świat mam :)))))
18 września 2014 06:30
tina 100%

U mnie ta strona normalnie się otwiera,ale ja się tam nie loguję.Masz problemy z zalogowaniem,czy serwer DNS w ogóle nie odpowiada?
To może wcale wina strony nie być,ale np.dostawcy internetu.

Sewer wcale nie odpowiada ...
18 września 2014 07:40
kruszynka1964

Sewer wcale nie odpowiada ...:-(

Wyczyść pamięć podręczną przeglądarki - powinno pomóc :)))
Jeśli nie wiesz jak, to pytaj -pomożemy  .....jaką masz przeglądarkę?
18 września 2014 10:30
kruszynka1964

Sewer wcale nie odpowiada ...:-(

Może są jakieś problemy z domeną.Jakiego neta używasz i czy masz tylko problemy z otworzeniem tej strony?
18 września 2014 11:07 / 1 osobie podoba się ten post
Musi być sterownik do kamery,którą masz w laptopie.Poszukaj w menagerze urządzeń jaka to kamera,potem dla tej kamery musisz wyszukać odpowiedni sterownik i go wgrać.Możesz też mi podać markę i typ swojego laptopa to poszukam tego sterownika i dam Ci linka do niego.
Acha,jak nie będzie widać tej kamery w menagerze urządzeń,to może oznaczać,że kamera jest po prostu uszkodzona.