Jak minął dzień 2

14 maja 2017 19:45 / 2 osobom podoba się ten post
didusia

Już niedługo Dzień Dziecka:-)

Po Dniu Dziecka też święto 
14 maja 2017 19:51 / 4 osobom podoba się ten post
MeryKy

My z Mychą obleciałyśmy Giszowiec i Nikiszowiec. W Pli Pla Plo słodkości a w Cafe Byfyju Myszka trochę na ruszta jedzonka wrzuciła a ja napój pomarańczowy piłam :mniam:

Dobrze, że światła nie jadłaś......
14 maja 2017 19:54 / 7 osobom podoba się ten post
ewa59

Dobrze, że światła nie jadłaś......:lol3:

Powiem Ci ze jak teraz zdjęcia oglądnęłam. To pomyślałam, właśnie, że muszę się jednak na światło przerzucić. 
14 maja 2017 20:01 / 5 osobom podoba się ten post
MeryKy

Powiem Ci ze jak teraz zdjęcia oglądnęłam. To pomyślałam, właśnie, że muszę się jednak na światło przerzucić. :smiech3:

A ja bym chętnie zjadła ten puchar lodów.....chociaż jak wchodzę na wagę to powinnam się na światło przerzucic.......
14 maja 2017 20:10 / 3 osobom podoba się ten post
nowadanuta

Posiedzę z Wami bo grill został przeniesiony na jutro... Pan doktor psychiatrii i psychologii, a jednocześnie syn mojej pdp i organizator grilla został wezwany na chałturę :-)Gra w jakimś zespole na perkusji :-) Dobrze, że go wezwali bo teraz leje jak z cebra... :-) Moja pdp skończyła dla mnie fartuszek... :-) Cieszę się bardzo... bo jest twarzowy i ma kieszonkę...Pdp nie omieszkała powiedzieć, że ta kieszonka to na moje fajurki... :lol2: Dodam jeszcze, że właśnie skończyłam chyba pierwsze w mojej karierze 2 tygodnie bez jakichkolwiek nerwów i zgrzytów... :-) Jeszcze trochę, a poczuję się jak na urlopie... :-)

Danusiu i tego Tobie życzę, ja od 2 lat jestem na urlopie :)
14 maja 2017 20:36 / 3 osobom podoba się ten post
Wstawię parę fotek z Nikiszowca ale najpierw trzeba je przygotować, tzn. zmniejszyć 
14 maja 2017 20:55 / 3 osobom podoba się ten post
Mycha

Wstawię parę fotek z Nikiszowca ale najpierw trzeba je przygotować, tzn. zmniejszyć :strzela z bicza:

Mnie też bysię przydało zmniejszyć tzn. zwężyć np. Fotoszopem 
14 maja 2017 21:15 / 3 osobom podoba się ten post
MeryKy

Mnie też bysię przydało zmniejszyć tzn. zwężyć np. Fotoszopem :lol2:

Ale żeby te  zmiany  fotoszopowe zostały już na stałe. Dupcie bym mu wystawiła, bardzo chętnie. 
14 maja 2017 21:53 / 9 osobom podoba się ten post
 Nikiszowiec. 
14 maja 2017 21:54 / 3 osobom podoba się ten post
Nikiszowiec to stara górnicza dzielnica Katowic. Więcej w wikipedii albo MeryK opisze.
14 maja 2017 22:12 / 5 osobom podoba się ten post
Mycha

Nikiszowiec to stara górnicza dzielnica Katowic. Więcej w wikipedii albo MeryK opisze.

Nikiszowiec jest pomnikiem historii. W Wikipedii jest wystarczający opis. 
14 maja 2017 22:13 / 3 osobom podoba się ten post
No właśnie. Jakby co, to ja dzisiaj razem z MeryK po pomniku łaziłam. Architektura poniemiecka, jak widać na zdjęciach.
14 maja 2017 22:17 / 5 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Utknęłam u dzieci . Miałam wracać pod wieczór , ale niestety z przyczyn ode mnie niezależnych wyjeżdżamy stad jutro rano ... znaczy przyczyna to taka , ze stół zbyt obficie zaopatrzony , gości jak na weselu ...no i ten teges troszeczkę . Wymówiłam się chorobą i zmęczeniem i odstawiono mnie do chaty , udostępniono lapka ...ale okularów do czytania niet i mogę wypisywać głupoty ... W ciszy za długo nie pobyłam , bo już zwożą żarełko co pozostało a pozostało na jakiś tydzień dla dziesięcioosobowej rodziny.... Nie mogę patrzeć na jadzenie ...piję zieloną herbatę ...harmider taki , że nie słyszę własnego kaszlu .

Wszyscy cie tak kochaja i dobrze,ze masz taka duzo rodzine. Tys chyba tyz z wnukami? Nie mam wnukow i nie wiem czy miec bede ale co tam se poczytam o twoich. Udanego urlopowowania.
14 maja 2017 22:35 / 3 osobom podoba się ten post
Mycha

Fajna wycieczka tym bardziej, że pogoda dopisała.....wstyd się przyznać ale nie znam tych terenów. Po prostu nie było okazji aby poznać. Muszę chociaż poczytać......
14 maja 2017 22:35 / 6 osobom podoba się ten post
Mycha

No właśnie. Jakby co, to ja dzisiaj razem z MeryK po pomniku łaziłam. Architektura poniemiecka, jak widać na zdjęciach.

Nie zapomnijmy tez o Giszowcu