Już niedługo Dzień Dziecka:-)

Już niedługo Dzień Dziecka:-)
My z Mychą obleciałyśmy Giszowiec i Nikiszowiec. W Pli Pla Plo słodkości a w Cafe Byfyju Myszka trochę na ruszta jedzonka wrzuciła a ja napój pomarańczowy piłam :mniam:
Dobrze, że światła nie jadłaś......:lol3:
Powiem Ci ze jak teraz zdjęcia oglądnęłam. To pomyślałam, właśnie, że muszę się jednak na światło przerzucić. :smiech3:
Posiedzę z Wami bo grill został przeniesiony na jutro... Pan doktor psychiatrii i psychologii, a jednocześnie syn mojej pdp i organizator grilla został wezwany na chałturę :-)Gra w jakimś zespole na perkusji :-) Dobrze, że go wezwali bo teraz leje jak z cebra... :-) Moja pdp skończyła dla mnie fartuszek... :-) Cieszę się bardzo... bo jest twarzowy i ma kieszonkę...Pdp nie omieszkała powiedzieć, że ta kieszonka to na moje fajurki... :lol2: Dodam jeszcze, że właśnie skończyłam chyba pierwsze w mojej karierze 2 tygodnie bez jakichkolwiek nerwów i zgrzytów... :-) Jeszcze trochę, a poczuję się jak na urlopie... :-)
Wstawię parę fotek z Nikiszowca ale najpierw trzeba je przygotować, tzn. zmniejszyć :strzela z bicza:
Mnie też bysię przydało zmniejszyć tzn. zwężyć np. Fotoszopem :lol2:
Nikiszowiec to stara górnicza dzielnica Katowic. Więcej w wikipedii albo MeryK opisze.
Utknęłam u dzieci . Miałam wracać pod wieczór , ale niestety z przyczyn ode mnie niezależnych wyjeżdżamy stad jutro rano ... znaczy przyczyna to taka , ze stół zbyt obficie zaopatrzony , gości jak na weselu ...no i ten teges troszeczkę . Wymówiłam się chorobą i zmęczeniem i odstawiono mnie do chaty , udostępniono lapka ...ale okularów do czytania niet i mogę wypisywać głupoty ... W ciszy za długo nie pobyłam , bo już zwożą żarełko co pozostało a pozostało na jakiś tydzień dla dziesięcioosobowej rodziny.... Nie mogę patrzeć na jadzenie ...piję zieloną herbatę ...harmider taki , że nie słyszę własnego kaszlu .
Nikiszowiec to stara górnicza dzielnica Katowic. Więcej w wikipedii albo MeryK opisze.
No właśnie. Jakby co, to ja dzisiaj razem z MeryK po pomniku łaziłam. Architektura poniemiecka, jak widać na zdjęciach.