Śląskie

26 lutego 2015 08:36
Hello gryfne dziołszki:)
26 lutego 2015 08:37 / 1 osobie podoba się ten post
MeryKy

Dzien dobry wszystkm! U mnie dzisiaj szaro, buro i ponuro. Jest jakas szansa ze sloneczko zaswieci?

Mery zawsze jest szansa:))))) a nawet nadzieja:) U mnie dziś od samego rańca pięknie świeci, przesyłam do Ciebie kilka promyków :)
26 lutego 2015 08:38 / 1 osobie podoba się ten post
nesca_nebesca

Hello gryfne dziołszki:)

Szczynść Boże :)))
26 lutego 2015 08:41 / 1 osobie podoba się ten post
nesca_nebesca

Mery zawsze jest szansa:))))) a nawet nadzieja:) U mnie dziś od samego rańca pięknie świeci, przesyłam do Ciebie kilka promyków :)

Czekam cierpliwie na te promyki :)) Wystarczy ze dotra po poludniu ;)) Polece na spacerek bo sie dusze. Wolnosci mi brakuje ehhh
26 lutego 2015 08:43 / 1 osobie podoba się ten post
MeryKy

Szczynść Boże :)))

Mery tak sobie teraz pomyślałam, że fajnie by było spotkac się w Parku Sląskim :) Jak już piękne ciepełko będzie :) Jakaś sobota :)
Oczywiście myślę, o wszystkich dziewczynach ze Śląskiego :) Co Wy na to???
26 lutego 2015 08:45 / 1 osobie podoba się ten post
MeryKy

Czekam cierpliwie na te promyki :)) Wystarczy ze dotra po poludniu ;)) Polece na spacerek bo sie dusze. Wolnosci mi brakuje ehhh

Jak mi brakowało wolności to nawet spacerowałam w deszczu z parasolem:) Liczyło się tylko to , że wyszłam z domu :)
26 lutego 2015 08:45
nesca_nebesca

Mery tak sobie teraz pomyślałam, że fajnie by było spotkac się w Parku Sląskim :) Jak już piękne ciepełko będzie :) Jakaś sobota :)

Moze byc ale ja bede w domciu dopiero w kwietniu i to jeszcze dokladnie nie wiem kiedy? 
26 lutego 2015 08:46 / 1 osobie podoba się ten post
Rafał dzwonił, że w Bytomiu deszcz i tak ma być podobno aż do mojego powrotu. Nic to, ważne, że będę u siebie .
26 lutego 2015 08:47 / 1 osobie podoba się ten post
nesca_nebesca

Jak mi brakowało wolności to nawet spacerowałam w deszczu z parasolem:) Liczyło się tylko to , że wyszłam z domu :)

Tez wychodze ale do pelni szczescia brakuje mi pogody. Bo lubie z aparatem pobiegac ;))))
26 lutego 2015 08:47
MeryKy

Moze byc ale ja bede w domciu dopiero w kwietniu i to jeszcze dokladnie nie wiem kiedy? 

Ja juz po jutrze do domku jadę, ale będę tutaj zaglądać :) Kurcze , może jakoś to zorganizujemy :)
26 lutego 2015 08:49 / 1 osobie podoba się ten post
Annika

Rafał dzwonił, że w Bytomiu deszcz i tak ma być podobno aż do mojego powrotu. Nic to, ważne, że będę u siebie :-).

Annika ty też ze Sląska? Fajnie:) Co ty myślisz o spotkaniu?
26 lutego 2015 08:51 / 1 osobie podoba się ten post
nesca_nebesca

Ja juz po jutrze do domku jadę, ale będę tutaj zaglądać :) Kurcze , może jakoś to zorganizujemy :)

A to teraz Annika tez wraca to moze cos zorganizujcie a ja to dopiero w kwietniu bede mogla sie poszwendac.
26 lutego 2015 08:57 / 1 osobie podoba się ten post
nesca_nebesca

Jestem jak najbardziej "za"!
Mam nadzieje,ze terminowo zgramy się,by duża ekipa się zebrała.

Na razie w Gliwicach deszcz...deszcz...deszcz....
26 lutego 2015 09:01 / 3 osobom podoba się ten post
Ja taka przyszywana Ślązaczka, bo większość życia w Małopolsce mieszkałam, w okolicy Suchej Beskidzkiej. Na Śląsku mieszkam kilka lat, ale gwarą mówić nie umiem .
Nie wiem na jak długo wracam, pewnie na ok 2 tygodnie . W pierwszym tygodniu będę siedzieć w Malborku. A na dzień dobry czeka mnie wizyta w Urzędzie Skarbowym w Bytomiu.
Osobiście spotkałam się z naszą Niantą i z Teresądd. Byłam zmienniczką Tereni . Miło wspominam dziewczyny .
27 lutego 2015 20:41
Annika

Tak o ok. 200 zł. Płaciliśmy wcześniej 59 zł miesięcznie na fundusz, a teraz 261 od marca. Do tego oczywiście czynsz. Mieszkanie ma lekko ponad 50 m i jest to starsze budownictwo. Podobno mają obniżyć się opłaty za ogrzewanie, ale o ile? Ludzie się zaczęli bać. Środkowe mieszkania mają większy metraż i tam o jeszcze większą kwotę wzrósł fundusz.  To tak jakbyś wzięła kredyt z perspektywą spłacania go przez 20 lat. Chore to jest.
Popsuł się nam daszek nad wejściem, z takiej pleksy . Czekaliśmy i czekaliśmy. W końcu znalazła się firma. Praca trwała jakieś 20 minut i skasowali z funduszu 1200 zł. Pleksę poprawili, nie wymienili jej na nową. Obecnie znów się pod cieżarem śniegu z dachu zerwała. I znowu nie ma kto naprawić. Stąd to zebranie, niech się tłumaczą jak wydają te pieniądze.

No to malutko płaciliście na fundusz ja już od paru lat w granicach 120 - 147 pln miesięcznie teraz. A reszta nie wspomnę.!!