Czy mogę prosić o przepis, do tej pory jadłem jajecznicę z bekonem.
Czy mogę prosić o przepis, do tej pory jadłem jajecznicę z bekonem.
Proszę :
SOS CEBULOWY;
ja dałam 2 cebulę, ugotować, przetrzeć przez sito, dodać do smaku soli, pieprzu, cukru
Do rondelka wlać 3/4szkl.mleka dodać przetartą cebulę, 1,1/2 łyżki masła.Zaprawić 1 łyżką mąki i 5 łyżkami śmietany.
CIASTO NALEŚNIKOWE tylko zamiast cukru sól
Bekon kroje na mniejsze kawałki , podsmażam /tylko nie dać spalić/ na wolnym ogniu, przełożyć na talerzyk
Casto nalesnikowe wylewam na rozgrzaną patelnie cieniutko, rozsypuje bekon i polewam ciastem.Przekręcam.
Podaje ułożone w trójkąt i polewam sosem.:)
Za płotem? :-)
U koleżanki,zza płota:)
Proszę :
SOS CEBULOWY;
ja dałam 2 cebulę, ugotować, przetrzeć przez sito, dodać do smaku soli, pieprzu, cukru
Do rondelka wlać 3/4szkl.mleka dodać przetartą cebulę, 1,1/2 łyżki masła.Zaprawić 1 łyżką mąki i 5 łyżkami śmietany.
CIASTO NALEŚNIKOWE tylko zamiast cukru sól
Bekon kroje na mniejsze kawałki , podsmażam /tylko nie dać spalić/ na wolnym ogniu, przełożyć na talerzyk
Casto nalesnikowe wylewam na rozgrzaną patelnie cieniutko, rozsypuje bekon i polewam ciastem.Przekręcam.
Podaje ułożone w trójkąt i polewam sosem.:)
Ja sos cebulowy robię tak.
Cebulę solę i przysmażam na maśle, podlewam bulionem lub wodą z czajnika, [ mała ilość] , przykrywam, podgotuję trochę, potem dodaję trochę mąki,
jak kto woli trochę śmietany,,,, :gotowanie: Sos jest brązowy, smaczny itd,,,
Ja sos cebulowy robię tak.
Cebulę solę i przysmażam na maśle, podlewam bulionem lub wodą z czajnika, [ mała ilość] , przykrywam, podgotuję trochę, potem dodaję trochę mąki,
jak kto woli trochę śmietany,,,, :gotowanie: Sos jest brązowy, smaczny itd,,,
Skorzystam również z tego przepisu. Moja babcia jest miło zaskoczona, bowiem częściej towarzyszę jej w kuchni. Próbuję zaimponować koleżance.
Kulencja sobie zażyczyła Konigsbergklopse......W przepisie są z mielonego oczywiście ,ale z sardynkami:(Błeeeeeeee.Ale poszłyśmy na kompromis-zrobię,ok,ale żadnych sardynek do mięsa!!!!Fuj fuj fuj.Do tego kartofle oczywiście,choć przepis podaje makaron,ale na makaron Kulka ma ostre zęby,oraz mizeria.
Pierwsze słyszę o sardynkach.
Ja robiłam z kaparami ofkors.
Pierwsze słyszę o sardynkach.
Ja robiłam z kaparami ofkors.