Dzisiaj tak pisałam zawzięcie z taką jedną z naszego forum ,że aż kartofle na obiad przypaliłam.No kto to widział,żeby w pracy obiadu nie przypilnować.Garnek uratowałam ,ale z kartoflami gorzej .Fuj.Następną porcję ugotowałam.
Dzisiaj tak pisałam zawzięcie z taką jedną z naszego forum ,że aż kartofle na obiad przypaliłam.No kto to widział,żeby w pracy obiadu nie przypilnować.Garnek uratowałam ,ale z kartoflami gorzej .Fuj.Następną porcję ugotowałam.
Ja tez tak pisalam na forum ( dawne czasy ), ze jak poczulam smrod spalenizny to oprzytomnialam. Garnek moczylam i szorowalam przez trzy dni.....A w domu smierdzialo przez dwa dni......:lol3: i do tej pory nie wiem czy Pdp tego nie czuła czy przez grzeczność nie zapytała co znowu przypalilam......:smiech3:
Dziś o mały włos nie przypaliłam kapusty,ale tu wina ( nie Tuska) tej płyty ceramicznej,rozregulowana w cały świat . 1 czy 8 hajcuje tak ,że klękajcie narody.:-)
Tu gdzie jestem teraz mam to samo.....nie mogę do ładu dojść z ta płytą.....wszystko mi się buzuje.....
Tu gdzie jestem teraz mam to samo.....nie mogę do ładu dojść z ta płytą.....wszystko mi się buzuje.....
To samo mam....ale jak sobie wrócę na " moje" stare śmieci,jak sobie nastawię rosół na kuchni węglowej i tak sobie będzie parę godzin pyrkotał...rozmarzyłam się,pychota :-)
A Pdp zje taki rosół ? Z makaronem na ten przykład ? Bo moja Pdp tylko Brühe ze słoika jada tzn jako popitkę.....:lol3: Jak jej powiedzialam, ze w Polsce rosół z makaronem się jada to była zdziwiona.
A Pdp zje taki rosół ? Z makaronem na ten przykład ? Bo moja Pdp tylko Brühe ze słoika jada tzn jako popitkę.....:lol3: Jak jej powiedzialam, ze w Polsce rosół z makaronem się jada to była zdziwiona.
Moja je rosół że szpeclami ,albo lane kluski .Zwykły makaron też je.Ewa ,to wszystko jaki region Niemiec i zwyczaje jedzeniowe.
Teraz jestem w Szwabi,ale jak byłam koło Regensburga ,to Pdp też z makaronem nie jadła tylko maultasche cieniutko pokrojone ,lub ziemniaki dazu.
Teresa...szpecle to są lane kluski...
Teresa...szpecle to są lane kluski...
???? Co