W domu 9

15 lipca 2025 09:03
Anetaaa

Gdzie tam urodziny. Może na randkę poszła :smiech3: Mleczko wszystkiego najlepszego. Pogodna zostań i nie bierz nigdy niczego za poważnie. :serce::kwiatek dla ciebie2:

Od czasu do czasu muszę 
15 lipca 2025 09:13 / 2 osobom podoba się ten post
Nostalgiczna się robię  Często jednak wspomnienia z wygnania  wywołane jakim bodźcem wracają 
Mam całodobowo otwarte drzwi tarasowe i przy porannej kawie słyszę z wieży kościelnej melodie zapewne dobrze znana wszystkim katolikom .Niesie się ponad miastem, i trafia w moje drzwi .Przypomina mi się śpiew Muezina na który czekałam co dzień rano w Casablance .Dreszcz czułam . Tak ogólnie to mam szacunek do ich rytuałów .Chociaż niektóre są bardzo brutalne , w tych nie uczestniczyłam . Jest co wspominać ...

17 lipca 2025 18:49 / 2 osobom podoba się ten post
Mam wolne do poniedziałku, zrobiłam porządki po remoncie. Planuję zakupy do mieszkania, muszę wymienić kilka staroci na nowe. W telewizji polityczny burdel, za oknem szaro ale po cichu wierzę, że lato miło mnie zaskoczy słoneczną pogodą. Czekam aż przestanie padać i będę musiała sprawdzić warzywa w ogródku. W tym roku robiłyśmy z sąsiadkami zabezpieczenie przed sarenkami i dzikami, które w nocy wchodzą nam na działki i robią sobie warzywną ucztę. Na początku zjadły nam sadzonki fasoli. Poza tym deszczowa pogoda mnie zwabiła na forum, życzę wam spokojnej pracy i byście wykorzystali te letnie tygodnie poza internetem.
17 lipca 2025 18:53 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Nostalgiczna się robię :-) Często jednak wspomnienia z wygnania :-) wywołane jakim bodźcem wracają 
Mam całodobowo otwarte drzwi tarasowe i przy porannej kawie słyszę z wieży kościelnej melodie zapewne dobrze znana wszystkim katolikom .Niesie się ponad miastem, i trafia w moje drzwi .Przypomina mi się śpiew Muezina na który czekałam co dzień rano w Casablance .Dreszcz czułam . Tak ogólnie to mam szacunek do ich rytuałów .Chociaż niektóre są bardzo brutalne , w tych nie uczestniczyłam . Jest co wspominać ...

Ja na noc zawsze zamykam drzwi i okna. Kotom otwierasz?
18 lipca 2025 11:03 / 1 osobie podoba się ten post
Magdalenka

Ja na noc zawsze zamykam drzwi i okna. :-) Kotom otwierasz?

Nie, otwieram bo lubię spać i czuć . Drzwi zamykam jak wyjeżdżam z domu, albo jak jest upał. 
20 lipca 2025 08:59 / 3 osobom podoba się ten post
Magdalenka

Mam wolne do poniedziałku, zrobiłam porządki po remoncie. Planuję zakupy do mieszkania, muszę wymienić kilka staroci na nowe. W telewizji polityczny burdel, za oknem szaro ale po cichu wierzę, że lato miło mnie zaskoczy słoneczną pogodą. Czekam aż przestanie padać i będę musiała sprawdzić warzywa w ogródku. W tym roku robiłyśmy z sąsiadkami zabezpieczenie przed sarenkami i dzikami, które w nocy wchodzą nam na działki i robią sobie warzywną ucztę. Na początku zjadły nam sadzonki fasoli. Poza tym deszczowa pogoda mnie zwabiła na forum, życzę wam spokojnej pracy i byście wykorzystali te letnie tygodnie poza internetem.

Trzeba przysiąść i pomyśleć . Jest czas na pracę jest też czas na internet . Jeśli mam robotę nie zaglądam w tel ani laptop ,lubię jednak przy ławce zajrzeć na forum . Martwiłam się o Dusie , myślę też o Gusi , Tiny nie widzę .Tyle lat  wspólnej rozmowy  wspólnych problemów przyzwyczailo mnie do tych osób .
Nie przeszkadza mi to ani w pracy ani w odpoczynku .
Pozdrawiam .

20 lipca 2025 17:50 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Trzeba przysiąść i pomyśleć . Jest czas na pracę jest też czas na internet . Jeśli mam robotę nie zaglądam w tel ani laptop ,lubię jednak przy ławce zajrzeć na forum . Martwiłam się o Dusie , myślę też o Gusi , Tiny nie widzę .Tyle lat  wspólnej rozmowy :-) wspólnych problemów przyzwyczailo mnie do tych osób .
Nie przeszkadza mi to ani w pracy ani w odpoczynku .
Pozdrawiam .:kwiatek dla ciebie2::kwiatek dla ciebie1:

Wakacje są - myślisz, że tak łatwo jest się zalogować ? 
28 lipca 2025 16:54 / 3 osobom podoba się ten post
Takie tam z domu,tyle że nie mojego,a mojego brata. Ostatni tydzień tam się w wczasowałam
Fajnie było,cieszyłam oczy zielenią i urodą kwiatów. Ale jest co robić przy tylu roślinach. Przez kilka dni ok,jednak na stałe chyba bym nie chciała 
30 lipca 2025 14:44 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Takie tam z domu,tyle że nie mojego,a mojego brata. Ostatni tydzień tam się w wczasowałam:-)
Fajnie było,cieszyłam oczy zielenią i urodą kwiatów. Ale jest co robić przy tylu roślinach. Przez kilka dni ok,jednak na stałe chyba bym nie chciała :oczko:

Nawet moje nie są tak okazałe. Rodziana obiecała doglądać poczas mojej nieobecności. Ładne, pozazdrościć. ❤️
01 sierpnia 2025 07:41
Aldonak

Nawet moje nie są tak okazałe. Rodziana obiecała doglądać poczas mojej nieobecności. Ładne, pozazdrościć. ❤️

pokaż swoje
28 sierpnia 2025 15:06 / 1 osobie podoba się ten post
Zajrzałam na siostrzane forum opiekunowe i wyhaczyłam ogłoszenie 
Mam tam konto , ponieważ kiedyś pisywałam tam i zapomniałam się wyrejestrować ..Sama byłam zaskoczona, że za pierwszym razem udało mi się zalogować 
Pamiętałam Nick i hasło choć to już sporo lat upłynęło od ostatniego pisania 
Tam jest dział w którym umieszczają prywatne ogłoszenia 
Zadzwoniłam.i gdyby nie to że teraz mi nie pasuje ( sprawy rodzinne ) pojechałabym 
 Kobieta po wylewie samotna , oferta prywatna bez pośredników ,600 € tygodniowo . Rozmawiałam z synem podopiecznej  , odniosłam dobre wrażenie 
 Potem zadzwoniłam do rodziny z którą współpracowałam , sprawdzili miejsce , potwierdzili wszystko to co już wiedziałam 
Trochę mi zal , za m-c półtora mogłabym jechać 
Wyszło tak jak w życiu wychodzi 

01 września 2025 15:06 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

Zajrzałam na siostrzane forum opiekunowe i wyhaczyłam ogłoszenie 
Mam tam konto , ponieważ kiedyś pisywałam tam i zapomniałam się wyrejestrować ..Sama byłam zaskoczona, że za pierwszym razem udało mi się zalogować 
Pamiętałam Nick i hasło choć to już sporo lat upłynęło od ostatniego pisania 
Tam jest dział w którym umieszczają prywatne ogłoszenia 
Zadzwoniłam.i gdyby nie to że teraz mi nie pasuje ( sprawy rodzinne ) pojechałabym 
 Kobieta po wylewie samotna , oferta prywatna bez pośredników ,600 € tygodniowo . Rozmawiałam z synem podopiecznej  , odniosłam dobre wrażenie 
 Potem zadzwoniłam do rodziny z którą współpracowałam , sprawdzili miejsce , potwierdzili wszystko to co już wiedziałam 
Trochę mi zal , za m-c półtora mogłabym jechać 
Wyszło tak jak w życiu wychodzi 

Z ciekawości zajrzałam i znalazłam to ogłoszenie , choć z trudem. Najpierw musiałam przewinąć jakiś bal maskowy. 
Faktycznie wygląda nieżle , no i szukający opiekunki widać, że rzeczowy, kulturalny człowiek. I w komentarzach udzielił odpowiedzi zainteresowanej.  
07 września 2025 07:56 / 1 osobie podoba się ten post
Wczoraj walczyłam z jabłkami 
Przygotowałam już z wszelkimi dodatkami i zagotowałem w słoikach . Teraz tylko ciasto zgniotę i będzie jabłecznik czy szarlotka. Dzisiaj będę leniuchować . Sąsiadka przyniosła mi kosz fasolki szparagowej takiej zielonej , szerokiej. Musiałam ją zagospodarować .Przed domem bałagan , poszerzają wejście od bramki do domu, żeby wyjść muszę dreptać do bramy wjazdowej z tyłu domu . Jeszcze trochę czasu upłynie na różne prace przeważnie w obejściu ,a potem pojadę gdzieś na południowy wschód Polski .Na razie szukam miejsca .
09 września 2025 09:09 / 1 osobie podoba się ten post
Wczoraj upiekłam karkówkę do chleba . Myślałam że skusze się dzisiaj na jakiś mały kawałek 
Nic z tego zjadłam jeden naleśnik z twarogiem i miseczkę pomidorków z oliwą . Śniadanie dzisiaj wcześniej , bo właśnie wybywam na targ 
Mięsko chwała, robię to wg przepisu rodzinnego .Jest pyszne ( kiedyś jadałam) ma piękny kolor jest wilgotne i pachnące .Nawet po wyjęciu z zamrażarki nie traci walorów .
10 września 2025 18:02 / 1 osobie podoba się ten post
Ciemno , za oknem . Chmury wiszą nad drzewami 
oglądam jakiś kryminał na Netflix i zaraz pójdę lulu . Lubię takie okoliczności i dwie korzyści mam 
Odpocznę i nie mam wyrzutów sumienia .
Do jutra .