Zrobiłam sałatkę ale czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego oni lubią tyle octu w sałatce? Pierwszy raz się z tym spotykam. Oczywiście sałatkę podałam do parówek.

Zrobiłam sałatkę ale czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego oni lubią tyle octu w sałatce? Pierwszy raz się z tym spotykam. Oczywiście sałatkę podałam do parówek.
To chyba indywidualne upodobania.
Ja na około 1kg ziemniaków daję łyżkę octu i wystarczy.
Dzisiaj się dowiedziałam, że nie przepadam za sałatką z octem. Mam tu ocet w butelce z dziurką, babcia zaczęła machać butelką na wszystkie strony miski. Nie dało się tego zjeść ale jej smakowało. :klotnia:
Nie używam octu do niczego, ani w domu ani tu.Chyba ,że do odkamieniania pralki lub czajnika:)
Nie używam octu do niczego, ani w domu ani tu.Chyba ,że do odkamieniania pralki lub czajnika:)
Kasiu, najczęściej w kuchni niemieckiej używany jest ocet winny. Nigdy w De nie widziałam, żeby ktoś do potraw używał octu spirytusowego. Ten służy tu do odkamieniania i też niespecjalnie, bo śmierdzi ;).
Tu o właściwościach octu winnego:
http://bonavita.pl/ocet-winny-wlasciwosci-zastosowanie-przepis
Może warto najpierw poczytać, a później narzekać ;)? Nie mówię o tym, co komu smakuje, a co nie, bo to zupełnie inna historia :D.
Ja przecież nie narzekałam ,napisałam tylko ,że nie używam,żadnego octu nie używam.Winny czy niewinny ocet wcale zdrowy nie jest wg mnie.
Ok, ok :D. Sok z cytryny i kiszonki też winne czy całkiem niewinne :D?