Na wyjeździe 40

05 lutego 2018 09:55 / 6 osobom podoba się ten post
kasia63

To jest Basia bardzo proste,wystarczy ,że UE wykluczy Polskę ze strefy Schengen i po zawodach.Czasowo to może potrwać wcale nie tak długo.I Europa i świat mają dosyć kato faszystowskiego kraiku,któy łamie wszelkie zasady demokracji i pod nosem wyrasta.......W każdej chwili jedną uchwałą może się to zmienić.

Obyś się myliła.
05 lutego 2018 11:08 / 1 osobie podoba się ten post
To by się ale porobiło ...
05 lutego 2018 11:15 / 2 osobom podoba się ten post
Kama84

To by się ale porobiło ... :figiel: :lol1: :smiech3:

Ja mysle,że do tego nie dojdzie , zresztą są wizy pracownicze.
05 lutego 2018 11:43 / 8 osobom podoba się ten post
kasia63

To jest Basia bardzo proste,wystarczy ,że UE wykluczy Polskę ze strefy Schengen i po zawodach.Czasowo to może potrwać wcale nie tak długo.I Europa i świat mają dosyć kato faszystowskiego kraiku,któy łamie wszelkie zasady demokracji i pod nosem wyrasta.......W każdej chwili jedną uchwałą może się to zmienić.

Kasiu, tego newsa to wyczytałaś na patriotyczno-narodowościowym portalu?  Dziwię się Tobie, że puszczasz w eter takie newsy, podobnie jak dziwię się, że bywasz na takich portalach.Juz samo żródło tej informacji mówi samo za siebie. Czyzbyś zmieniła poglądy ?
05 lutego 2018 12:49 / 4 osobom podoba się ten post
doda1961

Kasiu, tego newsa to wyczytałaś na patriotyczno-narodowościowym portalu?  Dziwię się Tobie, że puszczasz w eter takie newsy, podobnie jak dziwię się, że bywasz na takich portalach.Juz samo żródło tej informacji mówi samo za siebie. Czyzbyś zmieniła poglądy ?

Czyli na jakim????Nie bywam na takich portalach,na FB to najszłam.Niezależnie od źródła taka opcja jest wysoce prawdopodobna,już rok temuaUE domagałą się ograniczenia przywilejów wynikających ze strefy Schengen,wobec naszego kraju też.Więc,zwłaszcza dziś kiedy nasze stosunki dyplomatyczne ochłodziły się prawie do minusowej temperatury z wieloma krajami to jest możliwe.......
05 lutego 2018 13:14 / 7 osobom podoba się ten post
kasia63

Czyli na jakim????Nie bywam na takich portalach,na FB to najszłam.Niezależnie od źródła taka opcja jest wysoce prawdopodobna,już rok temuaUE domagałą się ograniczenia przywilejów wynikających ze strefy Schengen,wobec naszego kraju też.Więc,zwłaszcza dziś kiedy nasze stosunki dyplomatyczne ochłodziły się prawie do minusowej temperatury z wieloma krajami to jest możliwe.......

E tam, a kto ich starców będzie pielęgnował? To plotka jakaś, ktora wyszła z ust katolickich narodowców. Kliknij ten link co zapodałaś, to sobie zobaczysz kto te prawdy objawione głosi.
05 lutego 2018 20:34 / 3 osobom podoba się ten post
kasia63

Nie martw się Kasiu, długo do tego nie dojdzie. 
05 lutego 2018 20:46 / 10 osobom podoba się ten post
Najeździłam się ostatnio z moją pdp a to nie lekki chleb Kobita koniecznie chce jechać 40-50 km tam gdzie jest jednopasmówka i wszyscy akurat do domu wracają. Kurde jechałam pierwsza a za mną caały rząd aut. A moja pdp mówi żebym zwolniła, no jechałam 60-70 km/h tam gdzie dozwolone 70 km/h. Po prawej i po lewej pełno aut. Ci co za nami pewnie klęli pod nosem, wyprzedzić nie mają jak a moja pdp "się boi". Powiedziałam jej, że nie jesteśmy same na drodze i że jak się boi to niech się tak nie wpatruje w drogę, tylko patrzy gdzieś na bok. Ale ona gdziee tam. Siedzi jak wrona i wpatruje się w asfalt, bo musi wszystko widzieć. Jak już dojeżdżałyśmy do babcinej miejscowości to jakiś kierowca nie wytrzymał nerwowo i wyprzedził nas, no niekoniecznie w miejscu dozwolonym Otrąbił nas w ramach protestu oczywiście. Pdp o mało nie zeszła, bo oczywiście strasznie się zlękła. Matko kochana, mam mordercze zapędy jak z nią gdziekolwiek jadę ale jeszcze parę dni i wracam do domciu. Jutro ostatnia "wycieczka"
05 lutego 2018 20:49 / 3 osobom podoba się ten post
Mycha

Nie martw się Kasiu, długo do tego nie dojdzie. 

05 lutego 2018 20:53 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

Najeździłam się ostatnio z moją pdp a to nie lekki chleb :lol1: Kobita koniecznie chce jechać 40-50 km tam gdzie jest jednopasmówka i wszyscy akurat do domu wracają. Kurde jechałam pierwsza a za mną caały rząd aut. A moja pdp mówi żebym zwolniła, no jechałam 60-70 km/h tam gdzie dozwolone 70 km/h. Po prawej i po lewej pełno aut. Ci co za nami pewnie klęli pod nosem, wyprzedzić nie mają jak a moja pdp "się boi". Powiedziałam jej, że nie jesteśmy same na drodze i że jak się boi to niech się tak nie wpatruje w drogę, tylko patrzy gdzieś na bok. Ale ona gdziee tam. Siedzi jak wrona i wpatruje się w asfalt, bo musi wszystko widzieć. Jak już dojeżdżałyśmy do babcinej miejscowości to jakiś kierowca nie wytrzymał nerwowo i wyprzedził nas, no niekoniecznie w miejscu dozwolonym :lol2: Otrąbił nas w ramach protestu oczywiście. Pdp o mało nie zeszła, bo oczywiście strasznie się zlękła. Matko kochana, mam mordercze zapędy jak z nią gdziekolwiek jadę :lol3: ale jeszcze parę dni i wracam do domciu. Jutro ostatnia "wycieczka"

Mycha nie stresuj sie,jezeli jechalas przepisowe 70km/h a tam bylo tyle dozwolone to ok.Ja zuwazylam,że akurat niemcy jezeli chodzi o dozwoloną predkosc to jezdza raczej przepisowo.Widocznie ten nerwowy kierowca to nie byl Niemiec.
ps mam pytanie czy jestes zgloszona do ubezp pdp?
05 lutego 2018 21:24 / 2 osobom podoba się ten post
Dziewczynka.z

Mycha nie stresuj sie,jezeli jechalas przepisowe 70km/h a tam bylo tyle dozwolone to ok.Ja zuwazylam,że akurat niemcy jezeli chodzi o dozwoloną predkosc to jezdza raczej przepisowo.Widocznie ten nerwowy kierowca to nie byl Niemiec.
ps mam pytanie czy jestes zgloszona do ubezp pdp?

Dziewczynko ja się nie stresuję innymi kierowcami tylko moja pdp  Nie jestem zgłoszona do jej ubezpieczenia. Ona ma ubezpieczenie bez względu na to kto kieruje autem. Tak mi powiedziano. 
05 lutego 2018 21:29 / 7 osobom podoba się ten post
tina 100%

Chyba nie, ale coś się dzieje. 
Artykuł z Handelsblatta 
http://www.handelsblatt.com/politik/deutschland/fluechtlingskrise-gegenwind-fuer-merkel-aus-polen-und-oesterreich/12688496-3.html

Poczytam jutro Tinuś. Jestem padnięta. Dzisiaj spałam do 8,30 !! dobrze że tutaj można tak długo spac, bo pdp wstaje jeszcze później. Chcę się wyspać, bo jadę na "oparach" cierpliwości  a to męczy. Mam nadzieję, że Misia nie zgwałcę 
Dobranoc, tutaj się pożegnam 
05 lutego 2018 21:36 / 6 osobom podoba się ten post
Mycha

Poczytam jutro Tinuś. Jestem padnięta. Dzisiaj spałam do 8,30 !! dobrze że tutaj można tak długo spac, bo pdp wstaje jeszcze później. Chcę się wyspać, bo jadę na "oparach" cierpliwości :hihi: a to męczy. Mam nadzieję, że Misia nie zgwałcę :zakochany1:
Dobranoc, tutaj się pożegnam 

Ale ten Miś -widać po jego minie, że nie ma nadziei:)
Dobranoc :)
05 lutego 2018 21:36 / 6 osobom podoba się ten post
A po co ci Misiek? Poszukaj jakiegoś fajnego kawalera 

05 lutego 2018 21:41 / 3 osobom podoba się ten post
Mycha

Dziewczynko ja się nie stresuję innymi kierowcami tylko moja pdp :lol1: Nie jestem zgłoszona do jej ubezpieczenia. Ona ma ubezpieczenie bez względu na to kto kieruje autem. Tak mi powiedziano. 

Lepiej to sprawdź. Bo na ogół płacą te tańsze ubezpieczenia tylko na właściciela auta.