Co dzisiaj gotujesz na obiad? 13

14 marca 2018 12:03 / 6 osobom podoba się ten post
Jednak nie bede jeść placków.
Mam dwie patelnie to poszłam na kompromis: Na jednej placki dla babci,na drugiej omlet z warzywami dla mnie.Dla każdego coś dobrego
14 marca 2018 13:35 / 8 osobom podoba się ten post
Zupa pieczarkowa z makaronem .
14 marca 2018 16:22 / 4 osobom podoba się ten post
Ja sie nie wysililam, zupa kalafiorowa od wczoraj, dodalam tylko po klopsie.Dla,mnie herbata imbirowa, seniorka -woda mineralna.
14 marca 2018 16:44 / 2 osobom podoba się ten post
Marta2

Lubię ale takie prawdziwe.Z tartych ziemniaków, z cebulą ostro przyprawione i chrupiące.Bez Apfelmusu .
Ale tu,jak to bywa często,takie placki nieznane są.Gotowe mrożone niejadalne moim zadaniem,przepyszne zdaniem babci.
Nie bede sie kłócić nie warto;-)

Ja tu robię często-dla równowagi Kulka je z apfelmussem a ja ze smietaną.Co to jest te 6-7 kartofelków zetrzeć,nic  a jaka pychotka)Kupne są błeee:(
14 marca 2018 17:07 / 4 osobom podoba się ten post
kasia63

Ja tu robię często-dla równowagi Kulka je z apfelmussem a ja ze smietaną.Co to jest te 6-7 kartofelków zetrzeć,nic  a jaka pychotka)Kupne są błeee:(

Kasiu...Smietana jest z latoza
14 marca 2018 17:13 / 3 osobom podoba się ten post
fioletowa.mysz

Kasiu...Smietana jest z latoza:-)

Trudno,lubię śmietanę) 
14 marca 2018 18:47 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Wiem że błee ale babci nie przekonam.Jej smakują .Zresztą muszę też zużywać zapasy zamrażarkowe.
Jutro będzie rosół,taki normalny na kurczęciu i kluseczki lane do niego zrobię i pietruszka zielona i marcheweczki ciut .Mniam.
14 marca 2018 19:33 / 2 osobom podoba się ten post
Frytki z panierowaną rybą , z sosem chrzanowym , z dodatkiem drobno pokrojonej natki pietruszki .
14 marca 2018 19:35 / 1 osobie podoba się ten post
Marta2

Jednak nie bede jeść placków.
Mam dwie patelnie to poszłam na kompromis: Na jednej placki dla babci,na drugiej omlet z warzywami dla mnie.Dla każdego coś dobrego :-)

Dobry pomysł .)
15 marca 2018 05:31 / 1 osobie podoba się ten post
W domu muszę sie naprodukować. Zasmakowało egzotyczne danie więc dzisiaj znów będzie tadżin a na deser strudel austryjacki. W/g oryginalnego przepisu z bitą smietaną . Ja bez smietany i to nie z racji smakowych tylko dbam o linie . Słodkie jadam raz w tygodniu - wystarczy . 
15 marca 2018 07:57 / 2 osobom podoba się ten post
Nie ma to tamto . Dzisiaj warzę obiad. Świeża Bratwurst obsmażona , na Grunkohlu ( pyszna zielenina po doprawieniu i podgrzaniu ) oraz ziemniaki w kostkę. Będę zajadać A z babką to nie wiem ....
15 marca 2018 08:20 / 4 osobom podoba się ten post
Zupka mi się odmraża)Z makaronem oczywiście)
15 marca 2018 08:32 / 4 osobom podoba się ten post
Dzisiaj obiad na spokojnie,bez nerwacji...pizza mrożona ( szok!!! Pdp zna taki wynalazek ) by Wagner.
15 marca 2018 10:39 / 7 osobom podoba się ten post
Rysz, sałata i osoś
15 marca 2018 11:02 / 7 osobom podoba się ten post
Grillowana karkowka, odpoczywajaca noca w marynacie, frytki, salata i brokul. Na deser owoce, wlasnorecznie obrane przeze mnie ze skorki. Babcia wypije piwo, bo od wczoraj o tym marzy. Smacznego!