Wielkanoc - życzenia

23 marca 2016 23:35 / 2 osobom podoba się ten post
Myślę że śmierć bo od niej nie ma odwrotu.Nie ma żadnej szansy ani żadnej nadziei.
24 marca 2016 12:38 / 1 osobie podoba się ten post
Knorr

Jeden mówi nie płacz, drugi no ze płacz. A ja powiem,żeby pomodlić się za dusze tych, którzy odeszli.
Każdy z nas tu żyjących pożegnał kiedyś kogoś spośród swoich bliskich. Rodziców, rodzeństwo, przyjaciół najlepszych, najwspanialszych i wiernych.
Ludzi bez których już nic nigdy nie będzie takie samo. Czas zabliźnia rany, aczkolwiek jak byśmy płakali lub nie, nie zmienimy praw,które rządzą na Ziemii. Jedni odchodzą- to smutek, inni się rodzą-to radość.
Czas zabliźnia rany, ale nie zaciera pamięci.

........czas niczego nie zabliżnia!!!!!!
24 marca 2016 12:40
anula2

Czas leczy rany.
24 marca 2016 12:47 / 2 osobom podoba się ten post
opiekun_Janusz

Czas leczy rany.

.....i niczego nie leczy, czas poprostu upływa.........
24 marca 2016 12:56
anula2

.....i niczego nie leczy, czas poprostu upływa.........

Przeciez sie nie zatrzyma
24 marca 2016 13:02 / 4 osobom podoba się ten post
mleczko1

Przeciez sie nie zatrzyma :-)

Jak się też tutaj światecznie zrobiło ! .....czas się zatrzyma , zatrzyma . Mój się kiedyś zatrzymał i to 4 razy .....jeżuńku ilem się później pieluch naprała , po nocach nie spałam
24 marca 2016 13:18 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Jak się też tutaj światecznie zrobiło ! .....czas się zatrzyma , zatrzyma . Mój się kiedyś zatrzymał i to 4 razy .....jeżuńku ilem się później pieluch naprała , po nocach nie spałam :-)

Bo to  Basiu  był czas w dobrych czasach
24 marca 2016 13:19 / 4 osobom podoba się ten post
Ja juz mam zaplanopwane święta. Śniadanie wielkanocne u córki Pdp z 2 polskimi potrawami,/ a zrobię 3 niech im tam/  i ciastem polskim, poniedziałek wyjazd z Synem , Synową i Pdp do Jej siostry / rodzinny dom na Bawarskie lasy / 130km/. Bardzo nie chciałam ale Córka Powiedziała,że jak pojade to prędzej mi zleci i nie będe myslała o domu- może i lepiej. Wtorek, środa wolne - Pdp Klubik zalicza Jakos trzeba przeżyc ,ale mi jest smutno.
24 marca 2016 13:25 / 2 osobom podoba się ten post
michasia

Ja juz mam zaplanopwane święta. Śniadanie wielkanocne u córki Pdp z 2 polskimi potrawami,/ a zrobię 3 niech im tam/  i ciastem polskim, poniedziałek wyjazd z Synem , Synową i Pdp do Jej siostry / rodzinny dom na Bawarskie lasy / 130km/. Bardzo nie chciałam ale Córka Powiedziała,że jak pojade to prędzej mi zleci i nie będe myslała o domu- może i lepiej. Wtorek, środa wolne - Pdp Klubik zalicza:tanczy: Jakos trzeba przeżyc ,ale mi jest smutno.:zalamka2:

Całkiem przyjemny ten plan, a po świętach jeszcze trochę relaksu
24 marca 2016 13:26 / 4 osobom podoba się ten post
mleczko1

Bo to  Basiu  był czas w dobrych czasach :-)

Oj tak ...co by czlowiek teraz dał za to , żeby w pieuchach się pobabrać ? ale nie , żeby w pieuchach PDP-ch , ino , żeby tak się czasy wróciły ,żeby na skutek " poważnej roboty " w tych pieluchach się babrać . A , było , minęło ....teraz już tylko najwyżej pieluchy wnucząt zostają , ale tylko na wymianę , bo to już nie tetrowe , czy flanelowe jak za dawnych , dobrych , MŁODYCH czasów . Oj , kręci się łezka w oku
24 marca 2016 13:31 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Oj tak :-)...co by czlowiek teraz dał za to , żeby w pieuchach się pobabrać ? ale nie , żeby w pieuchach PDP-ch , ino , żeby tak się czasy wróciły ,żeby na skutek " poważnej roboty " w tych pieluchach się babrać . A , było , minęło ....teraz już tylko najwyżej pieluchy wnucząt zostają , ale tylko na wymianę , bo to już nie tetrowe , czy flanelowe jak za dawnych , dobrych , MŁODYCH czasów . Oj , kręci się łezka w oku :-):placz3:

Oj tak :) to był czas , g.........ko pachniało i było widać,że sa dzieci w domu, jak się kilkadziesiat pieluch powiesiło na sznurku
24 marca 2016 13:36 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Oj tak :-)...co by czlowiek teraz dał za to , żeby w pieuchach się pobabrać ? ale nie , żeby w pieuchach PDP-ch , ino , żeby tak się czasy wróciły ,żeby na skutek " poważnej roboty " w tych pieluchach się babrać . A , było , minęło ....teraz już tylko najwyżej pieluchy wnucząt zostają , ale tylko na wymianę , bo to już nie tetrowe , czy flanelowe jak za dawnych , dobrych , MŁODYCH czasów . Oj , kręci się łezka w oku :-):placz3:

zapomniałas o pieluchach na szteli  A były dwie, tetrowa piersza a potem flanelka szła to były czasy . Masz racje Basiu .
24 marca 2016 14:30 / 11 osobom podoba się ten post
Zdrowych , milych i spokonjnych Swiat Wielkanocnych dla tych co w domku z rodzina i dla tych co ciagle na strazy. Mam 5 dni wolnych. Dorwalam dzis polski sklep z polskimi artykulami. Bede miec polska Wielkanoc w De:) trzymajcie sie kochani cieplutko
24 marca 2016 19:37 / 3 osobom podoba się ten post
anula2

" ... umarłych wieczność dotąd trwa , dokąd pamięcią się im płaci... " Szymborska  . Masz rację . Czas nie leczy, tylko my uczymy się żyć w nowej rzeczywistości. Gdy w miejscu kogoś nam drogiego zostaje pustka . I ta pustka pozostanie już do końca . I bardzo boli .
24 marca 2016 20:14 / 1 osobie podoba się ten post
Knorr

Blizny można usunąć.

Blizna jest innym już ciałem i rzadzi sie włsnymi prawami ... ))))