Czytasz po niemiecku? Książka papierowa, pdf czy mobi?
Dziś szukam i czytam - mimo, że romansideł nie lubię, ale tak zarekomednowałaś, że och !
Dziś szukam i czytam - mimo, że romansideł nie lubię, ale tak zarekomednowałaś, że och !
Ja dziś poszalałam na Chomikuj.pl. ściągnełam 12 bajek po niemiecku,do tego słownik polsko-niemiecki,kilka powieści Brzezińskiej,Kinga,Picoult,Salvatore Anthony.
Czy słyszałyście,że niedługo Chomik będzie zlikwidowany?
Moja lista książek i autorow do których wracam.Kolejność przypadkowa.
Roma Ligocka -"Dziewczynka w czerwonym płaszczyku" i inne tej autorki
Fleszarowa-Muskat - wszystko
Nepomucka - wszystko
Kapuściński - wszystko
Auel -"Saga Ziemi"
Noah Gordon -"Medicus" i inne tego autora
Erich Segal-"Doktorzy" i inne tego autora
Grochola -wszystko
Kalicińska -wszystko
Majewski "Siedlisko","Zima w Siedlisku"
Yodi Picoult-"Bez mojej zgody" i inne tej autorki
Wańkowicz -wszystko
Dąbrowska -" Noce i dnie "
Reymont -"Chłopi"
Szymborska,Gałczyński,Pawlikowska-Jasnorzewska - poezja
Singer - wszystko
jak jeszcze coś mi sie przypomni to dopiszę:)
Ivanilia, a gdzie znalazłaś te bajki po niem. na chomiku, znaczy co wpisałas w wyszukiwarke? Znalazłam tam jakies bajki, ale tylko po polsku.
Ja teraz czytam "Tatiana i Aleksander" (drugi tom Jeźdźca Miedzianego), bardzo mnie wciągnął ten cykl. I zaczęłam "Wszystko czerwone" Chmielewskiej - już miałam ubaw :) Lubię jej książki.
Skad masz takie informacje?
http://chomikuj.pl/DominikaM87/DEUTSCH+-+GERMAN/e-book+de+4/ebook/Ein+ganzes+halbes+Jahr/Ein+ganzes+halbes+Jahr+-+Jojo+Moyes,2873816693.epub
Tu jest po niemiecku jakby co.
A ja właśnie skończyłam opracowywać zbiór Chmielewskiej.
Miałam kiedyś podesłany od kogos, ale nie wszystkie sie otwierały i nie było wszystkich.
Poprzerabiałam formaty, posciagałam resztę i moge sie pochwalić ze mam wszystko!!! w PDFie.
Dwa dni pracy , ale warto było, to moja najukochańsza autorka,szkoda, ze już nic nie napisze.
Teraz kolej na Musierowicz i Fleszarową-Muskat.
Mam co robić.
Ivanilia, a gdzie znalazłaś te bajki po niem. na chomiku, znaczy co wpisałas w wyszukiwarke? Znalazłam tam jakies bajki, ale tylko po polsku.
Ja teraz czytam "Tatiana i Aleksander" (drugi tom Jeźdźca Miedzianego), bardzo mnie wciągnął ten cykl. I zaczęłam "Wszystko czerwone" Chmielewskiej - już miałam ubaw :) Lubię jej książki.
Cała trylogia jest piękna, czytając pierwszą, część (Jeźdźca) i opis zimy w Leningradzie sama owijałam się szczelnie kocem, tak realistycznie napisane ( czas czytania - sierpień'2013 - upał nieziemski...)
Trylogia jest swietna,natomiast "Pieśń o poranku" strasznie mnie rozczarowała-jakby zupełnie innego autora i zakonczenie tez beznadziejne...W bibiotece czekam na kolejne jej powieści-"11 godzin" i "Dziewczyna z Time Squers" - kolejka jest:)
Masz to samo co ja! też na te same czekam, nie prędzej dostanę jak w kwietniu - maju, o ile na czas będą zwracane. A u nas bibliotekarki nie trzymają się tak ściśle terminu zwrotu, nie ma kar za przetrzymanie...
Chyba sie szybciej doczekam -w mojej wiejskiej bibliotece wiekszośc korzystających z księgozbiorów to dzieci-dorosłych niewiele osób wypożycza.....niestety.Na szczescie od jakichs 2 lat biblioteka ma przyzwoite fundusze jak na taka malutka czytelnie i duzo nowowsci jest.Czekam też na Danutę Wałęsową i Krystynę Jandę:)Jak wracam to mam zawsze podkładane nowości:)
Kasia, pierwszą książkę wypożyczyłam w piątym roku życia i ponieważ wtedy służbowe mieszkanie moich rodziców mieściło się w Domu Kultury, w którym mieściła się również biblioteka - to ja w ciągu roku stałam się pełnoprawnym stałym (i ulubionym) klientem... :))) Mówię poważnie, babki z bibl. były mną tak zachwycone że prześcigały się w wyszukiwaniu najpierw bajek, potem powieści dla młodzieży a później już pozostałych... Nie wiem ile książek jest w bibl. dzięki mnie, bo nigdy nie liczyłam, ale jak napisałam w zeszycie tytuł i autora czegoś, co moim zdaniem powinno być, to po jakimś czasie się ona tam znajdowała (zależność funduszowa tu miała duże znaczenie).
A że mnie kobiety znają jak łysą kobyłę i mój gust też, to zawsze mam co czytać. Np trylogię o Aleksandrze i Tatianie one mi podpowiedziały i... wsiąkłam :)))