Literatura piękna i mniej piękna

12 lutego 2014 10:53
Lili

Kolejny raz mówię Ci DZIĘKI !!! :)))

Przy Was wszystkich człowiek mądrzeje w każdej dziedzinie, sprawdziłam na sobie :)))

Lili, 
co Ty robisz o 1.20 w nocy na forum?
Nocny Marek z Ciebie ha...ha...
12 lutego 2014 13:32
A ma ktoś tę serię Camilli Läckberg w pdf-ach?
12 lutego 2014 13:42
Ma. Napisz na mojego meila to podeślę, Ty nie masz meila w profilu.
12 lutego 2014 13:42
giunta

A ma ktoś tę serię Camilli Läckberg w pdf-ach?

J.w.
12 lutego 2014 13:49
Ok, zaraz napiszę :) Dzięki!
13 lutego 2014 12:43 / 1 osobie podoba się ten post
http://dodane.pl/

Właśnie odkryłam taką stronkę - można ściągać filmy, audiobooki, ebooki itd.
I to chyba bez większych limitów i bez rejestracji.
13 lutego 2014 13:53
wichurra

http://dodane.pl/

Właśnie odkryłam taką stronkę - można ściągać filmy, audiobooki, ebooki itd.
I to chyba bez większych limitów i bez rejestracji.

O super, alternatywa chomika :)
16 lutego 2014 15:38
wichurra

Tak też robię. Teraz na "Kaznodziei" jestem.

Dziś na ZDF ok 22giej jest jeden z filmów z cyklu :Morderstwa w Fjallbece,na podstawie książek Camili Lackberg, chyba juz trzeci, jeśli Cie to zainteresuje.
16 lutego 2014 16:51
efka66

Dziś na ZDF ok 22giej jest jeden z filmów z cyklu :Morderstwa w Fjallbece,na podstawie książek Camili Lackberg, chyba juz trzeci, jeśli Cie to zainteresuje.

Niestety nie mam telewizora w pokoju, a u dziadka to nie chce mi się oglądać:)
Ale odkryłam wczoraj niemiecką stronę z filmami online, więc teraz coś więcej pooglądam.
25 marca 2014 10:30
Obejrzałam ostatnio "Dziewczynę z tatuażem" i ponieważ film wywarł na mnie dobre wrażenie, postanowiłam zapoznać się z trylogią Stiega Larssona. Jestem w połowie "Mężczyzn, którzy nienawidzą kobiet" i niestety... czytam to z zażenowaniem, bo o ile pomysł na historię jest ciekawy, to styl autora pozostawia bardzo wiele do życzenia. Dawno nie czytałam tak słabo napisanej książki.
25 marca 2014 10:52
Córka podesłała mi pdf z romansami historycznymi. Z braku ambitniejszej lektury czytam, tym bardziej że to literatura łatwa i przyjemna
25 marca 2014 11:06 / 1 osobie podoba się ten post
anmar

Córka podesłała mi pdf z romansami historycznymi. Z braku ambitniejszej lektury czytam, tym bardziej że to literatura łatwa i przyjemna

Anmar mam rożne pdf Michalak, Sawicka, Kalinowski, Żulczyk trochę kryminałów i takich tam :):):)
25 marca 2014 14:46
Joasia

Anmar mam rożne pdf Michalak, Sawicka, Kalinowski, Żulczyk trochę kryminałów i takich tam :):):)

Polecam swojego maila w wiadomym celu ;)))
25 marca 2014 17:19
Fathallah Judith " Chuda"Wstrząsająca powieść o anoreksji napisana przez nastolatkę. Siłę tej książki stanowi dramatyczne świadectwo autorki, która zachorowała na anoreksję w wieku 13 lat. Jej zmagania z chorobą trwały trzy lata, dziewczyna znalazła się na oddziale psychiatrycznym, przeszła swoje piekło. Przeszła je nie na darmo, udało jej się pokonać chorobę. Dziś, w pełni wyleczona, studiuje literaturę w Cambridge i pracuje nad drugą powieścią. Chuda to lektura, którą można również polecić rodzicom nastolatków - świetnie napisana, mocna i jednocześnie optymistyczna. Z anoreksji można wyjść.

Judith Fathallah ma 19 lat i pochodzi z Cardiff. Jest w połowie Walijką, w połowie Irakijką i całe życie spędziła w Walii. Gdy miała 8 lat, zginął tragicznie jej ojciec, który był irakijskim inżynierem. Dla Judith był to ogromny cios. Gdy miała 13 lat, była dosyć pulchna i w wakacje postanowiła definitywnie się odchudzić. Kilka miesięcy później zdiagnozowano u niej anorexię nervosę i została skierowana na dziecięcy oddział psychiatryczny.