Odliczam dni 19

24 grudnia 2019 09:44 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Proszę. Proszę . Nad j Bodeńskim byłam we Friedrischhafen . W Oldenburgu pracowałam we dwie , tzn ja 24 i opiekunka miejscowa . Z 6 tylko z jedną były tarcia :strach na wroble:

Friedrichshafen 
24 grudnia 2019 09:50 / 2 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Oj to chyba ciężki przypadek .,.

Okaże się na miejscu dlatego asekuracynie tylko na 5 tygodni się zadeklarowała a i tak od 3 do 11 stycznia będę pracowała sama. Aniołek przyleci dopiero 11 
25 grudnia 2019 07:08 / 5 osobom podoba się ten post
Środa, pierwszy dzień Świąt. Witam

Luke 12

Konwalia08 15

Maluda 16

dorotee 17

Clio 24

Polecam albo po obiadku
25 grudnia 2019 07:11 / 3 osobom podoba się ten post
Melduje sięŁo matko widzę że pochłonięta dziś jestem pisaniem jakiejś powieści od serca na co wskazuje emotikonka 
25 grudnia 2019 07:14 / 2 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Melduje się:-)Ło matko widzę że pochłonięta dziś jestem pisaniem jakiejś powieści od serca na co wskazuje emotikonka :smiech3:

No ba... może zapisujesz nowe rozdziały naszego forum
25 grudnia 2019 07:23 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

No ba... może zapisujesz nowe rozdziały naszego forum:smiech3:

No czemu nie bo u nas bardzo serdecznie ,przytulaski som i janioły taka miła atmosfera
25 grudnia 2019 07:27 / 3 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Melduje się:-)Ło matko widzę że pochłonięta dziś jestem pisaniem jakiejś powieści od serca na co wskazuje emotikonka :smiech3:

Piórem potrafisz pisać :zaskoczenie1
Gdzie Ty ta gęś dorwalas, żeby ją z piórek oskubac?
Podziwiam Cię za przygotowanie kolacji dla 10 osób(w pracy)
Ja gdyby nie pomoc córki to nie wiem czy bym dała radę.dla 6 przygotować. Trochę za mało czasu tym razem miałam żeby wszystko w domu blyszczalo i jeszcze Świąteczne potrawy były  przygotowane.
Na następny rok się jeszcze bardziej poprawie
Wszyscy i tak się bardzo cieszyli, że jestem w tym roku z nimi w Święta więc przymkneli oko na drobne niedociągnięcia :
25 grudnia 2019 07:35 / 2 osobom podoba się ten post
Konwalia08

No czemu nie bo u nas bardzo serdecznie ,przytulaski som i janioły taka miła atmosfera:smiech3:

No jasne że są na naszym forum i cmokaski i janioły
I jest.... (ocenzurowano)... 
Dziś świąteczny czas... Będzie okazja coś napisać po świętach 
25 grudnia 2019 09:55 / 2 osobom podoba się ten post
Kika67

Piórem potrafisz pisać :zaskoczenie1
Gdzie Ty ta gęś dorwalas, żeby ją z piórek oskubac? :smiech3:
Podziwiam Cię za przygotowanie kolacji dla 10 osób(w pracy) :oklaski:
Ja gdyby nie pomoc córki to nie wiem czy bym dała radę.dla 6 przygotować. Trochę za mało czasu tym razem miałam żeby wszystko w domu blyszczalo i jeszcze Świąteczne potrawy były  przygotowane.
Na następny rok się jeszcze bardziej poprawie :zawstydzony:
Wszyscy i tak się bardzo cieszyli, że jestem w tym roku z nimi w Święta więc przymkneli oko na drobne niedociągnięcia :slodki krolik::

Kolacja była na 2 osoby dziś obiad na 10 ale babcia ostro pomagała rolator w kuchni przeszkadzal
25 grudnia 2019 10:07 / 2 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Kolacja była na 2 osoby dziś obiad na 10 ale babcia ostro pomagała :gotowanie1::lodowka::piecze ciasteczka:rolator w kuchni przeszkadzal:nerwowa::hihi:

Mogła pomagać na siedząco. Ja stosowałam taki fotel na jednym ze zleceń gdzie podopieczna rwala się do pomocy. Jak to wygląda chyba wszyscy wiedzą. Przeszkadzający rolator, łapanie w locie naczyń i produktów, zwracanie uwagi żeby podopieczny się nie popazyl. Dlatego jak chcą pomagać najlepiej usadzic ich w bezpiecznym miejscu i niech kroja, odbierają itp. 
Lubię jak podopieczni jak ja to nazywam, interesują się życiem"
25 grudnia 2019 15:45 / 2 osobom podoba się ten post
Kika67

Mogła pomagać na siedząco. Ja stosowałam taki fotel na jednym ze zleceń gdzie podopieczna rwala się do pomocy. Jak to wygląda chyba wszyscy wiedzą. Przeszkadzający rolator, łapanie w locie naczyń i produktów, zwracanie uwagi żeby podopieczny się nie popazyl. Dlatego jak chcą pomagać najlepiej usadzic ich w bezpiecznym miejscu i niech kroja, odbierają itp. 
Lubię jak podopieczni jak ja to nazywam, interesują się życiem":-)

No pomoc pdp.na siedząco to b.dobry pomysł, ale u nas to nie przejdzie ,babka była szefową restauracji i dużo jej w kuchni jak są święta czy Geburstag Gotuje na prawdę smacznie .A tak normalnie w dni powszednie to do kuchni zagląda sporadycznie .
25 grudnia 2019 15:57 / 1 osobie podoba się ten post
Konwalia08

No pomoc pdp.na siedząco to b.dobry pomysł, ale u nas to nie przejdzie ,babka była szefową restauracji i dużo jej w kuchni jak są święta czy Geburstag :smiech3:Gotuje na prawdę smacznie .A tak normalnie w dni powszednie to do kuchni zagląda sporadycznie .:-)

To zmienia postać rzeczy :
Tak czy owak 2 osoby w jednej kuchni?
Ja tak nie lubię. Mąż podopiecznej u ktorej teraz byłam też dobrze gotowal i nie miał rolatora ale i tak to wzajemne przestawianie się w tej małej kuchni mega mnie wkurzalo. 
Dziwię się że przeważnie w dużych domach są ogromne salony a kuchnie jak w M-3 na blokach 
W moim poście zamiast fotel ma być fortel. Zabawnie to przejezyczenie mojemu telefonowi  wyszło 
26 grudnia 2019 05:23 / 5 osobom podoba się ten post
Czwartek, drugi dzień Świąt

Chociaż za oknem nie ma śniegu... ale cóż... wyobraźmy sobie..

Powolutku poodliczamy, mało nas tutaj...

Luke 11

Konwalia08 14

Maluda 15

dorotee 16

Clio 23

na dzień dobry

26 grudnia 2019 07:22 / 3 osobom podoba się ten post
2 T..Y..G..O..D..N..I..E
A tu ta kawa ? A ja w powitajkach szukałam Dzieki
26 grudnia 2019 07:32 / 3 osobom podoba się ten post
Konwalia08

2 T..Y..G..O..D..N..I..E:radosc1:
A tu ta kawa ? A ja w powitajkach szukałam :smiech3:Dzieki:hihi:

A ja dzis bedę piła kawę w Powitajkach,Odliczajkach,Jak minął dzień itp.