Jak minął dzień 6

30 grudnia 2019 12:50 / 7 osobom podoba się ten post
Jak ja nie lubię przerywanego... przerywanego obiadu
Chwilę przed obiadem zapytałem się dziadka jak zawsze, czy chce siusiu.. Nein... Jak zaczęliśmy obiad to pdp... Ich muss...  
Jak duże dziecko... 
A żona pdp dopiero przy obiedzie powiedziała mi, że o 13.30 idzie na zakupy.. Zawsze rano mówi... Ech.. Ale żaden problem, wyjdę wieczorem,, gdy dziadek zalegnie już w łóżku.
A tak wkoło jest wesoło
30 grudnia 2019 16:11 / 5 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Porządek w lodówce i spiżarni zrobiony. Z wczorajszych ziemniaków kluski śląskie zrobione do karkówki i buraczków zasmazanych. Trzeba wszystko podjadać żeby nie marnować żywności. :pranie: zrobione i :odkurzanie: i :mycie podlogi: potem jeszcze małe zakupy i odpoczynek. Teraz czas na drugą :kawa: . Zimno i wietrznie na dworze więc nawet nie chce się nosa wystawiać na dwór. Spokojnego popołudnia Wam życzę. :kwiatek dla ciebie2:

Popieram Cię Dusiu w niemarnowaniu żywności. Mam tak samo.
30 grudnia 2019 17:34 / 6 osobom podoba się ten post
Ło matko i córko dziś miało być tylko dwóch w gościach a jest 6 bez babki .Ja pojechałam na pauzę nieco później, ale swoje 2 godziny utrzymałam .Myślałam że jak przyjadę to już będzie pusto .Gdzie tam, siedzą dalej a ja u siebie ,babka w dobrych rękach .Mam nadzieję, że to już koniec bezuchów w tym roku Tak to jest jak się ma liczną rodzinę 
30 grudnia 2019 17:57 / 4 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Ło matko i córko dziś miało być tylko dwóch w gościach a jest 6 bez babki .Ja pojechałam na pauzę nieco później, ale swoje 2 godziny utrzymałam .Myślałam że jak przyjadę to już będzie pusto .Gdzie tam, siedzą dalej a ja u siebie ,babka w dobrych rękach .Mam nadzieję, że to już koniec bezuchów w tym roku :stres:Tak to jest jak się ma liczną rodzinę :strach przed noca:

No  to masz pauzę przedłużoną. A jak ukradli babkę to się chwali 
30 grudnia 2019 19:39 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

No  to masz pauzę przedłużoną. A jak ukradli babkę to się chwali :-)

Babki nie dam ukraść bo za nią kasa idzie 
30 grudnia 2019 19:54 / 5 osobom podoba się ten post
No i w Nowym już Roku we łikend zaś bezuch, tym razem ten syn co wizytę ostatnio odwołał ze małżonką i spać będą .....Jadę w przyszłą środę, ale jeszcze na koniec oczywiście musi coś byś .Poza tym jestem dziś padnięta bo na pauzie z kulizanką pojechałyśmy do sąsiedniego miasteczka i mamy w nogach czy łydkach jak kto woli 10 km na glowe Wszystkie zgromadzone kalorie spaliłam i jestem teraz szlang jak wąż ogrodowy 
30 grudnia 2019 20:06 / 4 osobom podoba się ten post
Konwalia08

No i w Nowym już Roku we łikend zaś bezuch, tym razem ten syn co wizytę ostatnio odwołał ze małżonką i spać będą .....:przeklina:Jadę w przyszłą środę, ale jeszcze na koniec oczywiście musi coś byś .Poza tym jestem dziś padnięta bo na pauzie z kulizanką pojechałyśmy do sąsiedniego miasteczka i mamy w nogach czy łydkach jak kto woli 10 km na glowe:jazda na rowerze: Wszystkie zgromadzone kalorie spaliłam i jestem teraz szlang jak wąż ogrodowy :smiech3:

Jutro Sylwester a mój ślubny ma grypę  no  i pech.Klapen doopen nigdzie nie pójdziemy Ale u fryzjera i kosmetyczki byłam  a co?? Pazurki ładnie mam zrobione może i mnie grypsko dopadnie a jak chorować to z klasa co nie???
Hihi mogłam rzęsy ładne zrobić jeszcze
30 grudnia 2019 20:13 / 6 osobom podoba się ten post
Anka1

Jutro Sylwester a mój ślubny ma grypę:-( :-( no  i pech.Klapen doopen nigdzie nie pójdziemy:-( Ale u fryzjera i kosmetyczki byłam :-) a co?? Pazurki ładnie mam zrobione:-) może i mnie grypsko dopadnie:-) a jak chorować to z klasa co nie???:smiech3:
Hihi mogłam rzęsy ładne zrobić jeszcze:-)

Można też klasycznie się udać w betyTy się broń jak możesz przed tą grypą podawaj jedzenie lubemu na kiju a picie ruchem ślizgowym z przedpokoju  a tabletki z procy niech usta otworzy tylko dobrze celnij , żebyś mu oka nie wybiła 
30 grudnia 2019 20:23 / 5 osobom podoba się ten post
Slabo rozpoczełam ten turnus. Wczoraj, mimo zmęczenia podróżą w nocy nie mogłam spać. Bezsenność to jednak nie jedyna dolegliwość, jaka mnie dopadła. Po serii antybiotykowej mój żołądek zbudntował się. Dzisiaj szczególnie mnie złamało. Pobolewa mnie żołądek, nie mogę jeść i jestem kompletnie osłabiona. Już dzisiaj w pracy męczyłam się, a po powrocie do domu uciełam sobie 4 godzinną drzemkę. Wiem, że sama sobie zawiniłam, bo przy antybiotyku nie brałam zadnych osłonek, a teraz efekt jest opłakany. Najgorsze jest, że przez najbliższe dni ciężko dotrzec do lekarza i do pracy muszę Powinnam) chodzić. Jak nie urok, to sr.....ka. Nic, muszę to jakoś przetrwać. Pojadę jutro do apteki i poproszę o wspacie.
30 grudnia 2019 20:29 / 4 osobom podoba się ten post
Zofija

Slabo rozpoczełam ten turnus. Wczoraj, mimo zmęczenia podróżą w nocy nie mogłam spać. Bezsenność to jednak nie jedyna dolegliwość, jaka mnie dopadła. Po serii antybiotykowej mój żołądek zbudntował się. Dzisiaj szczególnie mnie złamało. Pobolewa mnie żołądek, nie mogę jeść i jestem kompletnie osłabiona. Już dzisiaj w pracy męczyłam się, a po powrocie do domu uciełam sobie 4 godzinną drzemkę. Wiem, że sama sobie zawiniłam, bo przy antybiotyku nie brałam zadnych osłonek, a teraz efekt jest opłakany. Najgorsze jest, że przez najbliższe dni ciężko dotrzec do lekarza i do pracy muszę Powinnam) chodzić. Jak nie urok, to sr.....ka. Nic, muszę to jakoś przetrwać. Pojadę jutro do apteki i poproszę o wspacie.

Koniecznie Zosiu osłona rano na czczo musi być a poza tym te kultury bakterii bo się wyjalowisz kompletnie. Gnaj do apteki po jaki pantoprazol a w Rossmanie też są bakterie sama kupowałam na pewno taniej wychodzą niż w aptece 
30 grudnia 2019 20:29 / 4 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Można też klasycznie się udać w bety:hihi:Ty się broń jak możesz przed tą grypą podawaj jedzenie lubemu na kiju :smiech3:a picie ruchem ślizgowym z przedpokoju :smiech2: a tabletki z procy niech usta otworzy tylko dobrze celnij , żebyś mu oka nie wybiła 

To ja chyba jutro sama 
30 grudnia 2019 20:31 / 3 osobom podoba się ten post
Anka1

To ja chyba jutro sama:wino1::wino1: :randka2:

Z nami możesz
30 grudnia 2019 20:35 / 4 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Z nami możesz:szampan::szampan::szampan:

A chetnie a chorzy niech się kurują
30 grudnia 2019 20:43 / 2 osobom podoba się ten post
Zofija

Uzupełniaj elektrolity i zacznij brać probiotyki. Powinno przejść o ile antybiotyki są przyczyną bólu żołądka. Nigdy , ale to w żadnym wypadku w nadkażeniach spowodowanych wyjałowieniem jelit po antybiotyku nie stosuje się leków typu pantoprazol, czy omeprazol. Podnoszą Ph soku żoładkowego , przez to czynią układ pokarmowy  bardziej bezbronnym, więc tego nie nalezy stosować, jeżeli istnieje podejrzenie takiego problemu.Jeśli nie masz teraz nic w domu to woda z miodem jest dobrym żródłem elektrolitów. Do tego zjedz jogurt, kefir, maślankę chociażby.
30 grudnia 2019 21:04 / 3 osobom podoba się ten post
Anka1

To ja chyba jutro sama:wino1::wino1: :randka2:

Ze mną też możesz lampkę, akurat kupiłem dziś